RigaBrain® un demence: kā Dynamical Neurofeedback® var palīdzēt?
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

RigaBrain® un demence: kā Dynamical Neurofeedback® var palīdzēt?

Demence ir stāvoklis, kas ietekmē miljoniem cilvēku visā pasaulē, un tās sekas var būt negatīvi ietekmējošas gan cilvēkiem, kas cieš no šīs slimības, gan viņu ģimenēm. Bet jaunās tehnoloģijas un pieejas smadzeņu veselībai piedāvā cerību. Viens no šādiem risinājumiem ir Dynamical Neurofeedback® pieeja, ko piedāvā RigaBrain®. https://www.rigabrain.com/starts


Kas ir demence?

Demence ir plašs termins, ko izmanto, lai aprakstītu dažādu simptomu kopumu, kas saistīti ar kognitīvo spēju samazināšanos, pietiekami smagu, lai traucētu ikdienas dzīvi. Tas ietver atmiņas zudumu, grūtības domāt vai plānot, kā arī problēmas ar valodu un uztveri.


Kā RigaBrain® var palīdzēt?

RigaBrain® izmanto NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģiju, lai palīdzētu cilvēkiem uzlabot viņu smadzeņu darbības pašregulāciju. Svarīgi atzīmēt, ka RigaBrain® pieeja nekoncentrējas uz simptomiem vai diagnozēm; tā vietā tā veicina vispārēju smadzeņu veselību un pašregulāciju, kas var būt īpaši noderīga cilvēkiem, kas cieš no demences un to ģimenēm. https://www.rigabrain.com/starts



Kā darbojas Dynamical Neurofeedback®?

NeurOptimal® sistēma izmanto speciālus sensorus, lai novērotu un analizētu smadzeņu viļņu aktivitāti reāllaikā. Kad sistēma atklāj nepareizu vai neefektīvu smadzeņu viļņu modeli, tā izmanto audio vai vizuālus signālus, lai "atgādinātu" smadzenēm par šīm neefektivitātēm. Tas palīdz veicināt labāku smadzeņu viļņu organizāciju un efektivitāti.


Kādas ir iespējamās priekšrocības?

Lai gan NeurOptimal® nav ārstēšana demencei un nevar novērst vai izārstēt šo stāvokli, tas var palīdzēt uzlabot dzīves kvalitāti cilvēkiem, kas cieš no demences simptomiem. Lietotāji ziņo par uzlabotu atmiņu, labāku koncentrāciju un mazāku stresu. Tas, savukārt, var palīdzēt cilvēkiem justies mierīgākiem, laimīgākiem un spējīgākiem tikt galā ar ikdienas uzdevumiem. https://www.rigabrain.com/starts


Demences pieredzes stāsts



Kāpēc izvēlēties RigaBrain®?

RigaBrain® piedāvā individuālus seansus, kas pielāgoti katram klientam, izmantojot NeurOptimal® tehnoloģiju. Mēs arī piedāvājam apmācības un seminārus par smadzeņu veselību un produktivitāti, kas var būt īpaši noderīgi cilvēkiem, kas saskaras ar demences radītajiem izaicinājumiem. https://www.rigabrain.com/starts


Pētījumi ar demenci


Cēloņi un simptomi: Alcheimera slimība ir galvenais demences cēlonis, ko raksturo domāšanas, uzvedības un sociālo prasmju samazināšanās, kas ietekmē cilvēka spēju darboties neatkarīgi. Kognitīvo funkciju samazināšanos pavada dažādi uzvedības un psiholoģiskie simptomi, tostarp depresija, uzbudinājums un agresija (Wang et al., 2016); (Kales, Gitlin un Lyketsos, 2015).


