top of page

RigaBrain® pakalpojuma pircējs ir indivīds vai organizācija, kas vērtē augstu dzīves kvalitāti, personīgo un profesionālo izaugsmi . Šī persona vai uzņēmums ir atvērts jaunām tehnoloģijām un inovatīvām pieejām savas labjutības un veiktspējas uzlabošanā. 

Kādas problēmas risina RigaBrain®?

RigaBrain® risina plašu problēmu spektru, kas saistīti ne tikai ar konkrētām diagnozēm vai simptomiem, bet gan ar vispārēju smadzeņu darbības optimizāciju:

  • Uzlabo koncentrēšanās spējas un produktivitāti: Palīdz indivīdiem uzlabot koncentrēšanās spējas, kas ir būtiski gan mācībām, gan darba produktivitātes paaugstināšanai.

  • Veicina labāku miega kvalitāti: Sniedz atbalstu cilvēkiem ar miega problēmām, veicinot dziļāku un atjaunojošāku miegu.

  • Stresa un izdegšanas mazināšana: Palīdz cilvēkiem apgūt efektīvas stratēģijas stresa pārvaldībai, tādējādi mazinot izdegšanas risku.

  • Veicina personisko izaugsmi un attīstību: Atbalsta cilvēkus viņu personīgās izaugsmes un attīstības ceļojumā, uzlabojot pašapziņu un emocionālo labjutību.

  • Kognitīvo procesu uzlabošana: Palīdz uzlabot atmiņu, uzmanību un citas kognitīvās funkcijas, kas svarīgas ikdienas dzīvē un profesionālajā darbībā.

  • Vispārējas labjūtību veicināšana: Atbalsta cilvēku labjutību, veicinot smadzeņu darbības elastību un noturību.
     

RigaBrain® pakalpojumi un produkti ir piemēroti gan individuālām personām, kas meklē personiskus uzlabojumus, gan uzņēmumiem, kas vēlas veicināt savu darbinieku labjutību un produktivitāti. RigaBrain® uzskata, ka līdzsvarota smadzeņu darbība ir cieši saistīta ar augstu dzīves kvalitāti, un tās mērķis ir izglītot cilvēkus šajā jomā, lai viņi varētu sasniegt savu pilnīgāko potenciālu.

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

  • Stresa seku mazināšanai.

  • Domu skaidrībai.

  • Kvalitatīvam miegam.

  • Koncentrēšanās spēju uzlabošanai.

  • Noturībai pret stresu.

  • Enerģijai.

  • Atmiņai.

  • Komunikācijas uzlabošanai.

  • Trauksmes mazināšanai.

  • Emocionālajai stabilitātei.

  • Informācijas efektīvākai uztverei un apstrādei.

  • Iekšējai stabilitātei

  • Miera sajūtai

  • U.c​.

RigaBrain® seanss ir individuāls seanss, kura laikā tiek veikti smadzeņu elektromagnētiskās aktivitātes mērījumi,  ar mērķi atjaunot smadzeņu pašregulācijas procesus, kā rezultātā cilvēks labāk guļ, koncentrējas, atceras un izbauda mierīgāku prātu!

      Atsauksmes

      Cenas

      Zinātne

      Jautājum un atbildes

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

10 fakti par RigaBrain® smadzeņu treniņiem

1. NeurOptimal® tehnoloģija: RigaBrain® izmanto NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback®, kas uzlabo smadzeņu pašregulāciju.​

2. Augsta precizitāte: Seansu laikā smadzeņu aktivitāte tiek analizēta 256 reizes sekundē, nodrošinot augstu precizitāti.

3. Drošība: RigaBrain® smadzeņu treniņi ir droši un piemēroti visiem vecumiem.

4. Bez diagnozēm: Nav nepieciešamas medicīniskās diagnozes vai simptomi, lai sāktu treniņus.​

5. Holistiska pieeja: Treniņi uzlabo miega kvalitāti, koncentrēšanos, atmiņu un stresa pārvaldību.​

, comfortable chairs and warm, ambient lig.png

6. Pieredze: Pēteris Urtāns, RigaBrain® vadītājs, ar vairāk nekā 16 gadu pieredzi smadzeņu treniņu jomā.

7. Personalizēti seansi: Katrs seanss tiek pielāgots individuāli, pamatojoties uz reāllaika smadzeņu aktivitāti.

8. Starptautiska sertifikācija: RigaBrain® piedāvā NeurOptimal® Basic Certification apmācības trijās valodās.

9. Atsauksmes: Klienti ziņo par ievērojamiem uzlabojumiem dzīves kvalitātē pēc treniņiem.​

10. Plaša pieejamība: Treniņi ir pieejami gan individuālām personām, gan uzņēmumiem.

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

AigaCirule.jpg
Kāpēc tieši RigaBrain® ir piemērots jums?

- Kāpēc jums ir svarīgi sasniegt savus mērķus tieši tagad?

- Kas jūs traucē sasniegt vēlamo rezultātu?

- Kāpēc tieši šis brīdis ir piemērots, lai ieguldītu savu laiku un resursus šīs problēmas risināšanā?

Šie jautājumi palīdz izprast jūsu vajadzības un motivācijas, lai mēs varētu piedāvāt risinājumus, kas palīdzēs jums sasniegt savus mērķus.

Jūs vēlaties uzlabot savu smadzeņu darbību, palielināt koncentrēšanās spējas un uzlabot miega kvalitāti. Jūs minējāt, ka jums ir grūti saglabāt fokusu un motivāciju ikdienas uzdevumiem. RigaBrain® ir šeit, lai palīdzētu tieši jums!

Iedomājieties savu dzīvi, kur jūs jūtaties enerģijas pilns, koncentrēts un mierīgs. Iedomājieties, ka jums vairs nav jāuztraucas par miega traucējumiem vai izsīkumu. Ar RigaBrain® seansiem, šī nākotne var kļūt par realitāti.

Kas būtu, ja jūs nemainītu neko un jūsu pašreizējā situācija paliktu tāda pati? Vai jūs varat atļauties palaist garām šo iespēju uzlabot savu dzīves kvalitāti? Vai jūs varētu piedot sev, ja palaistu garām šo iespēju?

Sākt ir viegli. Jūs vienkārši pierakstāties uz konsultāciju un mūsu komanda parūpēsies par pārējo.

 

https://www.RigaBrain.com/pieteikties Daudzi mūsu klienti jau pēc pirmā seansa izjūt pozitīvas pārmaiņas.

Pieņemiet lēmumu šodien un sāciet savu ceļu uz labāku dzīves kvalitāti ar RigaBrain®!

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

RigaBrain® piedāvā inovatīvu pieeju jūsu labākai pašsajūtai un dzīves kvalitātei, izmantojot NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģiju. Šī tehnoloģija ir paredzēta, lai uzlabotu smadzeņu darbības pašregulāciju, sniedzot iespēju sasniegt lielāku emocionālo stabilitāti, uzlabot koncentrēšanās spējas un veicināt atjaunošanos pēc stresa. NeurOptimal® ir drošs un efektīvs veids, kā veicināt personīgo izaugsmi un produktivitāti, neatkarīgi no jūsu dzīves stila vai aizņemtības.

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Kāpēc izvēlēties NeurOptimal® seansus?
  • Uzlabojiet miega kvalitāti: Daudzi klienti ziņo par ievērojamu miega kvalitātes uzlabošanos, kas ir būtisks faktors labai veselībai un ikdienas produktivitātei.

  • Paaugstiniet koncentrēšanās spējas: NeurOptimal® var palīdzēt uzlabot jūsu spēju koncentrēties uz darbu vai mācībām, palielinot efektivitāti un sasniegumus.

  • Maziniet stresu un trauksmi: Mūsu pieeja palīdz mazināt ikdienas stresa un trauksmes līmeni, veicinot emocionālo līdzsvaru un pašsajūtas uzlabošanos.

  • Veiciniet personīgo un profesionālo Izaugsmi: Uzlabojot smadzeņu pašregulācijas spējas, jūs atklāsiet jaunas iespējas personīgajā attīstībā un karjerā.

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Kas ir NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback®?

NeurOptimal® ir pasaules līderis neurofeedback tehnoloģijā, kas sniedz dinamisku atgriezenisko saiti par smadzeņu darbību. Atšķirībā no parastajām metodēm, NeurOptimal® nekoncentrējas uz konkrētu simptomu vai diagnožu ārstēšanu, bet gan uz vispārējas pašregulācijas un adaptācijas spēju uzlabošanu. Tas nozīmē, ka NeurOptimal® ir piemērots ikvienam, kurš vēlas uzlabot savu dzīves kvalitāti un psiholoģisko labbūtību.

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Kā notiek seanss?

Seansā jūs ērti iekārtojaties krēslā, kamēr mūsu speciālists pieslēdz sensorus, kas tikai mēra smadzeņu darbību. Sēžot aizvērtām acīm vai atv;ert;am acīm, domājot vai guļot, skatoties multfilmu vai filmu, NeurOptimal® sistēma sniegs dinamisku atgriezenisko saiti pāris reizes minūtē caur mūzikas vai skaņas pārtraukšanu, sprakšķīšiem - ķarkstoņa, kā vecas plates atskaņošanas laikā. Šī procesa laikā jūsu smadzenes saņem informāciju par savu darbību, kas palīdz tām optimizēt savu darbību un uzlabot pašregulācijas spējas.

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Cik ilgi ilgst viens RigaBrain® seanss?

Viena RigaBrain® seansa ilgums ir 33,5 minūtes. Pirmreizējais apmeklējums parasti prasa līdz 1,5 stundām, bet visi turpmākie seansi aizņem līdz 1 stundai. Šajā laikā iekļaujas sagatavošanās seansam, apjautāšanās, konsultācija, ja tā ir nepieciešama, sensoriņu pielikšana un noņemšana, kā arī smadzeņu aktivitātes grafiku aplūkošana. Šie grafiki neveido diagnozi, bet gan ļauj novērtēt, cik tuvu vai tālu no adaptīvā stāvokļa ir bijušas smadzenes seansa laikā un cik vienmērīga vai haotiska ir bijusi smadzeņu aktivitāte.

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Kāpēc izvēlēties RigaBrain®?

RigaBrain® ir vadošais un pieredzējušākais smadzeņu treniņu centrs Latvijā, kas piedāvā individuālus NeurOptimal® seansus, NeurOptimal® treniņu sistēmu pārdošanu, kā arī NeurOptimal® Basic Certification apmācības latviešu, krievu un angļu valodās. Mūsu centrs ir apņēmies nodrošināt augstākās kvalitātes pakalpojumus un atbalstu, lai jūs varētu sasniegt savus mērķus un uzlabot dzīves kvalitāti. 

 

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Aicinām Jūs izmēģināt NeurOptimal® seansu!

Ja esat gatavs uzlabot savu dzīves kvalitāti un atklāt NeurOptimal® priekšrocības, sazinieties ar mums šodien, lai pieteiktos uz seansu. Mēs esam šeit, lai atbildētu uz jūsu jautājumiem un palīdzētu jums sākt ceļojumu uz labāku pašsajūtu.

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Sazinieties ar mums jau šodien!

Apmeklējiet mūsu mājaslapu RigaBrain.com , lai uzzinātu vairāk par NeurOptimal® un pieteiktos uz seansu. Mēs esam šeit, lai palīdzētu jums sasniegt līdzsvarotāku un laimīgāku dzīvi.

Pieņemiet izaicinājumu un sāciet savu ceļojumu uz labāku pašsajūtu jau šodien ar RigaBrain® un NeurOptimal®!

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

 

RigaBrain® individuālie apmeklētāji:

  • Vecums: Visdažādākās vecuma grupas, sākot no bērniem, studentiem, kas vēlas uzlabot mācību rezultātus, līdz pieaugušajiem un senioriem, kas meklē veidus, kā saglabāt prāta asumu un uzlabot dzīves kvalitāti.

  • Intereses: Interesējas par personīgo attīstību, veselīgu dzīvesveidu, meditāciju, mindfulness, kognitīvo funkciju uzlabošanu un stressa mazināšanu. Meklē efektīvus un zinātniski pamatotus veidus, kā uzlabot savu koncentrēšanās spēju, atmiņu, miegu un vispārējo emocionālo labjutību.

  • Problēmas un vajadzības: Sastopas ar stresa un pārslodzes problēmām, miega traucējumiem, grūtībām koncentrēties vai atcerēties informāciju, meklē veidus, kā pārvarēt šīs grūtības un uzlabot savu dzīves kvalitāti.

 

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

RigaBrain® pakalpojumi uzņēmumiem:

  • Nozares: Dažādas, ieskaitot tehnoloģiju uzņēmumus, izglītības iestādes, veselības aprūpes organizācijas, kā arī jebkuru uzņēmumu, kas vēlas investēt savu darbinieku labjutībā un produktivitātē.

  • Intereses: Vēlas veicināt darbinieku labsajūtu, produktivitāti un mazināt darba vietā izplatīto stresu un izdegšanas risku. Meklē inovatīvus risinājumus darbinieku emocionālās un kognitīvās veselības uzlabošanai.

  • Problēmas un vajadzības: Saskaras ar augstu darbinieku stresa līmeni, zemu produktivitāti, biežu darbinieku nomainību vai grūtībām piesaistīt un noturēt talantīgus darbiniekus. Interesējas par efektīviem un inovatīviem veidiem, kā uzlabot darba vidi, veicināt darbinieku labsajūtu un tādējādi uzlabot uzņēmuma veiktspēju.
     

RigaBrain® pakalpojuma pircējs ir motivēts uzlabot savu vai sava kolektīva dzīves kvalitāti un ir gatavs ieguldīt laiku un resursus, lai sasniegtu šo mērķi. Viņi vērtē RigaBrain® kā uzticamu partneri šajā ceļojumā, pateicoties tā augstajam profesionālismam, pieredzei un inovatīvajām tehnoloģijām.

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Uzlabojumi ar NeurOptimal®: Anitas un viņas dēla pieredze

Anita Millere, ar izglītību grafoloģijā, neiropsiholoģijā un kriminālpsiholoģijā no Kembridžas, ir guvusi atpazīstamību sadarbībā ar izmeklēšanas birojiem un personāla atlases firmām visā pasaulē. Ar vairāk nekā 15 gadu pieredzi grafoloģijā un gandrīz desmitgadi neiropsiholoģijā, Anita ir kļuvusi par uzticamu RigaBrain® smadzeņu treniņu centra partneri. Viņas personīgā pieredze ar dēlu, kurš pēc RigaBrain® seansiem sāka runāt un izrādīt empātiju, noveda pie dziļākas intereses par NeurOptimal® tehnoloģijas ietekmi. Veicot detalizētu pētījumu, kurā tika iekļauta regulāra rokraksta analīze pirms un pēc seansiem, Anita dokumentēja emocionālās un kognitīvās pārmaiņas, kas viņai un viņas dēlam notika, izmantojot šo tehnoloģiju. Šis stāsts ir ne tikai liecība par profesionālas ekspertes pārmaiņām, bet arī par to, kā NeurOptimal® var palīdzēt atbloķēt jaunas personības izaugsmes un attīstības iespējas, neatkarīgi no iepriekšējām diagnozēm vai apstākļiem.

Uzzini vairāk šajā RigaBrain bloga ierakstā šeit!

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

NeurOptimal® drošība un uzticamība

Viena no būtiskākajām NeurOptimal® sistēmas priekšrocībām ir tās drošība un uzticamība. NeurOptimal® ir pilnīgi droša metode, kas neiejaucas smadzeņu darbībā ar invazīviem vai mākslīgiem stimulēšanas paņēmieniem. Tā vietā, sistēma izmanto smadzeņu pašregulācijas spējas, sniedzot maigu un dinamisku atgriezenisko saiti, kas ļauj smadzenēm efektīvi pašām optimizēt savu darbību. Šī procesa dēļ NeurOptimal® ir piemērots un drošs visdažādākajām cilvēku grupām, tostarp bērniem, pieaugušajiem un vecāka gadagājuma cilvēkiem.

NeurOptimal® ir izstrādāts, balstoties uz vairāk nekā 40 gadu pētījumiem un prakses pieredzi, un tas ir kļuvis par vienu no vadošajām tehnoloģijām smadzeņu darbības uzlabošanā. Sistēma ir pilnībā atbilstoša Kanādas Veselības aizsardzības iestāžu (Health Canada), Amerikas savienoto valstu Pārtikas uz zāļu administrācijas (FDA) un citu starptautisko veselības aizsardzības organizāciju prasībām, kas apliecina tās drošumu un efektivitāti.

Izvēloties NeurOptimal® seansus pie RigaBrain®, jūs varat būt droši, ka jūsu labbūtība ir mūsu prioritāte. Mēs nodrošinām augstākās kvalitātes pakalpojumu un atbalstu, lai jūs varētu justies droši un ērti, izmantojot šo inovatīvo tehnoloģiju savas dzīves kvalitātes uzlabošanai. Mēs Latvijā darbojamies kopš 2008. gada un mūsu pieredze vairāk nekā 15 gadus ar vairāk nekā 10 000 cilvēkiem latvijā vien. 

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Uzkrātā pieredze un uzticamība Latvijā

Kopš 2008. gada RigaBrain® veiksmīgi darbojas Latvijā, nodrošinot augstvērtīgus NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® seansus. Mūsu pieredze vairāk nekā 16 gadu laikā ir ļāvusi mums katru gadu veikt vairāk nekā 5000 seansus, palīdzot cilvēkiem sasniegt viņu personīgos mērķus un uzlabot dzīves kvalitāti. Šī plašā pieredze un zināšanas ļauj mums sniegt kvalitatīvu atbalstu un palīdzību, kas ir pielāgota katram klientam individuāli, nodrošinot maksimāli efektīvus rezultātus.

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Globālais pienesums un NeurOptimal® nozīmīgums

Pasaulē katru gadu ar NeurOptimal® tehnoloģiju tiek nodrošināti vairāk nekā 4 miljoni seansu, kas apliecina tās plašo popularitāti un efektivitāti. Šis skaitlis liecina par NeurOptimal® nozīmīgu ieguldījumu cilvēku emocionālajā un psiholoģiskajā labbūtībā visā pasaulē. NeurOptimal® ir viens no vadošajiem rīkiem smadzeņu darbības optimizēšanā, kas palīdz cilvēkiem sasniegt emocionālo stabilitāti, uzlabot koncentrēšanās spējas un miega kvalitāti, kā arī veicināt vispārēju dzīves kvalitātes uzlabošanos.

Šie skaitļi ne tikai atspoguļo NeurOptimal® tehnoloģijas popularitāti un uzticamību, bet arī RigaBrain® apņemšanos un profesionālismu, nodrošinot augstas kvalitātes pakalpojumus Latvijas iedzīvotājiem. Mūsu centrs ir lepns par iespēju veicināt pozitīvas pārmaiņas cilvēku dzīvēs, izmantojot šo pasaulē atzīto un novērtēto tehnoloģiju.

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Atklājiet NeurOptimal® Dinamiskā Neurofeedback® spēku tinnīta uzlabošanā

Ar NeurOptimal® dinamiskā neurofeedback tehnoloģiju mēs piedāvājam revolucionāru pieeju tinnīta un tā radīto simptomu mazināšanai. Žurnālā "Annals of Otolaryngology and Head and Neck Surgery" 2023. gadā ir publicēts pētījums, kas atklāj daudzsološus rezultātus tinīta pacientiem, apliecinot mūsu pieejas efektivitāti. NeurOptimal® ļauj jūsu smadzenēm efektīvāk pašregulēties, radot stabilitāti un noturību bez tiešas simptomu apstrādes.

Pievienojieties mums šodien un sāciet savu ceļojumu uz labāku dzīves kvalitāti ar RigaBrain®. 

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Par pētījumu vairāk lasiet mūsu bloga ierakstā: https://www.rigabrain.com/post/ka-neuroptimal-var-palidzet-samazinat-tinnitu-zvanisana-ausis

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Atveseļošanās no "Mentālās miglas" ar NeurOptimal® Dinamisko Neirofīdbeku

Vēža pacientiem bieži vien nākas saskarties ar tādu problēmu kā "mentālā migla" jeb stāvokli, kas var ietekmēt atmiņu, koncentrēšanos un spēju veikt ikdienas darbības. Šis stāvoklis, ko dažkārt sauc arī par "chemo brain", ir reāls un var ilgt no īsa brīža līdz pat vairākiem gadiem, ietekmējot cilvēka iespējas atgriezties darbā, skolā vai sabiedriskajā dzīvē. RigaBrain® piedāvā inovatīvu risinājumu šai problēmai, izmantojot NeurOptimal® dinamiskā neirofīdbeka tehnoloģiju. Šī metode palīdz smadzenēm atgriezties optimālā stāvoklī, veicinot "mentālās miglas" izzušanu un atjaunojot spēju pilnvērtīgi piedalīties sociālajā dzīvē, darbā un mācībās. Pieredze un pētījumi liecina, ka NeurOptimal® ir efektīvs risinājums, kas palīdz gandrīz visiem pacientiem atgriezties pie normālas dzīves, pārvarot "chemo brain" radītās grūtības. Uzzini vairāk šajā RigaBrain bloga ierakstā šeit!

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Autisms: atbalstot katra indivīda unikālo potenciālu

Autisma spektrs ir tik plašs un daudzveidīgs kā paši cilvēki, kas ar to dzīvo, katrs stāsts ir unikāls un pelna tikt sadzirdēts. RigaBrain® ir šeit, lai sniegtu nepieciešamo atbalstu, izmantojot progresīvās NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģijas, kas ir guvušas atzinību no Lietuvas vadošajiem autisma speciālistiem. Mūsu misija ir palīdzēt katram bērnam atklāt un sasniegt savu pilnīgāko potenciālu, neatkarīgi no individuālajiem izaicinājumiem, ar ko viņi saskaras.

Autisma spektrs var ietekmēt cilvēku dažādos veidos, tostarp komunikācijas spējas, sociālo mijiedarbību un uzvedību. Pētījumi liecina, ka autisma ietekme uz smadzeņu darbību ir kompleksa, ietekmējot dažādas smadzeņu sistēmas un funkcionālo integrāciju. Tas var izraisīt izpildfunkcijas traucējumus, sociālo uzvedību novirzes un neiroanatomiskas atšķirības, kas ietekmē smadzeņu zonas, kas saistītas ar autisma galvenajām iezīmēm.

RigaBrain® piedāvā personalizētu pieeju, izmantojot NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģiju, lai atbalstītu bērnus ar autismu. Šīs tehnoloģijas palīdz uzlabot smadzeņu darbības pašregulāciju, veicinot labāku koncentrēšanās spēju, samazinot stresa līmeni un uzlabojot miega kvalitāti. Šāds atbalsts ir būtisks, lai veicinātu veiksmīgāku ikdienas dzīvi un mācīšanās procesu.

Autisms nav "izārstējams" stāvoklis, bet ar pareizu atbalstu un pieejām, tostarp NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģiju, var būtiski uzlabot dzīves kvalitāti un palīdzēt indivīdiem un viņu ģimenēm sasniegt labāku nākotni. Mēs aicinām autisma bērnu vecākus sazināties ar mums, lai uzzinātu vairāk par to, kā RigaBrain® var palīdzēt jūsu bērnam izpētīt un atbalstīt viņa unikālo ceļojumu ar autisma spektru.

Uzzini vairāk šajā RigaBrain bloga ierakstā šeit!

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

 

Rihards
Uzticība tehnoloģijai: Pētera Urtāna pieredze ar NeurOptimal®

Pēteris Urtāns, RigaBrain® smadzeņu treniņu centra vadītājs, izvēlas NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® ne tikai savu klientu labklājībai, bet arī savas ģimenes veselībai. Ja viņš nebūtu pilnībā pārliecināts par šīs tehnoloģijas drošību un efektivitāti, viņš nekad nesāktu seansus svam dēlam, Rihardam. Pētera paša pieredze ar NeurOptimal® ir dzīvs pierādījums tā ietekmei. Pēc ilgiem lidojumiem vai intensīvām darba dienām, Pēteris izmanto NeurOptimal® sesijas, lai atjaunotos. Tas palīdz viņam saglabāt prāta skaidrību, uzlabot atjaunošanās spējas un pieņemt labākus lēmumus. Šī personīgā lietošana ne tikai uzlabo viņa dzīves kvalitāti, bet arī apliecina NeurOptimal® uzticamību un efektivitāti, kuru viņš vēlas dalīties ar citiem.
 

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Microsoft kompānija savā mājas lapā microsoft.com ir publicējusi informāciju par RigaBrain® piedāvāto sistēmu NeurOptimal®. Šī informācija apstiprina RigaBrain® kā nozīmīgu spēlētāju inovatīvu smadzeņu treniņu tehnoloģiju jomā, piedāvājot efektīvus risinājumus individuālajiem klientiem un uzņēmumiem produktivitātes veicināšanai. NeurOptimal® ir Dynamical Neurofeedback® sistēma, kas veicina smadzeņu darbības pašregulāciju, uzlabojot koncentrēšanās spējas, miega kvalitāti un vispārējo dzīves kvalitāti, nekoncentrējoties uz specifiskiem simptomiem vai diagnozēm. Microsoft atzinīgi vērtē RigaBrain® inovatīvo pieeju, kas palīdz cilvēkiem sasniegt labāku smadzeņu darbības līdzsvaru un veicina personīgo un profesionālo izaugsmi.

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

RigaBrain®: veicinot labāku dzīves kvalitāti ar NeurOptimal® - no AirBaltic līdz Printify un vairāk nekā 100 vietās Latvijā

RigaBrain® ir izcili demonstrējis NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģijas efektivitāti un nozīmīgumu, nodrošinot šo inovatīvo pieeju ne tikai individuāliem klientiem, bet arī vairākiem Latvijā un pasaulē atpazīstamiem uzņēmumiem. Starp tiem ir tādi nozīmīgi partneri kā AirBaltic training centr un Printify, kas ir izmantojuši NeurOptimal® tehnoloģiju, lai veicinātu sava personāla labbūtību un produktivitāti. Šī sadarbība ir apliecinājums RigaBrain® spējai nodrošināt augstas kvalitātes pakalpojumus, kas atbilst pat visprasīgāko klientu vajadzībām.

Uzzino vairāk par RigaBrain un AirBaltic pieredzi šeit: 

 

https://www.rigabrain.com/post/rigabrain-seansi-tava-uznemuma-airbaltic-training-centra-piemers

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Turklāt RigaBrain® ir veiksmīgi lasījis lekcijas un organizējis apmācības vairāk nekā 100 vietās visā Latvijā, ieskaitot lielākos Latvijas uzņēmumus, pašvaldības, skolas un augstskolas. Šīs aktivitātes ne tikai veicina izpratni par smadzeņu darbību un NeurOptimal® tehnoloģijas priekšrocībām, bet arī atbalsta vispārēju sabiedrības labbūtību, uzlabojot zināšanas par emocionālo stabilitāti, stresa pārvaldību un personīgo efektivitāti. RigaBrain® lepojas ar iespēju sniegt šo nozīmīgo ieguldījumu, veicinot labāku dzīves kvalitāti un produktivitāti gan individuālā, gan korporatīvā līmenī.