Ārstēšanas iespējas: demences ārstēšanā ietilpst nefarmakoloģiskā un farmakoloģiskā terapija. Nefarmakoloģiskā terapija ir ieteicama kā demences uzvedības un psiholoģisko simptomu (BPSD) sākotnējā ārstēšana, un daudzās situācijās ir nepieciešama farmakoloģiskā terapija, izmantojot tādus medikamentus kā antipsihotiskie līdzekļi, antidepresanti un holīnesterāzes inhibitori (Breijyeh & Karaman, 2020); (Braun, 2019).


Uzvedības un psiholoģiskie simptomi: gandrīz visi cilvēki ar demenci slimības gaitā piedzīvos vienu vai vairākus uzvedības un psiholoģiskus simptomus, kas radīs ievērojamas problēmas aprūpē. Nefarmakoloģiskām pieejām, jo ​​īpaši tām, kas ietver aprūpētāju iejaukšanos, ir visspēcīgākā pierādījumu bāze, lai gan tiek izmantota arī farmakoloģiskā ārstēšana (Weller & Budson, 2018).


Neirofeedback un demence

Neirofeedback ir pētīta kā daudzsološa papildu ārstēšana personām ar demenci vai viegliem kognitīviem traucējumiem. Šī neinvazīvā metode ietver pacientu apmācību mainīt smadzeņu darbību, izmantojot reāllaika atgriezenisko saiti, potenciāli uzlabojot kognitīvās funkcijas.


Demences apmācības protokoli: sistemātiski pārskatot pētījumus par neiroatgriezeniskās saites treniņu protokoliem, kas balstīti uz elektroencefalogrāfiju (EEG) vai funkcionālo magnētiskās rezonanses attēlveidošanu (fMRI) pacientiem ar demenci vai viegliem kognitīviem traucējumiem, atklāja, ka lielākajā daļā pētījumu pacienti uzrādīja uzlabotus rezultātus dažādos kognitīvos testos. Tomēr ir vajadzīgi vairāk randomizētu kontrolētu pētījumu, lai pārliecinoši noteiktu šo protokolu klīnisko efektivitāti (Trambaiolli et al., 2021).


Kognitīvo funkciju uzlabošanas efektivitāte: Pētījumā, kas bija vērsts uz neirofeedback apmācību treniņiem, lai normalizētu patoloģisku EEG aktivitāti, tika novēroti ievērojami uzlabojumi verbālajā un vizuālajā atmiņā, izpildfunkcijās un citās kognitīvās jomās pacientiem ar demenci. Tas liecina, ka neirofeedback seansu treniņus var uzskatīt par potenciāli efektīvu demences ārstēšanu (Berman & Frederick, 2009).


Sākotnējie rezultāti Alcheimera slimības gadījumā: Cits pētījums parādīja, ka neirofeedback pozitīvi ietekmēja kognitīvo darbību pacientiem ar Alcheimera slimību. Pacienti uzlaboja atmiņu pēc neirofeedback, norādot, ka neirofeedback ārstēšana var palīdzēt stabilizēt vai uzlabot kognitīvo darbību pacientiem ar Alcheimera slimību (Luijmes, Pouwels un Boonman, 2016).


Secinājums:

Neirofeedback piedāvā daudzsološu iespēju kognitīvo funkciju uzlabošanai personām ar demenci vai viegliem kognitīviem traucējumiem. Lai gan sākotnējie pētījumi liecina par pozitīviem rezultātiem, jo ​​īpaši attiecībā uz atmiņu un izpildfunkcijām, ir vajadzīgi vairāk pētījumu, tostarp randomizēti kontrolēti pētījumi, lai pilnībā izprastu efektivitāti. https://www.rigabrain.com/starts


Noslēgumā

Demence ir sarežģīta un daudzpusīga problēma, bet ar mūsdienīgām tehnoloģijām un pieejām, piemēram, NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback®, ko piedāvā RigaBrain®, ir iespējams uzlabot dzīves kvalitāti cilvēkiem, kas saskaras ar šo stāvokli. Lai gan šī tehnoloģija neatrisina visas problēmas, tā piedāvā cerību un atbalstu tiem, kas to meklē. https://www.rigabrain.com/starts







bottom of page