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

  • Kā lai zinu, ka RigaBrain smadzeņu treniņš ir domāts man?
    Lai saprastu, vai RigaBrain® smadzeņu treniņš ir piemērots jums, ir jāņem vērā vairākas lietas: Personiskie mērķi un vajadzības: Vai vēlaties uzlabot miega kvalitāti, koncentrēšanās spējas vai motivāciju? Vai meklējat veidus, kā samazināt stresu, uzlabot atmiņu vai attīstīt kognitīvās prasmes? Izpratne par NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģiju: RigaBrain® izmanto NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģiju, kas palīdz smadzenēm pašregulēties, uzlabojot to darbības elastību un izturību. Šī tehnoloģija neārstē simptomus vai diagnozes, bet gan koncentrējas uz smadzeņu darbības uzlabošanu kopumā. Atsauksmes un pieredze: Apskatiet #RigaBrainAtsauksme, lai iepazītos ar citu cilvēku pieredzi un atsauksmēm par RigaBrain® treniņiem. Uzziniet, kā šie treniņi ir palīdzējuši citiem uzlabot viņu dzīves kvalitāti. Konsultācija ar RigaBrain® speciālistiem: Sazinieties ar RigaBrain® komandu, lai saņemtu konsultāciju un uzdotu jautājumus par jūsu individuālajām vajadzībām un mērķiem. Speciālisti var sniegt jums papildu informāciju un ieteikumus, pamatojoties uz jūsu situāciju. Ja jūsu mērķi un vajadzības saskan ar RigaBrain® piedāvātajiem risinājumiem, šī metode var būt piemērota jums.
  • Kāpēc izmantot RigaBrain?
    Izmantojot RigaBrain®, jūs varat sasniegt vairākus ieguvumus savas smadzeņu darbības uzlabošanai un kopējās dzīves kvalitātes paaugstināšanai: Pašregulācijas uzlabošana: RigaBrain® Dynamical Neurofeedback® seansi palīdz smadzenēm labāk pašregulēties, kas var veicināt labāku koncentrēšanos, miegu un emocionālo līdzsvaru. Bez simptomiem un diagnozēm: NeurOptimal® tehnoloģija nebalstās uz simptomiem vai diagnozēm, tāpēc tā ir piemērota ikvienam, neatkarīgi no esošajiem stāvokļiem vai problēmām. Personīgā izaugsme un attīstība: RigaBrain® piedāvā arī apmācības par smadzeņu darbību, kognitīvajiem procesiem un personisko izaugsmi, kas palīdzēs jums attīstīt jaunas prasmes un uzlabot dzīves kvalitāti. Uzņēmumu produktivitāte: RigaBrain® pakalpojumi var palīdzēt uzņēmumiem paaugstināt darbinieku produktivitāti, samazināt stresu un uzlabot darba efektivitāti. 15 gadu pieredze: RigaBrain® vadītājs Pēteris Urtāns ar vairāk nekā 15 gadu pieredzi smadzeņu treniņu jomā nodrošina kvalitatīvus un efektīvus pakalpojumus. Individuāla pieeja: RigaBrain® piedāvā individuālus seansus, pielāgojot pieeju katra klienta vajadzībām un mērķiem. Izvēloties RigaBrain®, jūs iegūsiet profesionālu un efektīvu atbalstu savas smadzeņu darbības uzlabošanai, kas var pozitīvi ietekmēt jūsu ikdienu un dzīves kvalitāti. RigaBrain® ir pārstāvis, sertificētājs un NeurOptimal® tehnoloģiju piedāvātājs! Mēs bieži jautājam: "Kas izmanto NeurOptimal®?” Un ar smaidu atbildam ... "Ikviens ar smadzenēm.” Metodi izmanto arī augstākās klases sportisti, mākslinieki un biznesa cilvēki, kuri vēlas sasniegt un uzturēt optimālu smadzeņu darbību. NeurOptimal® izmanto personas, kas vēlas no atkarībām brīvu dzīvi. NeurOptimal® izmanto pieaugušie un bērni ar smagiem traucējumiem. Kā iespējams, ka viena metode var strādāt ar tik ļoti dažādiem mērķiem? Tas saistīts ar smadzeņu optimizāciju. Dažādās sūdzības, kas cilvēkiem piemīt, ir pazīmes, ka smadzenes nedarbojas to optimālākajā līmenī. NeurOptimal® to var mainīt. Nav svarīgi, vai jūs meklējat izmaiņas fiziskā, emocionālā vai garīgā līmenī - jums ir tikai vienas smadzenes, un tās ietekmē visu ķermeni kopumā. Jums var būt tikai viens iemesls, lai izmantotu NeurOptimal®, pozitīvas izmaiņas var skart dzīvi visās jomās. Daudzi NeurOptimal® lietotāji stāsta par pozitīvām pārmaiņām dzīvē. Elites sportisti, kas izmantojuši NeurOptimal®, stāsta par, piemēram, fiziskās veiktspējas uzlabojumiem un psiholoģiskās izturības palielināšanos. Bezmiega slimniekiem kļūst labāks miegs. Kara veterāni ar NeurOptimal® samazina posttraumatiskā stresa sindromu. Smadzeņu traumu upuri izmanto NeurOptimal®, lai atveseļotos ātrāk un pilnīgāk nekā viņu ārsti sagaida. Un smadzeņu treniņi ar NeurOptimal® ir palīdzējuši uzlabot dzīvi bērniem ar smagiem neiroloģiskiem traucējumiem, mazinot, piemēram, komunikācijas problēmas un sociālo izaicinājumu radītās grūtības, spēju koncentrēties skolā. Amerikā Neurofeedback ir FDA (ASV Pārtikas un zāļu pārvalde) apstiprināta stresa samazināšanas metode. Cilvēkiem, kuri izmanto NeurOptimal®, šī metode patīk, jo, lai gan Zengar piedāvā kursus, jums nav nepieciešams tērēt laiku un naudu par apmācībām, jo metodi ir droši izmantot. NeurOptimal® ir arī ļoti viegli izmantot savā birojā. Jums nav nepieciešams tērēt laiku klientu novērtējumam! Klientiem tā savukārt patiks, jo viņiem nav jādara nekas, izņemot sēdēšanu krēslā un atpūšanos. Neskatoties uz to, izmaiņas klientu pieredzē ir visaptverošas. Ieguvumi izpausties daudzās jomās. Un mēs neesam pat minējuši vēl veselu lērumu ieguvumu, kas padara NeurOptimal® par vismodernāko smadzeņu apmācību iespēju uz šīs planētas! Varat būt drošs, neatkarīgi no jūsu situācijas, jūs varat ievērojami uzlabot savu dzīves kvalitāti, apmācot smadzenes ar unikālo Neurofeedback® sistēmu. Daži ieteikumi, kāpēc izmantot šo metodi: · Labklājības izjūtas pastiprināšanās · Stress samazināšana · Kara veterānu sekmīga integrēšana ikdienas un darba dzīvē · Akadēmiskā un darba uzlabošanās · Sporta sasniegumu uzlabošana · Intelektuālā potenciāla pilnveide · Sagatavošanās eksāmeniem: labāka uzmanība, atmiņā saglabāšana, trauksmes mazināšanās · Kā daļa no smadzeņu pretnovecošanās programmas · Radošuma spēju veicināšana · Personīgā un garīgā attīstība · Partnerattiecību, ģimenes un darba attiecību uzlabošanās
  • Kādi cilvēki izvēlas apmeklēt RigaBrain® smadzeņu treniņus?
    Jautājums: Kas izmanto RigaBrain®? Atbilde: Ikviens ar smadzenēm. RigaBrain® klientus var iedalīt četros galvenajos tipos: Cilvēki, kuri vēlas atbrīvoties no kādas problēmas vai samazināt tās ietekmi. Tie, kuri vēlas kļūt veiksmīgāki savā dzīvē, sportā vai profesijā. Tie, kuri vēlas izpētīt savu garīgo sfēru un sasniegt jaunus personīgās izaugsmes virsotnes. Tie, kuri vēlas redzēt savus bērnus labāk darbojamies mājās un skolā. Visbiežāk RigaBrain® klienti ir cilvēki, kurus māc kādas personīgas problēmas – fiziskas, garīgas vai emocionālas, kas visas ir saistītas ar centrālo nervu sistēmu. RigaBrain® seansos šīs problēmas tiek mazinātas vai novērstas ļoti dabiskā, klientam ērtā un patīkamā veidā. Klienti, kuri vēlas sasniegt labākos rezultātus noteiktā jomā, nāk uz seansiem, lai tiktu "nākamajā līmenī" ceļā uz panākumiem. Šī klientu grupa vēlas pastiprināt to pozitīvo un veiksmīgo, kas viņiem jau ir. Mēs strādājam ar studentiem, skatuves māksliniekiem, dziedātājiem, atlētiem un sportistiem – visiem, kas vēlas sasniegt vēl vairāk. Trešās grupas klienti apvieno pirmās un otrās grupas klientu iezīmes. Šie klienti vēlas apjaust savu spēju robežas un veicināt personīgo izaugsmi. RigaBrain® treniņi viņiem ir kā izpētes process, un viņi reizēm vēlas arī paātrināt psihoterapijas vai citu metožu efektivitāti. Ceturtā grupa ir studenti visos vecumos, kuri vēlas pilnveidot spēju fokusēt uzmanību, efektīvi mācīties un pielietot šīs zināšanas mērķu sasniegšanā. Ir daudz iespēju pilnveidot sevi visdažādākajos virzienos, izmantojot RigaBrain® smadzeņu treniņu metodi. Pēteris: “Cilvēks ar galvassāpēm netiek iesaistīts RigaBrain® treniņos savādāk nekā, piemēram, atlēts, kas ir tuvu sasniegumiem. Bet tas tā šķiet tikai virspusēji raugoties, jo līdzība ar to arī beidzas. Kādēļ? Seansi sākas tieši no tā punkta, kur jūs kā RigaBrain® klients šobrīd atrodaties, tamdēļ nav iespējamas divas vienādas treniņa sekundes, minūtes, stundas, nedēļas vai mēneši. Katrs moments ir precīzi un individuāli pielāgots jums un jūsu smadzenēm!”
  • Kas visbiežāk pamudina cilvēkus apmeklēt RigaBrain® treniņus?
    Apkopojot 190 mūsu klientu viedokļus par to, kāda bijusi cilvēku motivācija pieteikties novērtējuma seansam, jāteic, ka lielākoties cilvēki vēlas uzlabot savu smadzeņu darbību un dažādas spējas, prasmes, piemēram, koncentrēšanos, uzmanības noturību, atmiņu, loģisko domāšanu un citas. Šāda veida atbildes snieguši 34% klientu. Bieži vien cilvēki apmeklē pirmo RigaBrain® seansu vien tādēļ, ka vēlas pamēģināt kaut ko jaunu, un, tā kā nekas līdzīgs vēl nekad iepriekš nav darīts, vienkārši gribas pamēģināt nezināmo. Apmēram 14% aptaujāto teic, ka tieši interese ir pamudinājusi apmeklēt novērtējuma seansu. Kā zināms, RigaBrain® treniņš ir pielīdzināms atslābinošai procedūrai. Daļa klientu treniņus apmeklē tieši šī iemesla dēļ, jo vēlas sakārtot savu iekšējo pasauli un rast iekšēju mieru. Viņi paši ikdienā pielieto atslābināšanās tehnikas vai vēlas to darīt, bet kāda iemesla dēļ to līdz šim nav izdevies pamēģināt. Bieži vien arī citu cilvēku teiktais spēj iedvesmot, tādēļ daļa cilvēku piesakās seansiem atsauksmju un citu sasniegto rezultātu iedvesmoti. Vēl citi uz RigaBrain® nāk, jo apzinās, ka dzīvē ir nepieciešamas pārmaiņas (10%), vai vēlas pieņemt kādu svarīgu lēmumu, spert nozīmīgu soli vai vienkārši uzlabot dzīves kvalitāti. Daļa klientu RigaBrain® saskata kā alternatīvu zālēm, tādēļ seansus apmeklē ar mērķi uzlabot veselību. Arī piedāvātā informācija par smadzeņu darbību daļai klientu šķiet saistoša un interesi raisoša, tādēļ nereti informācijas gūšana ir tas, kāpēc cilvēki nolemj iziet RigaBrain® novērtējuma seansu. Iepriekšminētie faktori ir biežākie, ko cilvēki min kā motivējošos, piesakoties RigaBrain® seansiem, bet ir vēl arī citi, piemēram, RigaBrain® pieeja, klientu apkalpošana, speciālisti un to viedoklis, vēlme atbrīvoties no nevēlamas vai traucējošas pagātnes pieredzes un ar to saistītām atmiņām, vēlme celt pašvērtējumu, kļūt pašpārliecinātākam, drosmīgākam, personības izaugsmei, mērķu piepildīšanai vai pēc bērniņa piedzimšanas. Pat ja nākot uz RigaBrain® seansu ir uzstādīts kāds konkrēts mērķis, ko gribas iegūt, uzzināt vai sasniegt, iespējams, ka rezultāti, ieguvumi vai uzlabojumi būs vērojami kādā pilnīgi citā sfērā, kas pēcāk palīdzēs realizēt mērķus daudzās citās dzīves jomās. Dažkārt RigaBrain® seanss ir kā īsts atklājums, un labi vien ir, ka citi negaida neko, bet ir pilnībā atvērti tam, kas notiks!
  • Kādās jomās RigaBrain seansi var palīdzēt?
    - Jūs jūtaties tā, it kā jūsu potenciāls netiktu pilnībā izmantots? - Ir tā, ka dienas beigās atskārstat, ka esat izdarījuši tikai daļu no plānotā? - Esat sevi pieķēris, ka sarunas vidū „aizpeldat citās domās”? - Jūs vēlaties uzlabot atzīmes skolā vai sasniegt savus profesionālos mērķus darbā? - Vēlaties sportā sasniegt maksimāli iespējamo? - Vēlaties justies labāk fiziski? - Vēlaties sajust vairāk miera un mazāk trauksmainības? Ja esat atbildējis uz vismaz vienu no šiem jautājumiem apstiprinoši, tad RigaBrain® treniņi ir tieši jums. RigaBrain® smadzeņu treniņš palīdz iegūt smadzeņu līdzsvaru, harmoniju un homeostāzi – spēju pašām sevi organizēt, kā rezultātā tas var palīdzēt zemāk minētajās jomās: Izglītība Paātrināta apmācība Augstāka koncentrēšanās spēja un uzmanība Mierīgāks prāts Palielināta informācijas saglabāšana atmiņā Pilnīgāka klātbūtnes sajūta apkārt notiekošajos procesos Lielākas informācijas apstrādes spējas Lielāka paškontrole Labāks garastāvoklis Labākas lēmumu pieņemšanas spējas Labāka darbība vadītāja lomā Mazāka reaktivitāte Mazāks nemiers un satraukuma stāvoklis Lielāka atklāsmes un izpratnes spēja Veiksmīgāka problēmu risināšana Lielāka izturība pret eksāmenu radīto stresu Sports Lielāka interese Augstāka koncentrācijas spēja Palielināta enerģija Labāka koordinācija Lielāka precizitāte Lielāka izturība Ātrāka atgūšanās Ilgāks laiks darbības zonā Mierīgāks prāts Uzlabota kontrole Ātrāka informācijas apstrāde Ātrāks reaģēšanas laiks Lielāka klātbūtne Lielāka modrība Mazāks satraukums darbības laikā Mazāka reakcija uz ārēju iedarbību Attiecības Spēja dziļi atrisināt senus ievainojumus Attiecību uzsākšanas jautājumu atrisināšana Lielākas komunikācijas iemaņas Labāka saprašanās Lielāka pacietība Lielāka pašapziņa un pamatota pašpārliecība Mazāka reaktivitāte Spēja labāk risināt problēmas Emocionalitātes un intelekta attīstība Lielāka paškontrole Lielāka izpratne par citiem cilvēkiem Lielāka spēja plānot uz priekšu, izvirzīt mērķus, sapņot un īstenot sapņus Siltuma un mīlestības jūtu atjaunošanās Labākas vecāku/bērnu attiecības Pašreizējo uzlabošanas kursu/programmu paplašināšana Atbrīvošanās no vecas bagāžas Lielāka spēja bez vajadzības netiesāt citus cilvēkus Izpildītājmāksla Lielāka roku un redzes koordinācija Uzlabota vērība, uzmanība un koncentrēšanās Aizsardzība pret izdegšanu Samazināts satraukums Nervu drudža un baiļu stāvokļa izzušana Lielāka precizitāte Spēja saglabāt mieru un rāmumu Ātrāka informācijas apstrāde Pilnīgāka uzstāšanās Mazāka reaktivitāte Mierīgāks prāts Lielāka paškontrole Lielāka centrēšanās uz darāmo Atraisītāks radošums Lielāka sava ķermeņa apzināšanās Lielāka ilgstoša izturība Lielāka modrība Profesionālā darbība Darbam izvirzīto prasību pārsniegšana Prioritāšu noteikšana iemaņām Lielākas komunikācijas iemaņas Lielāka darba ražība Lielāka enerģija Paātrināta zināšanu apguve Miera saglabāšana spiediena apstākļos Labākas spējas pieņemt lēmumus Lielāka paškontrole Labāka citu cilvēku un veicamo darbu novērtēšana Labāks noskaņojums Lielāka klātbūtne attiecībā uz mērķiem Plašākās spējas iedvesmot kolēģus/klientus Labāka darba ētikas ievērošana Augstāka pašcieņa Lielāka virzības izjūta Lielāka pašapziņa un sevis apzināšanās Dzīve Iekšējs miers Sava veseluma un vērtības izjūta No jauna radusies jautrība un prieks Citu cilvēku un mazo lietu, kurām ir liela nozīme, novērtēšana Lielāka empātija Lielāka spēja attiecīgi reaģēt Jušanās aizvien laimīgākam un pārliecinātākam Dzīvošana lielākā saskaņā ar savām emocijām un jūtām un to labāka apzināšanās Interešu atgūšana vai jaunu interešu radīšana Hobiji un aizraušanās Mācīšanās vairāk mīlēt sevi un citus RigaBrain® seansi ar NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģiju var palīdzēt vairākās jomās, uzlabojot centrālās nervu sistēmas (CNS) pašregulācijas spējas. Šeit ir dažas no galvenajām jomām, kurās klienti bieži piedzīvo uzlabojumus: Mentālā veselība un labsajūta Stresa mazināšana Trauksmes un depresijas simptomu samazināšana Miega kvalitātes uzlabošana Emocionālās stabilitātes veicināšana Kognitīvās spējas Koncentrēšanās un uzmanības uzlabošana Atmiņas stiprināšana Paaugstināta mācīšanās spēja un akadēmiskie sasniegumi Radošuma un problēmu risināšanas spēju veicināšana Fiziskā veselība Hronisku sāpju mazināšana Fiziskā veiktspēja un atlētiskie sasniegumi Ātrāka atveseļošanās pēc traumām Enerģijas līmeņa palielināšana Personīgā un profesionālā izaugsme Pašapziņas un pašvērtības stiprināšana Produktivitātes un darba efektivitātes uzlabošana Līderības prasmju attīstīšana Jaunu stratēģiju un risinājumu meklēšana personīgo un profesionālo izaicinājumu pārvarēšanai Attīstība un izaugsme bērniem un jauniešiem Uzmanības un uzvedības uzlabošana skolā un mājās Mācīšanās un akadēmisko sasniegumu veicināšana Pašapziņas un emocionālās stabilitātes attīstīšana RigaBrain® seansi ir individuāli pielāgoti katram klientam, nodrošinot personalizētu pieeju, kas palīdz sasniegt vēlamās izmaiņas un uzlabojumus dzīves kvalitātē.
  • Vai RigaBrain seansi veicina arī motivāciju?
    Jā, RigaBrain® seansi ar NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģiju var veicināt arī motivāciju. Ir svarīgi atzīmēt, ka RigaBrain® seansi nestrādā ar simptomiem, diagnozēm vai kādu konkrētu procesu uzlabošanu. Tā vietā, RigaBrain® seansi palīdz smadzenēm atjaunoties un nonākt pēc iespējas tuvāk optimālajam stāvoklim, lai labāk spētu pašorganizēties un kļūtu adaptīvspējīgākas. Daudzi RigaBrain® apmeklētāji pēc seansu procesa izvērtējumos (veicam ik pēc 10 regulārajiem seansiem) ir norādījuši, ka pēc seansu apmeklējumiem viņiem ir būtiski uzlabojusies motivācija vai vēlme darboties un rīkoties. Šis uzlabojums attiecas gan uz profesionālo, sadzīvisko un veselīga dzīvesveida aktivitātēm. Ja Tev ir vēl kādi jautājumi vai vēlies uzzināt vairāk par RigaBrain® seansiem, droši sazinies ar mums!
  • 100 un vairāk iemeslu, kāpēc RigaBrain smadzeņu treniņus apmeklē citi?
    Zemāk ir uzskaitīti iemesli, kāpēc cilvēki izvēlas RigaBrain® seansus. Svarīgi atzīmēt, ka RigaBrain® nekoncentrējas uz simptomiem vai diagnozēm. Tā vietā mēs izmantojam NeurOptimal® tehnoloģiju, kas veicina smadzeņu darbības pašregulācijas uzlabošanos. Tas nozīmē, ka mūsu pieeja palīdz smadzenēm efektīvāk pašregulēties, veicinot CNS elastīgumu un atjaunošanās spējas. Tādējādi tiek uzlabota vispārējā labsajūta un dzīves kvalitāte, kas saistīta ar smadzeņu darbības optimizāciju, nevis tieši risinot simptomus vai diagnozes. Imūnsistēma 1.Alerģijas 2.Astma 3.Biežas saaukstēšanās, infekcijas 4.Raugveida sēnīšu infekcijas 5.Nogurums Miegs 6.Grūtības iemigt 7.Bieža pamošanās nakts laikā vai nemierīgs miegs 8.Pāragra pamošanās 9.Grūtības pamosties 10.Murgi vai bailes naktī, arī maziem bērniem 11.Krākšana 12.„Mēnessērdzība” Āda, mati un nagi 13.Ādas problēmas 14.Matu problēmas 15.Nagu problēmas Redze 16.Redzes dubultošanās vai neskaidra redze 17.Neredzamības zonas 18.Plankumi redzes laukā Ausis, deguns un kakls 19.Dzirdes traucējumi 20.Zvanīšana ausīs 21.Ausu sāpes 22.Ožas sajūtu izmaiņas vai zudums 23.Aizlikts deguns vai sinusi 24.Zobu „griešana” 25.Garšas sajūtu izmaiņas vai zudums 26.Aizsmakums vai sāpošs kakls Sirds un plaušas 27.Elpošanas problēmas 28.Sirds problēmas 29.Hipertonija (paaugstināts asinsspiediens) 30.Paātrināta sirdsdarbība 31.Galvas reiboņi Zarnu trakts 32.Nelabumi vai vemšana 33.Sāpes kuņģī 34.Gāzes vai uzpūsts vēders 35.Zarnu kairinājumi 36.Caureja 37.Aizcietējumi Hormoni un asinis 38.Apetītes problēmas (piem., vēlme pēc ēdiena, kad neesat izsalcis u.c.) 39.Diabēts 40.Tieksme pēc saldumiem vai ogļhidrātiem 41.Jutīgums pret aukstumu un karstumu 42.Vairogdziedzera problēmas 43.Premenstruālie simptomi 44.Karstuma viļņi 45.Citi menopauzes simptomi 46.Zema dzimumtieksme 47.Paaugstināta dzimumtieksme Kauli, locītavas un muskuļi 48.Locītavu vai muskuļu sāpes vai stīvums 49.Jutīgi mezgli muskuļaudos 50.Fibromiaļģija 51.Spēku izsīkums Nervu sistēma 52.Galvas sāpes vai migrēna 53.Ģībonis 54.Lēkmes 55.Atmiņas zudumi 56.Aizmirstas vārdi 57.Lasīšanas problēmas 58.Runas traucējumi 59.Trīce 60.Nespēks 61.Hiperaktivitāte 62.Līdzsvara problēmas 63.Motoriska vai vokāla rauste Uzmanība un organizētība 64.Grūtības koncentrēties 65.Viegli samulsināms 66.Kļūdīšanās 67.Grūtības saplānot darāmo 68.Uzdevumu neizpildīšana 69.Domu gaitas traucējumi Skola un mācīšanās 70.Grūtības izpildīt skolā uzdoto 71.Nepatikšanas skolā 72.Burtu un ciparu jaukšana 73.Telpiskuma izjūtas traucējumi (piem., grūtības priekšmetu salikšanā, grūtības izprast kā savienot priekšmetus) 74.Grūtības sagādā atsevišķu priekšmetu apguve Zarnas un pūslis 75.Urinēšanas traucējumi 76.Grūtības urīna saturēšanā 77.Grūtības kontrolēt zarnu darbību 78.Biežas pūšļa infekcijas Ieradumi Atkarības 79. Dažreiz mēdzat iedzert pārāk daudz 80.Smēķējat 81.Grūtības ievērot diētu 82.Tieksme pēc kokaīna 83.Lietojat marihuānu 84.Citi kaitīgi ieradumi Uzvedība un emocijas 85.Svārstīgs garastāvoklis 86.Jūtaties skumjš, depresīvs vai nomākts 87.Jūtaties bēdīgs 88.Jūtaties nemierpilns 89.Panikas lēkmes 90.Uztraukums 91.Kāda doma neiziet no prāta 92.Nepieciešamība atkārtot darbības vai vārdus atkal un atkal 93.Uzdzīvošana 94.Ierobežojat uzņemtās barības daudzumu 95.Mēdzat izraisīt vemšanu 96.Fobijas (izvairīšanās no kaut kā) 97.Sajūta, ka visi ir pret Jums 98.Uzvedība, kas noved pie nepatikšanām vai kas nav Jums labvēlīga 99.Bieži esat dusmīgs 100.Impulsīvs 101.Satriekts ​ RigaBrain klientu atsauksmēs minētais: (vismaz trijās autsauksmēs ir pieminēts) - Mazinoties dusmām, mazinās mazās dusmu grumbas uz sejas, Jūs izskatāties jaunāks/-a!; - Uzlabojas intuīcija; - Vieglāk pārdzīvot attiecību krīzes vai attiecību pārtraukšanu; - Paaugstinās fiziskā izturība; - Trauksmes mazināšanās atpūtas laikā, nepārmetot sev, ka neko nedara: - Smaržu uztveres paagstināšanās; - Sīkās motorikas attīstībai; - Mentālās kapacitātes paaugstināšanai; - Intuīcijas attīstībai; - Emociju atpazīšanai/ Skaidrībai par savām emocijām; - Objektīvāks pašnovērtējums; - Pašapziņas paaugstināšanai; - Spēja uz sevi paskatīties no trešās puses pozīcijām; - Objektivitāte attiecībā uz emocionālo pieredzi; - Asinsspiediena normalizācija; - Hronisku sāpju gadījumos, cilvēki ziņo mazāk ciešanu; - Rokraksta uzlabošanās; - Pēc pilnās narkozes izraisīto negatīvo aspektu mazināšanās un it īpaši - ietekmes uz izziņas procesiem mazināšana; - Ķīmij terapijas negatīvās ietkemes mazināšanai;- Iztēles attīstība; - Pašapziņai; - Pašapziņa un tās saistība ar to, cik ātri mēs spējam atgūties pēc neveiksmēm; - Lasīšanas interese parādās un ir vieglāk lasīt, jo ir vieglāk koncentrēties, uztvert un saprast drukāto tekstu; - Vieglāk no rītiem piecelties un vieglāk laicīgi aiziet gulēt. No "pūces" par "cīruli" pārtapt! - Enerģijas atjaunošanās; - Labāki rezultāti triku veikšanā ar "dēli", jo ir lielāka pārliecība par sevi, drošības sajūta un stabilitāte veicot triku; - Dzīves prieks parādījies pēc seansiem, gribās interesantāk pavadīt savu ikdienu; - Uzlabojas matemātikas izpratne. Vidējā atzīme skolā no 4 uz vidējo atzīmi 7; - ēšanas paradumi (tieksme pēc kādiem konkrētiem produktiem, attiekšanās no saldumiem); - esmu sākusi dzert daudz ūdens; - ķermenis sācis ļoti pārliecināti signalizēt brīdī, kad iestājas pārslodze, ar gandrīz nepārvaramu vēlmi doties gulēt; - radusies savdabīga globāla sajūta, ka nekas nav neiespējams (viss, ko pasākšu, izdosies, visus, kurus uzrunāšu, ieklausīsies, visu, ko izlemšu, realizēšu) – tāds atlaisto bremžu sindroms; - reakcija uz sarežģītām vai problēmsituācijām – neiestājas panika; - izlēmība. - cilvēkiem ar autismu, simptomu mazināšanās (vairāku gadu ieradumu maiņa, iniciatīvas izrādīšana, komunikācija utt.) - redzes uzlabošanās, piemēram, pēc acu lāzeroperācijas redze bijusi lieliska, bet ar laiku palikusi vairs tikai laba, pēc RigaBrain seansiem tā atkal ir lieliska. - pēc laika zonu maiņām, pēc gariem pārlidojumiem, viens seanss un cilvēks atkal var domāt skaidri, nevis gaidīt pusotru nedēļu līdz pats sakārtosies. - skaidras domas. - stostīšanās - Ja ir iegūta stostīšanās, tad domāšanas (runāšanai ar sevi) procesā nav stostīšanās un var domāt par emocionāli iegūtu traumu, kas var mazināties pēc RigaBrain seansiem. Ja domāšanas procesā ir stostīšanās, tad tā varētu būt iedzimta trauma. - Mazie hokējisti vai citi kontaktu sporta veidi, kuros notiek straujas sadursmes ar citiem spēlētājiem vai objektiem, vai paaugstināta vibrācija, kas var radīt grūtības koncentrēties vai regulēt savas emocijas u.c.. Tas saistīts ar mikro traumām smadzenēs. RigaBrain seansi palīdz mazināt negatīvo iedarbību un var veicināt koncentrēšanās atjaunošanos un emociju regulāciju. RigaBrain smadzeņu treniņi palīdz iegūt smadzeņu līdzsvaru, harmoniju, homeostāzi – spēju pašām sevi organizēt, kā rezultātā tas var palīdzēt zemāk minētajās jomās: ​ Izglītība: paātrināta apmācība, augstāka koncentrēšanās spēja un uzmanība, mierīgāks prāts, palielināta informācijas saglabāšana atmiņā, pilnīgāka klātbūtnes sajūta apkārt notiekošajos procesos, lielākas informācijas apstrādes spējas, lielāka paškontrole, labāks garastāvoklis, labākas lēmumu pieņemšanas spējas, labāka darbība vadītāja lomā, mazāka reaktivitāte, mazāks nemiers un satraukuma stāvoklis, lielāka atklāsmes un izpratnes spēja, veiksmīgāka problēmu risināšana, lielāka izturība pret eksāmenu radīto stresu. ​ Sports: lielāka interese, augstāka koncentrācijas spēja, palielināta enerģija, labāka koordinācija, lielāka precizitāte, lielāka izturība, ātrāka atgūšanās, ilgāks laiks darbības zonā, mierīgāks prāts, uzlabota kontrole, ātrāka informācijas apstrāde, ātrāks reaģēšanas laiks, lielāka klātbūtne, lielāka modrība, mazāks satraukums darbības laikā, mazāka reakcija uz ārēju iedarbību ​ Attiecības: spēja dziļi atrisināt senus ievainojumus, ar attiecību uzsākšanu saistītu jautājumu atrisināšana, lielākas komunikācijas iemaņas, labāka saprašanās, lielāka pacietība, lielāka pašapziņa un pamatota pašpārliecība. Mazāka reaktivitāte, spēja labāk risināt problēmas, emocionalitātes un intelekta attīstība, lielāka paškontrole, lielāka izpratne par citiem cilvēkiem, daudz lielāka spēja plānot uz priekšu, izvirzīt mērķus, sapņot un īstenot sapņus, siltuma un mīlestības jūtu atjaunošanās, labākas vecāku/bērnu attiecības, jebkādu pašreizējo uzlabošanas kursu/programmu paplašināšana, atbrīvošanās no vecas bagāžas, lielāka spēja bez vajadzības netiesāt citus cilvēkus. ​ Izpildītājmāksla: Lielāka roku un redzes koordinācija, uzlabota vērība, uzmanība un koncentrēšanās, aizsardzība pret izdegšanu, samazināts satraukums, nervu drudža un baiļu stāvokļa izzušana, lielāka precizitāte, spēja saglabāt mieru un rāmumu, ātrāka informācijas apstrāde, pilnīgāka uzstāšanās, mazāka reaktivitāte, mierīgāks prāts, lielāka paškontrole, lielāka centrēšanās uz darāmo, atraisītāks radošums, lielāka sava ķermeņa apzināšanās, lielāka ilgstoša izturība, lielāka modrība. ​ Profesionālā darbība: darbam izvirzīto prasību pārsniegšana, prioritāšu noteikšana iemaņām, lielākas komunikācijas iemaņas, lielāka darba ražība, lielāka enerģija, paātrināta zināšanu apguve, miera saglabāšana spiediena apstākļos, labākas spējas pieņemt lēmumus, lielāka paškontrole, labāka citu cilvēku un veicamo darbu novērtēšana, labāks noskaņojums, lielāka klātbūtne attiecībā uz mērķiem, plašākās spējas iedvesmot kolēģus/klientus, labāka darba ētikas ievērošana, augstāka pašcieņa, lielāka virzības izjūta, lielāka pašapziņa un sevis apzināšanās. ​ Dzīve: iekšējs miers, sava veseluma un vērtības izjūta, no jauna radusies jautrība un prieks, citu cilvēku un mazo lietu, kurām ir liela nozīme, novērtēšana, lielāka empātija, lielāka spēja attiecīgi reaģēt, jušanās aizvien laimīgākam un pārliecinātākam, dzīvošana lielākā saskaņā ar savām emocijām un jūtām, un labāka to apzināšanās, interešu atgūšana vai jaunu interešu radīšana, hobiji un aizraušanās, mācīšanās vairāk mīlēt sevi un citus…
  • Kāpēc izvēlēties NeurOptimal®?
    NeurOptimal® ir īpaši izstrādāts, lai sniegtu jūsu smadzenēm nepieciešamo informāciju, neprasot no tām nekādu specifisku reakciju vai "darbu". Tas ir nelineārs, dinamisks un pilnībā adaptīvs treniņu veids, kas ļauj jūsu smadzenēm optimizēt savu darbību dabiskā, organiskā veidā. Tas ir viegli lietojams un drošs veids, kā uzlabot jūsu smadzeņu darbību un vispārējo dzīves kvalitāti.
  • Kas ir RigaBrain smadzeņu treniņš?
    RigaBrain smadzeņu treniņš ir pašregulācijas treniņš. Nenotiek iejaukšanās normālā centrālās nervu sistēmas darbā. Treniņa laikā cilvēka ķermenis atpūšas, bet smadzenes pašas labo traucējošus kavējumus un nospiedumus. RigaBrain smadzeņu treniņš iedarbina smadzeņu sevis "dziedināšanās sistēmu", kas traumas, emocionāla pārdzīvojuma vai stresa rezultātā ir bijusi “iestrēgusi”. RigaBrain treniņš sniedz informāciju smadzenēm par to esošo stāvokli, lai tās pašas spētu atjaunoties pēc iespējas optimālākā darbībā, lai palīdzētu Jūsu centrālālajai nervu sistēmai (CNS) būt tās “labākajā formā”. Visplašāko informāciju var uzzināt šajā vietā: https://www.RigaBrain.com/starts
  • Kā tas strādā?
    RigaBrain® smadzeņu treniņu centrs izmanto NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģijas, lai palīdzētu uzlabot smadzeņu darbības pašregulāciju. Šeit ir īss skaidrojums, kā šī tehnoloģija strādā: 1. Sesijas sākums Klients tiek pieslēgts pie NeurOptimal® sistēmas, izmantojot sensorus, kas tiek piestiprināti uz galvas. Šie sensori neievada nekādu elektrību vai ķīmiskas vielas, bet gan vienkārši nolasa smadzeņu darbības datus. 2. Smadzeņu aktivitātes monitorēšana NeurOptimal® sistēma nepārtraukti seko līdzi smadzeņu aktivitātei, izmantojot EEG (elektroencefalogrammu). Tā analizē smadzeņu viļņus un nosaka, kuras smadzeņu zonas ir pārāk aktīvas vai mazāk aktīvas. 3. Atgriezeniskā saite Pamatojoties uz iegūtajiem datiem, NeurOptimal® sistēma reālā laikā sniedz smadzenēm atgriezenisko saiti caur audio signāliem. Ja smadzenes novirzās no optimālā stāvokļa, sistēma rada nelielus pārtraukumus mūzikā vai skaņā, lai informētu smadzenes par šo novirzi. 4. Smadzeņu pašregulācija Saņemot šo atgriezenisko saiti, smadzenes spēj pašas pielāgoties un optimizēt savu darbību. Tas palīdz uzlabot smadzeņu elastību un noturību, kā arī veicina labāku koncentrēšanos, miega kvalitāti un vispārējo labklājību. 5. Rezultāti Regulāras sesijas ar NeurOptimal® palīdzību var veicināt ilgstošas izmaiņas smadzeņu darbībā, uzlabojot ikdienas dzīves kvalitāti bez nepieciešamības pievērsties specifiskiem simptomiem vai diagnozēm. Kā tas var palīdzēt? NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģija ir piemērota ikvienam, kas vēlas uzlabot smadzeņu darbības pašregulāciju neatkarīgi no konkrētām problēmām vai simptomiem. Tas var palīdzēt gan pieaugušajiem, gan bērniem, uzlabojot viņu kognitīvās funkcijas, emocionālo stāvokli un vispārējo dzīves kvalitāti. Ja jums ir kādi konkrēti jautājumi par procedūru vai vēlaties rezervēt sesiju, apmeklējiet RigaBrain® mājas lapu. Es dzirdu, kā jūs domājat: „Es to nespēju saprast. Kā gan kas tāds varētu nostrādāt? Es tikai sēžu un klausos mūziku, bet smadzenes mainās? Kā tas var būt?!” Lai atbildētu uz šo jautājumu, man jāpastāsta jums mazliet vairāk par smadzeņu funkcijām. Pirmkārt, smadzenes ir ārkārtīgi jūtīgs „pārmaiņu detektors”. Tas nozīmē, ka tās reaģē uz jebkurām izmaiņām cilvēka iekšējā un ārējā vidē. Padomājiet paši par savu pieredzi. Došu jums dažas idejas… Piemēram, jūs dodaties uz lielveikalu, kur regulāri skan mūzika. Jūs staigājat no veikala uz veikalu un pēkšņi pamanāt, ka „kaut kas ir citādi” – vairs neskan mūzika. Smadzenes to piefiksēja un ziņoja jums par šīm pārmaiņām, pirms jūs vispār aptvērāt kādas tieši tās ir. Vai varbūt jums ir jauns matu griezums vai brilles. Cik reižu cilvēki jums ir teikuši, ka izskatāties lieliski vai ka jūsu izskatā kaut kas ir citādi? („Oho, Pēteri, tu izskaties superīgi! Esi zaudējis svaru vai kas cits?”) Smadzenes fiksē pārmaiņas, bet apziņa vēl nav identificējusi, kādas tieši tās ir. Mans mīļākais piemērs ir par manu draudzeni, kas parasti nāk mājās ļoti vēlu. Ja viņa dara tās pašas lietas, ko parasti, es guļu un pat nepamostos. Bez izmaiņām. Bet ja dzirdu kaut mazāko troksni, kas principā ir līdzīgs daudziem citiem, bet zinu, ka viņa ir mājās un guļ gultā, es pamostos nekavējoties, klausos, vai troksnis neatkārtosies un mēģinu to identificēt. Smadzenes brīdina. Brīdinājums liek mums mēģināt izprast, kas notiek un vai par to mums būtu jāsatraucas. Vēl viens piemērs – par kino. Padomājiet, kura bija pēdējā mistērija vai trilleris, ko redzējāt? Visticamāk, ka bija aina, kur gudrais detektīvs vai nevainīgais varonis iegāja telpā un „zināja”, ka kaut kas nav labi. Intuīcija? Varbūt. Bet intuīcija ir smadzeņu ultra – sensivitātes izpausme, sajūtot izmaiņas un atšķirības no gaidītā. RigaBrain neiroloģiskās atgriezeniskās saites pieeja: Jūs sēžat ekrāna priekšā un skatāties uz tur notiekošo, kā arī klausāties savu mīļāko mūziku. Kad smadzenēs parādās nestabilitātes, to EEG aktivitāte momentā uz mirkli liek pārtraukties mūzikai. Ko dara jūsu smadzenes? Jūs zināt atbildi – tās brīdina! Un šai mirklī to aktivitāte apstājas, līdz ar mūziku. Un kas notiek tālāk? Tas mūs noved pie nākamās svarīgās smadzeņu kvalitātes. Smadzenes ir modeļu veidotājas. Pat ja jūs speciāli necenšaties, smadzenes strādā nepārtraukti un atklāj arvien jaunus modeļus, kā radīt izjūtu par pasauli jums apkārt: •„Es nevaru ēst jēlu sīpolu!” •„Gaisa kondicionieris man rada galvassāpes.” •„Jānis vislabāk strādā, kad „termiņš min uz papēžiem.”” •„Paskaties debesīs – drīz līs!” Tādus un citādus piemērus jūs noteikti atpazīstat. Katrs no šiem piemēriem pamatojas jūsu smadzeņu spējā vākt informāciju laikā, novērot pārmaiņas un saprast, kas rezultātā notiek – kāda ir saikne un jēga ķēdītei: „Kad notiek…….., tad notiek…….” RigaBrain neiroloģiskās atgriezeniskās saites lietošana: Kamēr smadzenes atkārtoti producē aktivitāti, kas izraisa pauzes mūzikā, tās strādā arī, lai identificētu, kādēļ šīs pauzes arvien iestājas. Citiem vārdiem, tās cenšas identificēt modeli. Un kas notiek tālāk? Tas mūs noved pie trešās smadzeņu kvalitātes. Jūsu smadzenes ir pašregulējošas. Tas nenozīmē, ka tās nekad nekļūdās. Tas nozīmē, ka sniedzot precīzāku informāciju, tās var strādāt efektīgāk un efektīvāk. Palūkosimies, ko īsti nozīmē pašregulācija. Pirmkārt, ļaujiet man sākt ar temperatūras pašregulāciju mājās, kurās ir uzstādīti temperatūras regulētāji. Jums ir termostats, kas uzstādīts uz tādu temperatūras atzīmi, kas ļauj jums justies komfortabli. Termostats ļauj jūsu mājoklim būt „pašregulējošam”, ieslēdzot karsto gaisu, kad temperatūra nokrītas zem jūsu uzstādītā līmeņa un otrādi. Jūsu ķermenis dara tieši tāpat. Jums ir noteikta iekšējā temperatūra, kas ļauj jums funkcionēt. Tās paaugstināšanos dēvē par drudzi, jūs jūtaties slimi un nespējīgi skaidri domāt; par maz temperatūras liecina, ka jūs esat hipotermisks – jūsu ķermenis sāk sarauties, lai taupītu enerģiju un – atkal jau – jūs nespējat skaidri domāt. Ķermenis un smadzenes dara visu iespējamo, lai saglabātu jūsu ķermeņa temperatūru konstantā līmenī. Kāds uzskatāmāks piemērs – braukšana ar velosipēdu. Kad jūs iemācāties to darīt, jūs balansējat uz diviem riteņiem. Jūsu ķermenis un smadzenes izmanto informāciju par mikro – kustībām, kas jāiemācās, braucot ar riteni, to noturot līdzsvarā ar savu ķermeni. To apgūstot, jūsu smadzenes un ķermenis jau balansē automātiski – arī tas ir pašregulācijas process. Smadzenes savos funkcionēšanas procesos dara to pašu. Tipiski, kad tās tiek brīdinātas par svešu reakciju kādā no iekšējām informācijas sistēmām, tiek pielietoti visi „spēki”, lai sakārtotu šo iekšējās vides aspektu. Neiroloģiskā atgriezeniskā saite sniedz smadzenēm „robežu” – tās saņem papildu informāciju par savu darbību un ļauj to padarīt daudz precīzāku, efektīgāku un efektīvāku. „Bet kā manas smadzenes izmanto šo informāciju? To es nesaprotu!” dzirdu jūs sakām. Šis jautājums noved mūs atpakaļ pie piemēriem par smadzenēm kā pārmaiņu detektoru. Smadzenes fiksē un veido atbildes reakcijas, pat pirms jūs sākat apzināties, kas notiek! RigaBrain seansa laikā mēs paļaujamies uz šīm smadzeņu spējām novērtēt savu funkcionēšanu: • Jūsu smadzenes mainās, pirms maināties jūs paši; • Tās veido modeļus neatkarīgi no tā, vai jūs tos apzināties; • Tās pašregulējas ik mirkli, kad saņem informāciju un negaida, lai jūs to vadītu (līdzīgi, kā piemērā ar velosipēdu). Un tas ir viss, kas RigaBrain pieejā palīdz jums radīt pozitīvas pārmaiņas smadzenēs! RigaBrain smadzeņu treniņus jau izmantojuši daudzi, kuru vidū ir visdažādāko profesiju pārstāvji. Pēteris: “Cilvēks ar galvassāpēm netiek iesaistīts RigaBrain treniņos savādāk nekā, piemēram, atlēts, kas ir tuvu sasniegumiem. Bet tas tā šķiet, tikai virspusēji raugoties, jo līdzība ar to arī beidzas. Kādēļ? Seansi sākas tieši no tā punkta, kur tieši Jūs kā RigaBrain klients šobrīd atrodaties, tamdēļ nav iespējamas divas vienādas treniņa sekundes, minūtes, stundas, nedēļas vai mēneši. Katrs moments ir precīzi un individuāli pielāgots Jums, Jūsu smadzenēm!”
  • Kā notiek RigaBrain smadzeņu treniņš?
    1. RigaBrain smadzeņu treniņš sākas ar iesēšanos ērtā, mīkstā krēslā. Ja būs vēlme, šajā krēslā varēsi arī gulēt, relaksēties un ļauties sev tīkamām atslābināšanās tehnikām. 2. Kamēr pārrunāsim neskaidrus jautājumus, Tavus novērojumus, pašsajūtu, ieteikumus un citus komentārus par treniņa gaitu, siltā segā ietinies/-usies, varēsibaudīt karsti kūpošu tēju ziemā vai glāzi veldzējoša ūdens vasaras svelmē. 3. Uzsākot seansu, pie Tavas galvas un ausīm tiks piestiprināti nelieli mērinstrumenti, kas tikai nolasīs informāciju par Tavu smadzeņu aktivitāti. 4. Procedūra ir relaksējoša un patīkama, jo Tu nāc atpūsties un gūt atelpas mirkli ikdienas steigā, un Tavas smadzenes veiks sevis novērošanu, atklājot, kas ir vajadzīgs optimālai funkcionēšanai un kas – lieks un traucējošs. 5. Turklāt Tu varēsi izvēlēties sev patīkamāko atpūtas veidu – klausoties relaksējošu mūziku, skatoties savu mīļāko filmu, lasot aizraujošu grāmatu vai vienkārši ļaujot sev nedarīt neko. 6. Tu atpūties, bet tavas smadzenes strādā. Cilvēks austiņās (skaņu var klausīties arī skaļruņos pa visu telpu) pēc paša izvēles klausās mūziku, vai skatās video. Smadzenes analizē - tās saņem spoguļsignālus savai darbībai. Kas tie spoguļsignāli ir? Spoguļsignāls ir skaņas pārtraukšana austiņās uz sekundes tūkstošdaļu, kas izpaužas kā tikko dzirdams krakšķis jeb pauzīte. Smadzeņu darbību reģistrē vienkāršs encefalogrāfs. Tu vari nākt ar savām austiņām. Audio stāstījums par to, kā norit seanss un ko darīt seansa laikā:
  • No cik gadiem var apmeklēt RigaBrain® seansus?
    RigaBrain® seansus var apmeklēt cilvēki jebkurā vecumā, sākot no zīdaiņiem līdz pat senioriem. Tā kā NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® sistēma darbojas, lai uzlabotu smadzeņu darbības pašregulāciju un elastību, tā ir piemērota ikvienam neatkarīgi no vecuma vai dzīves posma. RigaBrain smadzeņu treniņu jaunākais un vecākais apmeklētājs? Jaunākajam apmeklētājam, kuram ir pielikti sensoriņi, ir sākot no 2,5 gadu vecuma, taču es ieteiktu sākt no vecuma, kad bērns var nosēdēt 30 minūtes, skatoties multfilmu. Tomēr bērnam nav obligāti jāsēž un jāfokusējas uz ekrānu – viņš var sēdēt vecākam klēpī, skatīties savā mīļākajā grāmatā vai planšetē, ko pats atnesis, var vienkārši spēlēties vai pat gulēt. Seanss būs piemērots jebkuram vecumam. Taču pats jaunākais "klients" ir 2 nedēļas vecs, kad viņš guļ mammai uz vēdera, bet mammai pašai ir seanss (skatīt pētījumus par mammas un bērna saikni). Mums bija mazulis, kurš bija raudulīgs, bet, kā seanss sākās, tā iestājās miers un omulība. Tas bija ļoti skaisti! Vecākais klients ir 91 gadu vecs.
  • Vai es varu sevi pārpūlēt RigaBrain smadzeņu treniņos?
    Nē. Katru treniņa reizi tu saņemsi tikai tik daudz spoguļsignālus, cik tavas smadzenes izvēlēsies. To īpaši mēra datora programma visa treniņa laikā. Ja nu kas, tad skaņu austiņās vienmēr var klusināt.
  • Vai RigaBrain smadzeņu treniņš ir kontraindicēts?
    RigaBrain® smadzeņu treniņi, izmantojot NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģiju, kopumā ir droši un piemēroti plašam cilvēku lokam, taču ir dažas situācijas, kurās tie var nebūt ieteicami. Piemēram, šie treniņi ir kontraindicēti pacientiem ar šizofrēniju akūtajā fāzē. Tāpat, ja jums nākamajās dienās ir kas ļoti svarīgs ieplānots, neiesakām apmeklēt novērtējuma seansu, jo retos gadījumos var rasties paaugstināts nogurums vai miegainība. Turklāt iesakām rūpīgi izvērtēt seansu piemērotību personām, kurām ir apzināti apspiesta agresija vai apzināti ignorētas emocionālās vai fiziskās vajadzības. Pēc seansa šādām personām var būt paaugstināta agresija, emocionalitāte un noguruma sajūtas. Lai gan šāda reakcija ir saprotama no smadzeņu darbības uzlabošanas viedokļa, tā var būtiski ietekmēt produktivitāti un sadzīvi uz kādu laiku. Kopumā RigaBrain® metodoloģija ir droša un neinvazīva, bet, ja ir kādas īpašas bažas vai veselības stāvokļi, vienmēr ieteicams konsultēties ar veselības aprūpes speciālistu pirms jebkuru jaunu treniņu programmu uzsākšanas.
  • Kur es varu vairāk uzzināt vai paskatīties par RigaBrain® seansiem?
    Jūs varat pārskatīt šo YouTube izveidoto video sarakstu ar skaiddrojumiem, lekcijām, webināriem, intervijām par un ap RigaBrain® un RigaBrain® piedāvātajām NeurOptiamal® tehnoloģijām: RigaBrain® YouTube kanāls: https://youtube.com/@rigabrain
  • 10 svarīgākie fakti par RigaBrain smadzeņu treniņu
    Šeit ir 10 svarīgākās lietas, kas Tev būtu jāzina par RigaBrain seansiem. 1. Smadzeņu treniņa pamatā ir tehnoloģija, kas reģistrē cilvēka centrālās nervu sistēmas aktivitāti un reālajā laikā atspoguļo tās darbu ar klusiem skaņas spoguļsignāliem. 2. Treniņa laikā centrālā nervu sistēma tiek neinvazīvi rosināta ar spoguļsignālu palīdzību, lai smadzenes izmantotu savu dabisko atjaunotnes potenciālu optimālā stāvokļa sasniegšanai. 3. Smadzeņu treniņi nepārslogo nervu sistēmu. 4. Smadzeņu treniņi nav izmantojami, lai ārstētu vai diagnosticētu slimības, individuālas attīstības īpatnības, garīgu saslimšanu vai tās simptomus. 5. Smadzeņu treniņa pamatā ir neiroreakcijas fenomens, ko sauc arī par neiroterapiju vai bioreakciju. 6. Cilvēka smadzenes spēj rast resursus sevis stabilizēšanai un atjaunošanai, ja vien tām reālajā laikā tiek dota iespēja novērot savu darbību. 7. Elektroencefalogrāfa datus apstrādā ar datoru un neraksturīgas smadzeņu darbības konstatējot, programma uz mirkli pārtrauc atskaņot mūziku trenējamā austiņās: smadzenes reģistrē to kā spoguļsignālu – līdzsvaro pašas sevi un tajās veidojas jauni neirālie ceļi. 8. Smadzeņu treniņa laikā centrālajai nervu sistēmai ir nepieciešama papildu enerģija, nepieciešama proteīniem bagāta diēta un daudz šķidruma. 9. Smadzeņu treniņu rezultātā samazinās vai izzūd pavisam: agresija, niknums, dusmas, depresija, miega problēmas, asinsspiediena problēmas, klejojošas sāpes, uzvedības problēmas, mācību procesa traucējumi, migrēnas, trauksmes, ēšanas problēmas, bailes, nedrošība un citi simptomi. 10. Smadzenes drīkst trenēt jebkurā vecumā.
  • Cik cilvēki ir jau apmeklējuši RigaBrain smadzeņu treniņus Rīgā?
    Līdz šim (2024. gada vasara) RigaBrain® centrā Rīgā ir apmeklējuši aptuveni 10,000 cilvēku. Mūsu centrs darbojas jau 16 gadus, un vidēji veicam 5 seansus dienā, 6 dienas nedēļā. Kopumā mūsu centrs ir veicis aptuveni 25 000 seansus. Šajā skaitļi netiek iekļauti seansi, ko klienti veic izīrējot sistēmu mājas vai profesionālai lietošanai. Pasaulē vidēji 50 000 seansu tiek veikti vienā mēnesī!
  • Kā RigaBrain smadzeņu treniņos smadzenes spēj atmest negatīvos stāvokļus un apgūt atgriešanos tagadnes momentā?
    To dēvē par „orientējošo atbildes reakciju”, un tā ir iedzimts izdzīvošanas mehānisms, ar kura palīdzību tiek pārbaudīts, vai nupat uztvertais jaunais stimuls ir draudīgs. Šī reakcija liek cilvēkam pārstāt darīt jebko, kas pašreizējā brīdī ir aktuāls. Smadzenes instinktīvi pielāgojas; citiem vārdiem, tā ir smadzeņu neiroplasticitāte. Kad smadzenes rada perturbācijas momentu, kas „izsit” tās no tagadnes momenta, dators RigaBrain seansa laikā to momentā fiksē, savukārt mūzikā dzirdams sīks pārrāvums. Smadzenēm tiek norādīts, ka tās nupat bijušas perturbācijas stāvoklī, un tās atgriežas tagadnes momentā. Patiesībā ļoti vienkārši. Un tā kā zinām, ka smadzenes apgūst pieredzi, tās patiešām mainās. Perturbācijas moments notiek, kad smadzeņu viļņu aktivitāte apsteidz tagadnes momenta apzināšanos un „ieiet” pagātnes vai nākotnes pieredzē. Tā ir spontāna elektriskā CNS aktivitāte, kad tiek ieslēgts „bēdz vai cīnies” mehānisms, kas nosaka mūsu kļūšanu dusmīgiem, īgniem, depresīviem, trauksmainiem, fokusu zaudējušiem, bailīgiem (varat turpināt šo sarakstu). Atgriešanās pagātnes pieredzē nozīmē, ka smadzenes aktivizē pagātnes traumas, un tagadnē mēs automātiski un mehāniski reaģējam tā, kā esam pieraduši, pat ja stresa situācija ir pavisam niecīga. Neiroloģiskās atgriezeniskās saites metode liek smadzenēm darboties tagadnes momentā – pašreizējā brīdī. Varbūt Tu domā – esmu izmēģinājis daudzas metodes, bet šī liekas pārāk vienkārša. Personālo datoru attīstības dēļ mēs šobrīd varam „komunicēt” ar CNS un smadzenēm, turklāt to „valodā”. Mēs varam trenēt smadzenes, liekot tām pārstāt veidot negatīvos stāvokļus instinktīvajā līmenī, vienkārši sniedzot tām informāciju par to, kā tās „uzvedas”. Cilvēki jūtas krietni pārsteigti, kad automātiski un bez pūlēm izdodas atbrīvoties no gadiem ilgām mokošām izjūtām.
  • Kas ir RigaBrain smadzeņu treniņa atgriezeniskā saite?
    Piestiprinātais mērinstruments pie jūsu galvas nolasa informāciju un aizsūta to pa vienkāršu USB vadiņu uz datoru, kas šo informāciju piefiksē un pēc tam reālajā laikā sniedz atgriezenisko saiti smadzenēm par to, ko viņas tik tikko ir izdarījušas, ar pārtraukuma palīdzību mūzikas/skaņas skanējumā. Tādā veidā smadzenes saņem atgriezenisko saiti par to, ko viņas tik tikko reālajā laikā ir izdarījušas un tālāk jau pašas smadzenes "domā" ko un kā darīt, lai uzlabotu situāciju. Tas ir līdzīgi, ja mēs būtu ar piestiprinātu zvaniņu tumšā telpā ar pāris cilvēkiem un līdz ko kāds pakustās, tā ieskanas zvaniņš - tādā veidā mēs uzzinām kurā vietā ir pakustējies kāds dalībnieks. Un mēs varam pieņemt lēmumu, ko darīt!
  • Kas izstrādāja RigaBain metodi un cik ilgi tā tiek praktizēta?
    RigaBrain ir zīmols, zem kura tiek piedāvāti smadzeņu treniņi! Metode un tehnoloģijas mainās atbilstoši jaunākajām tendencēm pasaulē. RigaBrain darbojas tā, lai vienmēr strādātu ar efektīgākajām un pieejamākajām metodēm, kādas šobrīd pasaulē ir pieejamas. Nepārtraukti notiek kādi uzlabojumi. šobrīd RigaBrain smadzeņu treniņš ir Izstrādāts sadarbībā ar ASV, Kanādas, Holandes speciālistiem un mūsu pašu unikālā pieredze par to kā un kādā veidā izmantot šīs tehnoloģijas un kā vadīt treniņu gaitu un procesu klientam. RigaBrain treniņa pamatā ir nelineārā neiroloģiskās atgriezeniskās saites metode - NeurOptimal. Neiroloģiskās atgriezeniskās saites metodi praktizē vairāk kā 50 gadus, jaunākās paaudzes tehnoloģijas izmanto pēdējos 15 gadus, RigaBrain individuālo pieeju kopš 2008. gada.
  • Kas tad notiek ar smadzenēm RigaBrain treniņa laikā (vienkāršais skaidrojums)?
    Vienkāršākais skaidrojums: RigaBrain smadzeņu treniņu laikā smadzenes atjauno smadzeņu darbības dabisko plūdumu, veidojot jaunus un optimālākus neirālos savienojumus.
  • Medikamenti un RigaBrain smadzeņu treniņi
    Vai zāļu lietošanas laikā var apmeklēt seansus? Vai zāļu ietekmei ir kāda nozīme? Jā var apmeklēt seansus lietojot medikamentus (zāles), jo seansi nav terapija vai invazīva ietekme. Jā medikamenti (zāles), ietekmē mūsu organisma sistēmas un uzlabojoties pašrgulācijas mehānismiem organismā var mainīties zāļu iedarbības efektivitāte, proti, tā var uzlaboties un dažos gadījumos, medikamentu lietošana ir jasamazina vai vairs nav nepieciešama. Informējiet speciālistu par visām zālēm, kuras lietojat un kam tās ir paredzētas. Medikamentu lietošanas pārtraukšana vai devu izmaiņas tikai ar ārsta akceptu! Uzsākot seansus, iespējams, zāļu devas ir jāsamazina, jo to iedarbība var būt efektīvāka nekā pirms seansiem. Obligāti konsultēties ar ārstējošo ārstu!
  • Pārtraukumi RigaBrain smadzeņu treniņu laikā un CNS
    Mērinstrumenti uz jūsu galvas RigaBrain(RB) samadzeņu treniņu laikā mēra jūsu smadzeņu viļņu aktvitāti, tiklīdz šai aktivitātē ir novērota nestabilitāte, tā jūs skaņā dzirdat pārtraukumu, jeb sprakšķi, it kā skanētu veca plate vai sliktas kvalitātes ieraksts. Tādā veidā jūsu smadzenes reālajā laikā saņem informāciju par to, ko viņas tiktikko ir izdarījušas. Pārtraukumus, ko dzirdam RB seansa laikā, rada mūsu pašu centrālā nervu sistēma (CNS). Izmaiņas apkārtējā vidē var informēt CNS par iespējamajiem draudiem. Mazu bērnu vecāki to zina un izjūt satraukumu, kad mājās pēkšņi kļūst „pārāk kluss”. CNS ir atšķirību dzinējs un tādējādi tā nosaka tādās atšķirības kā skaņas pazušana pārtraukuma laikā RB seansā, un tieši tas liek CNS novērtēt pašreizējo apkārtni, meklējot iespējamas briesmas. Ņemot vērā, ka RB seanss notiek drošībā – ērtos apstākļos, reālu briesmu nav. CNS to apzinās un būtībā atslābst, atbrīvojoties no jebkāda tikko izjustā nemiera. Tas ir veids, kā tiek organizēta CNS reakcija. CNS ir organizēta tā, lai noteiktu atšķirību un samazinātu savu nemieru. Reaģēšana uz pārtraukumiem (ko izraisa pašas CNS darbība) drošā vidē, atgriež mūs pie šā brīža apzināšanās, samazina CNS „pārmērīgo darbību” , un tā ir laba sajūta: t.i., mazāks nemiers tiek izjusts kā patīkams. Tādējādi loks nevar nenoslēgties, izņemot, ja šo procesu vājina kāds neraksturīgs (nebūtisks?) šķērslis vai cits iemesls. Un, kā skan teiciens, labāk vienreiz redzēt nekā simts reizes dzirdēt. RigaBrain darbojas un darbojas ļoti labi. „Jo vairāk jūs uz kaut ko koncentrējat uzmanību — vienalga, vai tā ir matemātika vai autosacīkstes, vai futbols, vai miers — jo vairāk tas kļūst par jūsu realitāti, jo vairāk tas tiek ierakstīts jūsu smadzeņu neironu savienojumos,” saka Newberg.
  • RigaBrain smadzeņu treniņi un atruna par statistiku un citu cilvēku rezultātiem
    Zināšanai: Individuālus gadījumus un statistiku nedrīkst vispārināt. Sasniegumi un rezultāti katram cilvēkam ir individuāli!
  • RigaBrain smadzeņu treniņi un bērni
    Smadzenes var trenēt jebkurā vecumā. Jebkurā vecumā tas nāk par labu. Mazajam tikai vajadzētu spēt mierīgi nosēdēt un skatīties multfilmu 30 minūšu garumā. Pirmajā seansā mēs parasti skatāmies 30 minūtes un tad jau redzēs vai bērns var vai nevar nosēdēt, praksē visbiežāk var. Mēs novērojam, ka arī aktīvākie bērni spēj nosēdēt, vienam vieglāk citam grūtāk, bet seansu apmeklējumi dod savus rezultātus, kas palīdz bērnam sevi realizēt daudz adekvātāk savam vecumam un attīstības posmam. _______________________ Daudzi vecāki ved savus bērnus uz neurofeedback treniņiem. Parasti viņi nāk, jo noteiktas pašregulācijas problēmas neļauj pilnībā adaptēties skolā, bērnudārzā vai vidē ārpus mājām. Skolotāji nereti lūdz vecākiem noskaidrot, kas bērnam kaiš, faktiski, spiež noteikt diagnozi ar mērķi panākt, lai bērns maina uzvedību noteiktu medikamentu iespaidā, kas jālieto, ja šī diagnoze ir noteikta. Un tas ir saprotami, ja jāvada klase, kas jau tā nav viegls darbs, turklāt kāds nepārtraukti traucē to darīt un nespēj pārtraukt neadekvāti uzvesties. Problēma slēpjas apstāklī, ka šādi bērni nespēj mainīt savu uzvedību, jo tās cēloņi ir dziļāki, proti, kāda noteikta veida smadzeņu pārpūle. Kā jūs domājat, ko tas nozīmē? Gandrīz ikviens no mums zina cilvēkus, kas sevi „nodzen” tik tālu, ka rezultātā saslimst. Viņi nespēj sevi apstādināt, jo tikai pārslodze psihē ļauj atrisināt problēmu un novērst nepārtraukto spiedienu. Un te ir tikai divi rezultāti – vai nu, kā minēts, cilvēks saslimst, vai arī noved sevi pie „izdegšanas”. Vēl viens uztraukuma iemesls ir bērni un medikamenti. Ir veikti tikai daži testi par to, kā bērni reaģē uz medikamentiem. Bieži vecāki stāsta, ka šī reakcija ir ļoti negatīva. Pašlaik pie manis nāk 15 gadus veca meitene ar alerģisku reakciju uz medikamentiem. Turklāt medikamentu blakus efekts var būt nespēja adaptēties darbam, nespēja koncentrēties, u.c. līdzīgi simptomi. Ar NeurOPTIMAL neurofeedback smadzeņu treniņa metodi ir pavisam citādi. Pirmkārt, neviens neuzstādīs bērnam diagnozi. Otrkārt, tā kā smadzenes funkcionē, nodrošinot neiroloģisko atgriezenisko saiti, to pašregulācija daudz veiksmīgāk palīdzēs bērnam atgūt normālu funkcionētspēju. Citu neurofeedback pieeju ietvaros tomēr tiek lūgts noteikt diagnozi, un tad to speciālisti mēģina piespiest smadzenes strādāt adekvāti. Bet mēs nevaram tās piespiest. Un NeurOPTIMAL metodes ietvaros tas nekad netiek darīt, jo smadzenēm vienkārši tiek nodemonstrēta to darbība, un tās sāk funkcionēt tagadnē, nevis neāprtaukti producējot pagātnē uzkrātu neadaptīvu modeļu aizsardzības reakcijas. To dēvē par orientējošo atbildes reakciju. Mūsu smadzenes ir radītas tā, ka tās mainās, reaģējot uz tiešu pieredzi. Un NeurOPTIMAL metode sniedz smadzenēm šādu pieredzi, turklāt attiecībā nevis uz kādiem ārējiem vai iekšējiem notikumiem vidē, bet gan pašu smadzeņu darbības atspoguļojumu. Rezultātā cilvēka funkcionēšana uzlabojas gan emocionālā, gan psihiskā, gan fiziskā, gan kognitīvā ziņā.
  • RigaBrain smadzeņu treniņi, neuroplasticitāte, homeostāze
    Pamatnostādnes: Neiroplasticitāte – smadzeņu spējas uztvert apkārtējo informāciju (šajā gadījumā pašām par sevi) un pašām mainīties – veidot jaunus neirālos savienojumus. Smadzeņu beznosacījuma tiekšanās uz optimālāko darbības stāvokli – homeostāze – spēja funkcionēt efektīvākajā pašregulējumā.
  • RigaBrain smadzeņu treniņš un domāšanas paradumi
    Henrijs Deivids Toro (1817-1862) ir teicis: „Sperot tikai vienu soli, nav iespējams uz zemes iemīt taku. Tāpat arī viena doma neatstāj paliekošas izmaiņas prāta darbības ceļos. Lai iemītu pamanāmu taku, mēs ejam pa to vēl un vēl. Lai izmanītu savus prāta darbības ceļus, mums atkal un atkal jādomā tādas domas, kādas vēlamies, lai valda pār mūsu dzīvi.” Kā tas attiecas uz tevi (uz mums visiem kopā un katru atsevišķi) un kā tas saistās ar RigaBrain seansiem? Atļaujiet man uzskaitīt: - Visas dzīves laikā tavas domas veido jaunus prāta darbības ceļus un pat jaunus neironus. - Jaunie prāta darbības ceļi un neironi palīdz veidot jaunus domāšanas paradumus, notiek atteikšanās no vecajiem un nefunkcionālajiem paradumiem. RigaBrain seansi šo procesu paātrina. - Atmetot vecos domāšanas paradumus un pārveidojot savas smadzenes, izmainās tavas izjūtas un izturēšanās veids, veidojot attiecības. Tas ir tas, ko ziņo cilvēki pēc RigaBrain seansiem. - Jaunās izjūtas un izturēšanās veids attiecībās rada iespēju jauna tipa globālām attiecībām – apziņai, ka mēs visi šeit esam saistīti, veidojot jaunu humānisma ceļu. Izmanīt kāda prātu nozīmē mainīt visu pasauli. “Mainoties man pašam, mainās mana pasaule ap mani” – RigaBrain seansu apmeklētājs.
  • RigaBrain smadzeņu treniņš un mūsu CNS ierobežotais potenciāls
    Kā nervu sistēma ierobežo mūsu potenciālu? Nervu sistēmas efektivitāte ir pamats veiksmīgai dzīvei! Mums ir dota viena dzīve, potenciāls un nervu sistēma. Nervu sistēmas darbība nosaka mūsu potenciāla izmantošanas iespējas un jo efektīgāk spējam izmantot savu potenciālu, jo veiksmīgāka ir mūsu dzīve. Reti kurš cilvēks izmanto savu potenciālu visā tā pilnībā. Un reti kurš cilvēks var teikt, ka viņa nervu sistēma strādā ar 100% efektivitāti. Ir dažādi simptomi, kas rodas no nervu sistēmas neefektīgas darbības, un ir dažādi iemesli, kas izraisa nervu sistēmas disbalansu. Dažreiz iemesli var būt no apkārtējās vides. Tie var būt nelaimes gadījumi vai traumatiski notikumi. Tie var būt ģenētiska rakstura, grūtniecības vai piedzimšanas laikā vai ģimenē radušās problēmas vai attiecību problēmas. Ir daudz iespēju, kas rada disbalansu, un no šī disbalansa rodas daudzas simptomoloģijas, kas izraisa depresiju, nervozitāti, nekontrolētas kustības, tremorus – trīci, miega problēmas, nespēju veikt uzdevumus, zemu motivāciju. Tie ir simptomi, kas „neļauj” mums izmantot savu potenciālu tā pilnībā. Mums ir iespēja veicināt savas nervu sistēmas efektivitāti ar meditācijām un garīgām praksēm, fiziskajām aktivitātēm, diētu, miegu un pozitīvu sociālo mijiedarbību, sadzīviskām aktivitātēm un ar RigaBrain seansiem. Smadzeņu treniņš uzlabo centrālās nervu sistēmas darbību un caur to arī prāta spējas, emocionālo kontroli un psiholoģisko noturību. Parūpējies par smadzeņu pašregulēšanās mehānismiem RigaBrain, trenējot smadzenes pašlīdzsvaroties un pašstabilizēties.
  • RigaBrain smadzeņu treniņš un neiroplasticitāte
    Šo rakstu ir rakstījis Deivids Delanejs, MA,CAR, LPC, Psihoterapeits un NeurOPTIMAL® neiroloģiskās atgriezeniskās saites metodes treneris. 18.03.2009.; „Courtesy Public Library of Science” raksts http://www.world-science.net/othernews/090318_criticality Pētījumos atklāts, cik ļoti mūsu smadzenes spēj pielāgoties. Šo fenomenu dēvē par neiroplasticitāti. Pētnieki vēsta, ka smadzenes (lasi – CNS) ir nelineāras, dinamiskas un neticami elastīgas. Tās dzīvo uz „haosa robežas” – tas ir, kritiskajā punktā starp nejaušību un kārtību (Pasaules zinātnes publiskās bibliotēkas raksts “BrainLives at “Edge of Chaos”). Starp haosu un kārtību… Pētījumā, kas veikts Kembridžas universitātē, pierādīts, ka smadzenēs noteiktas sistēmas, kas ir analogas citām fiziskām sistēmām (piemēram, zemestrīces, meža ugunsgrēki un sirds ritms), spontāni organizē pašas sevi, lai noturētu līdzsvaru starp haosu un kārtību. Sistēmas atbildes reakcijas uz šo organizāciju ir ātras un sarežģītas – pat attiecībā uz vismazāko pārmaiņu neiroloģiskajā atgriezeniskajā saitē (padomājiet, cik daudz stimulu smadzenēm jāapstrādā, piemēram, cilvēkam vadot automašīnu intensīvā satiksmē sniegputeņa laikā). Piezīme: cilvēka izdzīvošana ir atkarīga no konstantas atgriezeniskās saites, kur apmēram 10% no tās ir reakcija uz ārējiem faktoriem un 90% - uz iekšējiem. Mūsu smadzenes ātri pielāgojas pārmaiņām, un tā ir izdzīvošanas atslēga. Tomēr, kad piedzīvojam traumu vai stresa situāciju (sevišķi ilgstošā laika posmā), smadzeņu puslodes vairs nestrādā savstarpējā saskaņā un mūsu spēja risināt problēmas tiek vājināta vai bloķēta. Tagadnes spēks! Neiroloģiskās atgriezeniskās saites (Neurofeedback) metode, kas tiek dēvēta par NeurOPTIMAL® Neurofeedback (iepriekš - NeuroCARE™) un ir arī RigaBrain smadzeņu treniņu pamatā, ietekmē smadzeņu nelineāro dabu. Lielākajā daļā citu neurofeedback metožu klientam tiek piedāvāts kaut ko darīt, kontrolēt kādu objektu, likt objektam kaut ko darīt. Tā ir lineāra pieeja, un mūsdienās atzīts, ka tā nav pareiza, jo ar tās palīdzību tiek kontrolēta nelineārā, organiskā sistēma. Mēs dzīvojam kvantu fizikas laikmetā. Tā izskaidro un palīdz saprast nelineāro realitāti, kura ir dinamiska, gluži tāpat kā mūsu sirds ritms vai zemestrīce. Pētnieks Vels Brauns, NeurOPTIMAL metodes attīstītājs, šo dinamiku izprot ļoti labi. NeurOPTIMAL metodes priekšrocība ir tā, ka smadzenēm nekas speciāli nav jādara seansa laikā, jo tās tikai saņem informāciju pašas par sevi, savām pārmaiņām un tādējādi kļūst daudz mierīgākas. Pat šodien, pēc gadiem ilgiem pētījumiem, mūsu smadzenes ir tik sarežģītas, ka lielākā daļa, par ko domājam, iespējams, ir praktiski nevajadzīgas lietas. Smadzenes ir instinktīvs orgāns, absolūti pielāgots funkcijām, kas nodrošina cilvēka izdzīvošanu – gan kā personības, gan arī evolūcijas ziņā. Konstanti saņemot neiroloģisko atgriezenisko saiti par to, kas notiek iekšējā un ārējā organisma vidē, smadzenes nodrošina mūsu drošību, labklājību, laimi un veselību. Orientējošā atbildes reakcija Definīcija: orientējošā atbildes reakcija jeb orientējošais reflekss ir instinktīvs reflekss, kas liek organismam nekavējoties reaģēt uz pārmaiņām vidē. Pirmais šo fenomenu aprakstīja krievu psihologs Ivans Sečenovs 19. gs. 50. gados grāmatā „Smadzeņu refleksi”. Lūk, orientējošās atbildes reakcijas piemērs. Iedomājieties, ka esat mašīnā, braucat mājup no darba. Jūs domājat par vakariņu gatavošanu un laika pavadīšanu ar draugiem. Radio skan fona mūzika… Te pēkšņi jūs izdzirdat skaļas sirēnas „gaudošanu”. Kas notiek? Smadzenes automātiski atslēdzas no mierpilnā stāvokļa un noskaņo sevi uz sirēnas skaņu. Citiem vārdiem, tās sevi orientē. Tā ir instinktīva, adaptīva, izdzīvošanai radīta taktika, kas ļauj spēji pārslēgties, lai reaģētu uz dažādiem stimuliem. NeurOPTIMAL neiroloģiskās atgriezeniskās saites metode Ikviena mūsu darbība ir ļoti efektīva neurofeedback forma un treniņš, kad smadzenes no šā brīža pārslēdzas uz kādu momentu pagātnē vai nākotnē, kas reālajā vidē neeksistē. To dēvē par perturbācijas momentu, kam raksturīgi haotiski elektroķīmiskie signāli smadzenēs. Dators šo momentu var fiksēt, jo smadzeņu viļņi (elektroķīmisko signālu atspoguļojums) kļūst haotiski. Kad sākas perturbācijas moments, jums jābūt apziņas stāvoklī. Piedzīvojot to, mūzikā, ko klausāties, parādās pārrāvums, kas „iedarbina” orientējošās atbildes reakcijas mehānismu. Tad smadzenes atgriežas tagadnes momentā, lai novērtētu, vai pastāv reāli draudi. Arī šī ir instinktīva ķermeniska funkcija – nākamreiz, kad iezvanīsies telefons, pavērojiet, kas ar jums notiek! Jūs paši šo reakciju fiksēsiet. Viss ir labs… Pastāvīgi „atsaucot” smadzenes atpakaļ tagadnes momentā šajā instinktīvajā līmenī, tās iemācās beigt „ražot” perturbācijas momentus, kas padara mūs dusmīgus, īgnus, depresīvus, bailīgus, trauksmainus, nespējīgus koncentrēties, nespējīgus gulēt, maz emocionālus (turpiniet sarakstu ar jebko, kas ienāk prātā). Tātad viss, kas jums jādara – jāsēž, jārelaksējas un jāļauj smadzenēm pašām sevi saprast. Ko pamana klienti? Klienti, viņu radi un draugi ir pārsteigti par saviem novērojumiem. „Lielās problēmas” sāk pazust. Kādam jaunam koledžas studentam, ar ko es strādāju, bija depresija. Nu viņam tās vairs nav! Kādam piecus gadus vecam klientam vairs nav nepieciešamības norobežoties, kad sanāk sastrīdēties ar kādu bērnudārza biedru, turklāt viņu vairs neapdraud psiholoģiska apsēstība iegūt mikrobus. Deviņus gadus veca kliente nakts laikā tagad mierīgi guļ, turklāt skolā spēj daudz labāk koncentrēties. To apgalvo pat skolotāji! 53 gadus veca kliente vairs neizjūt mokošu trauksmi. Šo cilvēku instinktīvās smadzenes ir atbrīvojušās no strespilnajām pieredzēm. Piedzīvojot jaunu stresa situāciju, smadzenes to apstrādā daudz vieglāk un ātrāk. Pētījumos nepārprotami pierādīts – mūsu smadzenes ir mainīgas, tās pielāgojas situācijām. Tās mācās no pieredzes. Ja tās var saņemt neiroloģisko atgriezenisko saiti par savu funkcionēšanu, tās atpazīs savus uzvedības modeļus, daudz vairāk orientēsies uz tagadnes momentiem un relaksētiem prāta stāvokļiem – tie, kā zināms, ir visproduktīvākie un veselīgākie. NeurOPTIMAL nenoslogo CNS, jo mēs nelemjam par to, ko mums vajag un cik daudz. To dara smadzenes. Mēs tikai fiksējam pārmaiņas uz labo pusi.
  • RigaBrain smadzeņu treniņš un zinātne
    Šajā sadaļā iepazīstināsim ar zinātni, kas saistās un ir par pamatu “RigaBrain® smadzeņu treniņiem". Zināšanai – ”RigaBrain®” oficiāli Latvijā reģistrēts zīmolsir SIA “RigaBrain”, zem kura tiek piedāvāti inovatīvi autotreniņi smadzeņu darbības uzlabošanai. Tehnoloģiskās pieejas mainās atbilstoši jaunākajām un progresīvākajām pieejām pasaulē. Kopš 2008. gada, kad “RigaBrain® ” uzsāka savu darbību, tehnoloģiskās pieejas ir nomainījušās vairākārt. Un SIA “RigaBrain” nepārtraukti seko tendencēm pasaulē, izvērtē tās un ieklausās savos sadarbības partneros un klientos, lai pats modernākais būtu sastopams “RigaBrain® ” kabinetā. Šobrīd tiek izmantotas kanādiešu un amerikāņu tehnoloģijas un pašas SIA “RigaBrain” uzkrātā pieredze. Sniegsim mazu ieskatu par šobrīd izmantojamām tehnoloģijām SIA “RigaBrain” kabinetā. Kā arī, SIA “RigaBrain” vadītājs Pēteris Urtāns aicina uz semināriem padziļinātāki iepazīties ar RigaBrain® treniņiem no dažādiem skatu punktiem un zināšanu līmeņiem. sk. šeit! Bet iesāksim ar to, ka Neiroloģiski atgriezeniskās saites pieeja (neurofeedback), pie kuras pieder arī RigaBrain® kabinetā izmantojamās tehnoloģijas, tiek plaši iztirzātas zinātnieku aprindās. Diskusijās nav vienotas nostājas par šīs pieejas efektivitāti un placebo. Dažāda veida metapētījumi uzrāda dažādus rezultātus. Viens no iemesliem ir tas, ka pasaulē izmanto ļoti dažādas un atšķirīgas neurofeedback tehnoloģijas un pieejas. Piemēram, kaut vai impulsu nolasīšana sekundē var svārstīties no 16 līdz 1000 vienībām, kas katru tehnoloģiju padara atšķirīgu. Šobrīd RigaBrain® kabinetā pieejamā metode, atšķirībā no klasiskajām neurofeedback pieejām, atšķiras ar to, ka netiek balstīta uz fizioloģiskām vai EEG izmaiņām, bet gan uz informācijas apstrādes procesu izmaiņām. Teorētiskais pamatojums, jeb šīs pieejas paradigma ir balstīta uz neiroķirurga MD. Karl H. Pribram mūža darbu un pētījumiem. Kopskatam var iepazīties ar viņa publikācijām un darbu apkopojumu grāmatā - "The form within". ______________ Video, kurā tiek skaidrots viena no RigaBrain kabinetā pieejamajām metodēm: https://www.youtube.com/watch?v=wfPu8wDSzgk <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/wfPu8wDSzgk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> _______________ Apraksts: EEG Biofeedback In EEG biofeedback (neurofeedback), a real-time display of the brain’s electrical activity, fed back as visual or auditory information, enables the user to modify that brainwave activity. In a 2010 keynote address to the International Society for Neurofeedback and Research, Doidge23 suggested that the misperception that the adult brain was fixed and unchangeable “led scientists to doubt the claims made by the pioneers of neurofeedback.”23 Only with the discovery of neuroplasticity did the work of neurofeedback investigators and clinicians begin to find acceptance among other researchers. Still, for some time, there existed limited evidence as to whether EEG biofeedback directly affects neuroplasticity, resulting in ongoing skepticism about its potential as a restorative therapeutic modality. However, several recent studies utilizing transcranial magnetic stimulation and functional magnetic resonance imaging (fMRI) have demonstrated objective, temporally direct changes in cortical activation and connectivity as a result of neurofeedback.24,25 In 2000, Clinical EEG and Neuroscience published a special issue on the topic of neurofeedback. The editor introduced the topic by writing, " The literature, which lacks any negative study of substance, suggests that EBT (EEG biofeedback therapy) should play a major therapeutic role in many difficult areas. In my opinion, if any medication had demonstrated such a wide spectrum of efficacy, it would be universally accepted and widely used." 26(pv) Neurofeedback has since been shown to be an effective intervention for traumatic brain injury,27 and there have also been clinical reports (though no formal studies) of neurofeedback providing symptom relief for patients with multiple sclerosis (S. Othmer, PhD, e-mail communication, November 12, 2012). These findings provide a rationale for studying neurofeedback as an intervention for PCCI because traumatic brain injury and multiple sclerosis share features with PCCI: that is, demyelination and an expanded extent of brain activation for short-term memory tasks, suggesting “compensatory recruitment of additional brain regions in order to perform the task successfully” (p. 27).28 Similar to trends in cognitive neuroscience, current neurofeedback strategies reflect 2 different but complementary directions: one driven by a focus on localization and the other by a focus on global brain function. The more common approach, with its roots in the localization school of neuroscience, could be characterized as a “diagnosis and treatment” approach, in which abnormalities in brainwave frequencies at particular locations are identified, ordinarily by means of a quantitative EEG. Researchers and clinicians have identified EEG patterns commonly associated with particular symptoms, and the neurofeedback equipment can be programmed to reward the brain for shifting its activity away from the symptom-associated patterns. For example, attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD) in children frequently is associated with slow (theta) wave to fast (beta) wave ratios greater than 3:1 along the cingulate gyrus, located on the innermost surface of each hemisphere above the corpus callosum. A child with ADHD evidencing this pattern would be trained over a series of sessions to lower his/her theta wave amplitude.29 The present study used a newer approach to neurofeedback, rooted in the global view of brain function. The NeurOptimal system, developed by the Zengar Institute (www.Zengar.com) is designed to train the brain as a whole, without reference to particular locations or frequencies. Unlike classical neurofeedback approaches, in which the participant engages actively and/or consciously with the software and is rewarded for producing prescribed EEG patterns, the participant in the Zengar approach simply “lets go” and allows the brain to use the feedback—provided as brief interruptions to the music he or she is hearing—to enable its own innate capacity for self-organization. The feedback delivered by the Zengar system is systemic—based on the whole brain’s dynamic activity over time, not its achievement of prescribed states in prescribed locations. The fundamental assumption is that lowering the amplitude of any specific frequency (eg, 8-12 Hz in the left prefrontal cortex) will, by necessity, affect other frequencies in other parts of the brain in the same way that strengthening a single muscle group will affect alignment in other parts of the body, and so it is more realistic to train the brain as a whole system rather than focus on a single location or set of frequencies. This approach recognizes that the brain has a natural tendency toward self-regulation and resilience, allowing flexible cognitive and behavioral responses to a challenging and changing environment. We are aware that oncology clinicians will be curious about the biological mechanism by which this form of neurofeedback might ameliorate PCCI. This is particularly true, given that the studies verifying PCCI and attempting to identify its causes have used a different paradigm than the one that underlies this form of neurofeedback. However, the existing evidence that PCCI exhibits variable neuroimaging findings and affects multiple neuropsychological domains (particularly in complex frontal-subcortical networks) does suggest that PCCI is not a clearly localizable phenomenon, which points to the importance of developing management strategies that respect the brain as a complex and highly integrated system. Our suspicion is that the concepts of nonlinear dynamical systems theory (eg, self-organization of complex systems, sensitive dependence on initial conditions, basins of attraction, and the importance of feedback), best understood by theorists and researchers in the fields of complexity science and systems theory,30 ultimately may be more productive in explaining both the changes in cognition seen during and after cancer treatment and also the mechanism underlying this form of neurofeedback. Some work is already being done to bridge the fields of complexity science and neuroscience. In Modeling Phase Transitions in the Brain, Freeman asserts that “abrupt global reorganizations by phase transition in larger brain systems implement a wide variety of intellectual and intentional brain functions . . . including the switch from prodrome to epilepsy and from from sleep to wake or REM. . . . In each aggregate [of neurons] there are certain conditions that specify a critical point in the phase space at which the system is particularly susceptible to transit from one phase to another, as when the neurons in the sensory cortex transit from a disorganized state of expectation to an organized state of categorization, from noise to signal” (p. v, p. vii).31 Freeman acknowledges that this view of brain function is as yet unproven, but it is currently a focus of study among computational neuroscientists,32 and Freeman advocates the development of a detailed theory of nonlinear neurodynamics. The Zengar system is rooted in this view of brain organization. Its software detects phase state changes, the precursors to phase transitions. Alerted by feedback that a phase transition is imminent, the brain is able either to reorganize to return to its prior phase (as when the mind refocuses on a task after wandering) or to transit to a new phase (as in the movement from wakefulness to sleep). Neither phase is preferred, or sought, or avoided by the software. Instead, feedback simply is given when the phase transition is about to occur. Because there is no diagnosis required for this form of neurofeedback, and no specific protocol is developed on the basis of that diagnosis, this approach is considered to be training the brain in flexibility and resilience rather than treating particular symptoms. As a result, the Zengar system is not a controlled medical device and, therefore, the developers have not sought FDA approval. 23. Doidge N. The brain that changes itself: the neuroplasticity revolution and film clips of people undergoing plastic change. Keynote address at: 18th Annual Conference of the International Society for Neurofeedback and Research; September 27-October 3, 2010; Denver, CO. 24. Ros T, Munneke MA, Ruge D, Gruzelier JH, Rothwell JC. Endogenous control of waking brain rhythms induces neuroplasticity in humans. Eur J Neurosci. 2010;31: 770-778. 25. Ros T, Theberge J, Frewen PA, et al. Mind over chatter: plastic upregulation of the fMRI salience network directly after EEG neurofeedback. Neuroimage. 2013;65:324-335. 26. Duffy FH. The state of EEG biofeedback therapy (EEG operant conditioning) in 2000: an editor’s opinion. Clin EEG Neurosci. 2000;31:v. 27. EEGInfo. Neurofeedback research: head injury. http:// www.eeginfo.com/research/headinjury_main.html. Accessed December 18, 2012. 28. McDonald BC, Saykin AJ, Ahles TA. Brain imaging investigation of chemotherapy-induced neurocognitive changes. In: Meyers CA, Perry JR, eds. Cognition and Cancer. New York, NY: Cambridge University Press; 2008:19-32. 29. Demos JN. Getting Started With Neurofeedback. New York, NY: Norton; 2005. 30. Kelso JAS. Dynamic Patterns: The Self-organization of Brain and Behavior (Complex Adaptive Systems). Boston, MA: Massachusetts Institute of Technology Press; 1995. 31. Freeman WJ. Foreword. In: Steyn-Ross DA, Steyn-Ross M, eds. Modeling Phase Transitions in the Brain. New York, NY: Springer; 2010. ______ RigaBrain® treniņu pamatā ir nelineārā neiroloģiskās atgriezeniskās saites metode NeurOptimal, un RigaBrain® treniņu ietvaros smadzenes tiek izprastas kā kompleksa, dinamiska sistēma. Neuroptimal ir izstrādāta Zengar Institūtā Kanādā. Vairāk kā 3 000 000 stundas, pārbaudīts uz cilvēkiem, 20 gadi pētījumi un eksperimenti. www.zengar.com Raksti par “nonlinear brain” – Spied šeit! Lai izprastu pieeju, jums ir jābūt izpratnei par: - Control of Nonlinear Dynamic Systems - Joint Time-Frequency Analysis (JTFA) Neiroloģiski atgriezenisko metožu pētījumu apkopojums: http://www.isnr.org/resources/comprehensive-bibliography.cfm ____________ Pirmajam iepazīšanās ieskatam piedāvājam iepazīties ar viena pētījuma pilotpētījuma aprakstu, kas ir veidots pēc tikai viena novērtējuma seansa apmeklējuma, tātad nav iziet pilnais treniņa kurss: RigaBrain® metode un cilvēka prāta spējas – pilotpētījums Rezumējums Šī pilotpētījuma mērķis bija noskaidrot, vai RigaBrain® kabinetā pieejamā neiroloģiskās atgriezeniskās saites metode uzlabo kognitīvās funkcijas – verbālo atmiņu, vizuālo atmiņu, psihomotoro ātrumu, reakcijas laiku, kognitīvo elastību, dažādas uzmanības modalitātes, apstrādes ātrumu, vadības funkcijas un spriestspēju – normatīvi veselu pieaugušu indivīdu vidū. Pētījuma dalībniekiem tika veikts sākotnējais un atkārtotais kognitīvo spēju mērījums; starp tiem katrs no viņiem apmeklēja vienu RigaBrain® procedūru (parasti rekomendējam apmeklēt aptuveni 10 seansus). Rezultātu analīzē izmaiņas tika konstatētas šādās izziņas spējās: kognitīvajā elastībā, vadības funkcijās un emociju atpazīšanā. Atslēgas vārdi: neiroloģiskā atgriezeniskā saite, kognitīvās spējas, prāta spējas, izziņas spējas, RigaBrain Ievads Arvien pieaugošu aktualitāti Latvijā, tāpat kā citviet pasaulē, gūst neiroloģiskās atgriezeniskās saites metodes smadzeņu darbības līdzsvarošanai – procedūras, ar kuru palīdzību cilvēka centrālā nervu sistēma un smadzeņu darbība tiek tuvināta iespējami optimālākam stāvoklim. Tā kā šīs ir salīdzinoši jaunas metodes, daļai no tām līdz šim nav rasts pilnvērtīgs zinātnisks pamatojums (Duffy, 2000). Aktuālākais jautājums pētnieku vidū šobrīd – cik noturīgi laikā ir šajās procedūrās iegūtie rezultāti. Sabiedrībā popularitāti gūst arī cilvēku tieksme pilnveidot un uzturēt relatīvi nemainīgu prāta spēju kvalitāti, – lielā mērā augstās konkurences darba tirgū dēļ. Viena no iespējām, kā to varētu panākt, ir tieši neiroloģiskās atgriezeniskās saites procedūru izmantošana. Lai arī kā atsevišķi konstrukti gan kognitīvo spēju uzlabošana, gan neiroloģiskās atgriezeniskās saites metodes tiek pētīti diezgan bieži, tomēr pētījumu par neiroloģiskās atgriezeniskās saites metožu lietošanas ietekmi uz kognitīvo spēju attīstību šobrīd vēl ir salīdzinoši maz, un iegūtie rezultāti nereti iezīmē pretrunīgu ainu. Šis pilotpētījums ir Latvijā pirmais mēģinājums noskaidrot, vai klasiskām neiroloģiskās atgriezeniskās saites metodēm līdzvērtīga procedūra, kādu iespējams veikt RigaBrain® smadzeņu darbības uzlabošanas centrā, nozīmīgi ietekmē cilvēka izziņas spēju uzlabošanos. Neiroloģiskās atgriezeniskā saites metodes Neiroloģiskās atgriezeniskās saites (NAS) treniņi smadzeņu darbības līdzsvarošanai ir metodes, kas veicina smadzeņu viļņu ierastā modeļa izmaiņas, tuvinot to pēc iespējas optimālākam, dabiskākam stāvoklim. Tas ietver individuāli atšķirīgus psihofizioloģiskus rezultātus personām, kas izmanto šīs metodes. Lai gan kopš 20. gs. 70. gadiem veikti vairāk kā 1000 pētījumu, kuros vairumā gadījumu pierādīta neiroloģiskās atgriezeniskās saites metožu efektivitāte (Duffy, 2000), tomēr pētījumu respondentu unikālo un individuāli atšķirīgo rezultātu dēļ NAS arvien pieskaitāmas eksperimentālo metožu grupai, turklāt vairums veikto pētījumu sniedz kvalitatīvus datus, kas vairāk pakļauti subjektīvai interpretācijai, salīdzinot ar kvantitatīvām pieejām. NAS ietver vairākas formas. „RigaBrain® ” kabinetā pieejamā nelineārā NAS metode, kas pirms 12 gadiem tika radīta “Zengar NeuroCARE/NeurOptimal” institūtā Kanādā, ir konstrukts, kas veicina kontroli pār elektroķīmiskiem procesiem smadzenēs un centrālajā nervu sistēmā (CNS). Teju neskaitāmos pētījumos atrunāta smadzeņu izteikti adaptīvā pielāgoties spēja organisma iekšējai un ārējai videi (neiroplasticitāte) – smadzenes un CNS mūsdienās tiek aplūkota kā nelineāra, dinamiska, kompleksa sistēma (Hammond, 2009). Ar šīs NAS metodes palīdzību (pašatspoguļojošas terapijas forma) smadzenes pašas spēj monitorēt jeb novērot savu darbību un fiksēt disfunkcionālus smadzeņu viļņu paternus, veicinot to izmaiņas (Cochrane, 2010). Līdz ar to no klasiskajām, invazīvajām NAS metodēm (to laikā klientam tiek piedāvāts veikt noteiktas darbības, kontrolēt un vadīt noteiktas norises, lai panāktu noteiktu smadzeņu darbības stāvokli) „Zengar NeuroCARE/NeurOptimal” atšķiras ar neinvazīvu pieeju, kas tādējādi veicina CNS pašorganizējošus procesus. Metodes pamatā ir vienotā laika – biežumu analīze (Joint Time-Frequency Analysis (JTFA)), t. i., fiksēto signālu apstrāde notiek vienlaicīgi gan laikā, gan biežumu ziņā (Cohren, 1995). Svarīgākās pētījumā minētās kognitīvās spējas – terminu skaidrojums Kognitīvās (izziņas, prāta) spējas (cognitive abilities) ir indivīda kapacitātes atspoguļojums, apstrādājot un integrējot informāciju, darbojoties un risinot pieredzē nebijušas problēmsituācijas. Tās ir saistītas ar vispārējo intelektu (general intelligence), un to dažādība un stabilitāte indivīdam lielākoties’ ir ģenētiski noteikta (Stawski et al., 2010). Kognitīvās spējas izsaka indivīda potenciālu (Caroll, 1993). Saskaņā ar pētnieku Pīteru Andersonu (Peter Anderson), vadības funkcijas parasti tiek iedalītas šādi: uzmanības kontrole, kognitīvā elastība, mērķu plānošana, apstrādes ātrums un efektivitāte (Anderson, 2002). Citi autori uzsver, ka ar vadības funkcijām tiek saprasti tādi izziņas procesi kā plānošana, uz mērķi orientētas uzvedības un domu apzinātība un kontrole. Vadības funkcijas ir svarīgas jaunas informācijas apguvē un emociju kontrolē, piemēram, atklāts, ka pirmsskolas vecuma bērnu vidū vadības funkcijas ir saistītas ar gatavību skolai pat ciešāk, kā vispārējais intelekts un matemātiskās iemaņas (Enriquez-Geppert et.al., 2013). Emociju atpazīšana ir spēja izjust un piedzīvot cita cilvēka psiholoģisko stāvokli un vadīt savu uzvedību saskaņā ar šo pieredzi (Jaramillo, 2004). Savukārt kognitīvā elastība ir mentāla spēja manipulēt ar domām par diviem dažādiem jēdzieniem, kā arī domāt par vairākiem jēdzieniem vienlaicīgi (Scott, 1962). Līdzīgi pētījumi Mūsdienās (saskaņā ar 193 pētījumu meta-analīzi) ir skaidrs, ka vadības funkcijas smadzenēs lokalizējas vairākos reģionos galvenokārt smadzeņu garozā, kā arī subkortikālās zonās, piemēram, talāmā, bazālajos ganglijos un smadzenītēs. Interesanti, ka neiroloģiskās atgriezeniskās saites metodes nozīmīgi ietekmē neirālo plasticitāti (neironu savienojumu elastību) tieši smadzeņu garozas reģionos (Ros et al., 2010), kas šādā saistībā daļēji varētu skaidrot izziņas spēju uzlabojumu NAS procedūru ietekmē. Vēl kādā pētījumā atklāts, ka ar NAS metožu palīdzību iespējams uzlabot alfa un teta smadzeņu viļņu darbību (Zaehle et al., 2010, kā minēts Enriquez-Geppert et.al., 2013). Savukārt vēl citā pētījumā desmit bērniem, kas cieš no Aspergera sindroma, tika veiktas NAS procedūras (kontroles grupā ietilpa desmit bērnu ar minēto sindromu, kas neapmeklēja procedūras). Tika atklāta kognitīvās elastības spēju uzlabošanās attiecībā uz ciparu un tēlu kombinēšanu un veidošanu (set shifting), bet ne uz jēdzienu veidošanu (concept generation) (Kouijzer et.al., 2009). Jaunākajos pētījumos secināts, ka NAS metodēm ir potenciāls, tomēr nav skaidrs, cik ilgstoša ir procedūrās sasniegtā rezultāta noturība laikā. Tiek uzsvērta šo metožu papildināšanas un adaptācijas nepieciešamība atbilstoši vides un fenotipiskiem apstākļiem (Enriquez-Geppert et.al., 2013). Lai saglabātu ilgtermiņa vadības funkciju uzlabojumu noturību, tiek ieteikta arī šo metožu kombinēšana ar uzvedības trenēšanas jeb kognitīvi – biheiviorālās terapijas metodēm (Enriquez-Geppert et.al., 2013). Metode Šī pilotpētījuma ietvaros piedalījās deviņi dalībnieki* (septiņas sievietes un divi vīrieši; vidējais vecums – 30,1 gads), kuri iepriekš tika iepazīstināti ar pētījuma mērķi – noskaidrot, kā mainās cilvēka prāta spējas smadzeņu atgriezeniskās saites treniņu rezultātā. Dalībniekiem tika veikts sākotnējais un atkārtotais kognitīvo spēju mērījums (kopskaitā tika pētītas 14 izziņas spējas); starp tiem katrs no viņiem apmeklēja vienu RigaBrain® procedūru. Starp pirmo un otro kognitīvo novērtējumu bija astoņas līdz 21 diena (vidēji 16,6); atkārtotais izziņas spēju novērtējums pēc neiroloģiskās atgriezeniskās saites norisinājās pēc vienas līdz divām dienām. Kognitīvais novērtējums tika veikts ar datorizētu testu CNS Vital signs, kas ir plaši izmantota neirokognitīvo testu baterija un tiek raksturota kā skrīninga, ierindas novērtējuma instruments klīniskos pētījumos (Gualtieri, Johnson, 2006) ar augstiem validitātes rādītājiem. *Laika posmā starp pirmo un otro kognitīvo novērtējumu viens līdz divi pētījuma respondenti uzsāka medikamentu lietošanas kursu. Rezultāti Kognitīvo spēju novērtējumu salīdzinājums pirms un pēc neiroloģiskā stimulmateriāla ietekmes, izmantojot T – Stjūdenta kritēriju atkarīgām grupām, redzams pirmajā tabulā. 1.tabula. Kognitīvo spēju novērtējumu salīdzinājums pirms un pēc RigaBrain® procedūras. * p<0,05, **p<0,01 Statistiskā aprēķina rezultātā iespējams secināt, ka nozīmīgas izmaiņas konstatētas šādās izziņas spējās: kognitīvajā elastībā, vadības funkcijās un emociju atpazīšanā. Tas nozīmē, ka laika posmā starp pirmo un otro kognitīvo spēju novērtējumu, kad norisinājās arī RigaBrain® procedūras, noticis statistiski nozīmīgs šo spēju uzlabojums. Zemāk arī vizuāli attēlotas izmaiņas visās kognitīvajās spējās pēc stimulmateriāla ietekmes. 1.grafiks. Kognitīvo spēju novērtējumu vizuāls salīdzinājums pirms un pēc RigaBrain® procedūras. Turpmākā pētnieciskā darbība Pētījuma pilnveidojamās puses būtu izlases reprezentivitātes uzlabošana (mazs respondentu skaits; kontrolgrupas neesamība) un papildu sajaukto mainīgo kontrole (ārējās un iekšējās vides apstākļi starp kognitīvo spēju mērījumiem, mācāmības un placebo efektu kontrole), lai nodrošinātu augstāku rezultātu ticamību. Būtu svarīgi veikt arī trešo kognitīvo spēju novērtējumu, lai noskaidrotu, vai iegūtie rezultāti ir noturīgi laikā. Pētījuma autori: Edmunds Vanags, Linda Tīruma, Pēteris Urtāns Izmantotā literatūra: Anderson, P. (2002). Assessment and development of executive function (EF) during childhood. Child Neuropsychology, 8, 71–82. Carroll, J. B. (1993). Human Cognitive Abilities. Cambridge: Cambridge University Press. Cohen, l. (1995). Time–Frequency Analysis. Prentice-Hall: New York. Duffy, F. R. (2000). The State of EEG Biofeedback Therapy (EEG Operant Conditioning) in 2000: An Editor’s Opinion. Clinical Electroencephalography, 31 (1), 5 – 13. Enriquez-Geppert S., Huster R. J., Herrmann C. S. (2013). Boosting brain functions: improving executive functions with behavioral training, neurostimulation, and neurofeedback. International Journal of Psychophysiology, 88, 1–16. Gualtieri, C. T., Johnson, L. G. (2006). Reliability and validity of a computerized neurocognitivetest battery, CNS Vital Signs. Clinical Neuropsychology, 21, 623–643. Hammond, D. C. (2009). Comprehensive Neurofeedback Bibliography (pp. 30). Retrieved from http://www.isnr.org/ComprehensiveBibliography.cfm Jaramillo, R. R. (2004). Differences Between African Americans and White Americans on Social Acuity. California State University Press: San Bernardino. Kouijzer, M. E. J., van Schie, H. T., de Moor J., Gerrits, B., J., L., & Buitelaar, J. K. (2009). Neurofeedback treatment in autism. Preliminary findings in behavioral, cognitive, and neurophysiological functioning. Research in Autism Spectrum Disorders, 216, 2 – 14. Ros, T., Munneke, M.A., Ruge, D., Gruzelier, J.H., Rothwell, J.C., 2010. Endogenous control of waking brain rhythms induces neuroplasticity in humans. The European Journal of Neuroscience 31, 770–778. Scott, W. A. (1962). Cognitive complexity and cognitive flexibility. American Sociological Association, 25, 405–414. Stawski, R.S., Almeida, D.M., Lachman, M.E., Rosnick, D.B., & Tun, P.A. (2010). Fluid cognitive ability is associated with greater exposure and smaller reactions to daily stressors. Psychology and Aging, 25, 330-342 ____________________________ The Mean of the median: A New Metric for Targeting in Clinical Neurofeedback? Valdeane W. Brown Zengar Institute, Port Jefferson, NY In order to explore the role of “variability” around targets during Neurofeedback, NeuroCare Pro® software was used to measure the emergent median values of each of the targets employed during Period 3 training, as well as in post-hoc analysis of other data. These median values were concurrently subjected to a 16 times per second averaging procedure to derive a dynamic measure of the “variability” of the emergent “central tendency” of each of the targets during clinical training. This “Mean of the Median” (or MoM) measure was used to derive the actual triggering of feedback events in re: to calculated divergence within a neighborhood around this dynamic measure. An 80% “inclusion” criterion was used for determining the size of the neighborhood for each target. For inhibit targets, feedback was enabled and/or produced when the emergent median remained within that neighborhood, whereas feedback for all targets was disabled by excursions beyond this neighborhood for any inhibit. The same basic procedure was used for augment targets except that excursions outside of an augment’s neighborhood had no effect on any other target. This procedure was used for active training of clients (N > 50), as well as for post-hoc analysis of pre-existing data obtained from other, successful Neurofeedback cases (N > 200) using different feedback paradigms, equipment and/or software. Several interesting results have begun to emerge from these preliminary investigations: 1- Clinical improvements appear to be correlated with decrease in both negative and positive divergence for all inhibit targets. This reflects a kind of “regression to the mean” re: inhibits during renormalization. 2- Renormalization of the inhibits may be an indicator of resilience in the CNS, or what Pribram refers to as efficiency. 3- Clinical improvements appear to also be correlated with a decrease in the number, duration and intensity of negative divergences for all augment targets but do not seem to be particularly correlated with any form of positive divergence for the same targets. Thus, it appears that it is not increases in augments per se that are important, but lack of decreases. 4- Renormalization of the augments may be an indicator of flexibility in the CSN, or what Pribram refers to as effectiveness. 5- This procedure may yield some useful metrics for successful training regardless of the approach used. ___________________________ Non – linear Dynamics Panel: EEG, Neurofeedback and Non – linear, Dynamical Approaches: Explorations into the Chaos at the Cutting Edge of the Clinical Practice and Research Valdeane W. Brown Zengar Institute Data acquisition and “real-time” analysis continue to be a central issue in the rapidly emerging field of Neurofeedback. Fundamental questions concerning the characteristics of the EEG signal itself directly affect equipment manufacturers, researchers and clinicians. These questions can not be avoided any longer – with the easy availability of advanced computing platforms and sophisticated statistical packages, the average practitioner can reasonably address these concerns within the confines of his/her own office. In this panel we will discuss many of the current issues concerning the role that Non-Linear, Dynamical or NLD approaches to data analysis play in the field of Neurofeedback. Chaos theory, as these approaches are also known, has been applied successfully to many other scientific domains including biology, economics, hydraulics, aerodynamics, cognitive science and meteorology. In fact, virtually every other field of inquiry has benefited greatly from the insights and techniques afforded by this revolutionary and essentially interdisciplinary approach to scientific inquiry. Thus, there is a clear difference in paradigm implied by a shift to NLD or Chaos Theory and the question really is: Is there any reason to make this shift in paradigm? + We don’t use amplitude — we use intensity — but we also don’t use “frequencies” or even “frequency bands”; rather we use time frequency atoms and those have an intensity measure that is intrinsic to them, but it isn’t amplitude — that’s the nature of Joint Time-Frequency Analysis as opposed to standard linearized time-based or frequency-based filtering approaches. Moreover, because we understand that CNS as a non-linear, dynamical system we, therefore, use non-linear, dynamical control procedures and mathematics. This means that concepts like “average”, even “standard deviation” or “z-scores” really have little relevance to what we do. Those are all standard, normative, Gaussian statistical concepts. Because of all of this there isn’t a specific “target” or “profile” towards which (or away from which) we hope to direct the CNS. We don’t have a concept of the “normal” brain and try to get the brain to produce a “more normal” profile — that would be to base what we do on presumed normative data that actually doesn’t exist at this time. All we do is to present real-time information to the CNS, in its own language (viz that of time-frequency atoms), and that allows the CNS to do what it does best: viz, process information and respond to that information. __________________ Brain lives at “edge of chaos” March 18, 2009 Courtesy Public Library of Science and World Science staff U.K. re­search­ers are of­fer­ing new ev­i­dence that the hu­man brain lives “on the edge of chaos,” at a crit­i­cal tran­si­tion point be­tween ran­dom­ness and or­der. The stu­dy, pub­lished March 20 in the re­search jour­nal PLoS Com­puta­t­ional Bi­ol­o­gy, pro­vides ex­pe­ri­men­tal da­ta on an idea pre­vi­ously fraught with the­o­ret­i­cal specula­t­ion. Sci­en­tists have iden­ti­fied a phe­nom­e­non they call self-or­gan­ized crit­i­cal­ity—where sys­tems spon­ta­ne­ously or­gan­ize them­selves to op­er­ate at the bor­derline be­tween or­der and chaos—in many dif­fer­ent phys­i­cal sys­tems, in­clud­ing avalanches, for­est fires, earth­quakes, and heart rhythms. Ac­cord­ing to the stu­dy, by a team from the Uni­ver­s­ity of Cam­bridge, the Med­i­cal Re­search Coun­cil Cog­ni­tion & Brain Sci­ences Un­it, and the Glax­o­SmithK­line Clin­i­cal Un­it Cam­bridge, hu­man brain net­work dy­nam­ics have some­thing im­por­tant in com­mon with some su­per­fi­cially very dif­fer­ent sys­tems in na­ture. Com­puta­t­ional net­works show­ing these char­ac­ter­is­tics have al­so been shown to have the best mem­o­ry and in­forma­t­ion-processing ca­pacity, re­search­ers say: crit­i­cal sys­tems can re­spond quickly and ex­ten­sively to small changes in their in­puts. “Due to these char­ac­ter­is­tics, self-or­gan­ized crit­i­cal­ity is in­tu­i­tively at­trac­tive as a mod­el for brain func­tions such as per­cep­tion and ac­tion, be­cause it would al­low us to switch quickly be­tween men­tal states in or­der to re­spond to chang­ing en­vi­ron­men­tal con­di­tions,” said co-author Man­fred Kitzbich­ler of Cam­bridge. The re­search­ers used brain im­ag­ing tech­niques to meas­ure dy­nam­ic changes in the syn­chron­iz­a­tion of ac­ti­vity be­tween dif­fer­ent re­gions of the func­tion­al net­work in the hu­man brain. They al­so in­ves­t­i­gated the syn­chron­iz­a­tion of ac­ti­vity in com­puta­t­ional mod­els, and found that the “dy­nam­ic pro­file” they had iden­ti­fied in the brain was ex­actly re­flected in the mod­els. “A nat­u­ral next ques­tion we plan to ad­dress in fu­ture re­search will be: How do meas­ures of crit­i­cal dy­nam­ics re­late to cog­ni­tive per­for­mance or neu­ro­psy­chi­atric disor­ders and their treat­ments?” said Kitzbich­ler. http://www.ploscompbiol.org/home.action Kitzbichler et al. Broadband Criticality of Human Brain Network Synchronization. PLoS Computational Biology, March 20, 2009; 5 (3): e1000314 DOI:10.1371/journal.pcbi.1000314 http://www.sciencedaily.com/releases/2009/03/090319224532.htm ___________________________ The Science of Neurofeedback The positive effects of neurofeedback were first noted by accident. Dr. Barry Sterman, a research scientist, was studying the levels at which toxic fumes caused cats to experience seizures. Dr. Sterman noticed that one group of cats was able to withstand much greater levels of toxic fumes prior to seizuring. Puzzling over the causes, Dr. Sterman noted that these cats had been reused from a prior experiment in which they had undergone neurofeedback training. Further studies revealed what Dr. Sterman had begun to suspect: neurofeedback training had a preventative effect on seizuring in both cats and humans. Many studies later, the evidence suggested that neurofeedback training was helpful for many conditions, such as attention deficit disorder (ADD), depression, improving cognitive focus, alleviating sleep disorders, etc. Neurofeedback began to be used by psychologists for training the brain to alleviate symptoms such as seizures in epileptics and attention in those with ADD. Typically, sensors would be hooked up to a client’s brain in order to read and map brain activity. The client’s brain map would be compared to a database of average people of the client’s age and gender to determine areas of over- or under-activity, and then a course of treatment would be provided to reward activity in some areas and punish it in others.(1) Typically, rewards and punishments are focused on a few highly specific frequencies of brainwave activity. This means of conducting neurofeedback is still in use by most neurofeedback providers today. In the 1990s, Dr. Val Brown began to doubt this mode of neurofeedback, feeling that rewarding and punishing a limited set of frequencies of brain activity might have more adverse than beneficial effects. He and Dr. Susan Brown, both clinical psychologists and neurofeedback experts, began to experiment with new ways of conducting neurofeedback. With highly sophisticated mathematics programmed into their neurofeedback system, the Drs. Brown found that clients’ brains, given information about their own functioning, would dynamically adjust themselves over time to more optimal functioning across a broad spectrum of brain frequencies. No diagnosis was necessary. Because no reward or punishment is administered in this system, and because a comprehensive set of frequencies is used rather than a few specific frequencies, the risk of side effects is low. Yet because the human brain responds automatically to information about its own functioning, clients undergoing the neurofeedback training provided by the Drs. Brown experienced significant enhancements in brain and central nervous system functioning. “Everyone can benefit from NeurOptimal™ because everyone has a brain and a central nervous system”, according to Dr. Susan Brown. Trainers claim that NeurOptimal™ is highly effective for a wide variety of disorders and people, and has been most effective with anxiety problems, stress related sleep disorders, depression, ADD/ADHD, headaches and migraines, and focus issues. (1) http://en.wikipedia.org/wiki/Neurofeedback, accessed June 29, 2009. _____ Viens uzskatāms piemērs par Neurofeedback metodes efektivitāti. Spied šeit! _______ Probācija un cietumnieki - spied šeit! Laimas slimība un CNS – spied šeit! Neiroreakcija nemiera un afektīvu traucējumu ārstēšanai D. Corydon Hammond, PhD, ABEN/ECNS , Physical Medicine and Rehabilitation, University of Utah School of Medicine, PM&R 30 No 1900 East, Salt Lake City, UT 84132-2119, USA spied šeit! Evidence-Based Practice in Biofeedback and Neurofeedback 2008; grāmata – spied šeit! ____ http://www.mrc-cbu.cam.ac.uk/ ___ Pētījumi, kuros ir izmantotas tehnoloģijas, kuras izmanto RigaBrain® kabinets: Comprehensive Neurofeedback Training in the Context of Psychotherapy for Tranformational Change, By Karen Cochrane A doctoral dissertation submitted to the Dean of Behavioural Health, July 2010. Global qEEG Changes Associated With Non-frequency & Non-site Specific Neurofeedback Training A powerpoint presentation submitted by Edward B. O'Malley, PhD, D,ABSM (Director, Norwalk Hospital Sleep Disorders Center, Norwalk CT) and Merlyn Hurd, PhD, BCIAC/EEG Fellow, New York, NY The Effects of EEG Neurofeedback and Neuro-Cognitive Processing in the Educational Environment of an Arts-Based Private Elementary/Middle School By Lise’ DeAndre’ DeLong The purpose of this study was to ascertain measurable differences in academic outcomes among two groups of learners within a creative arts curriculum that employed a selfdirected, stress-reduced, and individualized curriculum. One group was provided with EEG neurofeedback and neuro-cognitive coaching for stress reduction, while the other was not. This study measured the rate of improvement in academic progress that a learner can achieve when formalized learning takes place in a stress-reduced arts-based learning environment with EEG neurofeedback and neurocognitive coaching. Six Case Studies Examining the Effectiveness of a Comprehensive Adaptive Approach to Neurofeedback for Attention Deficit in an Educational Setting By Shannon Warwick, MA Union Institute and University at Vermont College,Asheville, North Carolina Neurofeedback COPD Abstract Submitted by Ed O'Malley PhD, FAASM Gleeson S, Saad T, Haggerty M, O’Malley M, O’Malley E, Weddle A, Winter S. Efficacy of Neurofeedback as an Adjunct Therapy to Pulmonary Rehabilitation. Am J Respir Crit Care Med, 2009; 179: A2366. Neurofeedback with Anxiety and Affective Disorders By D. Corydon Hammond, PhD, ABEN/ECNS Physical Medicine and Rehabilitation, University of Utah School of Medicine, PM&R 30 No 1900 East, Salt Lake City, UT 84132-2119, USA Brain-Mind Operational Architectonics Imaging: Technical and Methodological Aspects Andrew A. Fingelkurts, Alexander A. Fingelkurts BM-Science – Brain & Mind Technologies Research Centre, P.O. Box 77, FI-02601, Espoo, Finland Efficacy of EEG Biofeedback in Addressing Cognitive Dysfunction in Cancer Survivors By Jean Alvarez, David L. Granoff, Allan Lundy This study examined the efficacy of EEG biofeedback (neurofeedback) in addressing the cognitive sequelae of cancer therapy, commonly known as “chemobrain” or “chemofog.” Approximately fifty percent of breast cancer survivors exhibit cognitive impairment within three weeks of beginning chemotherapy, and half of those have not recovered one year later. Neurofeedback, unlike compensatory strategies currently recommended by the National Cancer Institute and major cancer centers, has the potential to restore cognitive function. Effectiveness of EEG Biofeedback as Compared with Methylphenidate in the Treatment of Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder: A Clinical Outcome Study Mohammad Ali Nazari1, Laurent Querne2, Alain De Broca2, Patrick Berquin2 1Department of Psychology, University of Tabriz, Tabriz, Iran; 2Department of Paediatric Neurology, Lab. Neurosciences Fonction- nelles & Pathologies, Amiens, France. Effectiveness of Neurofeedback Training In Chronic Insomnia Okunola O,1 O'Malley E,2 O'Malley M2 (1) Norwalk Hospital, Norwalk, Connecticut, Norwalk, CT, USA, (2) Norwalk Hospital, Norwalk, CT, USA u.c.
  • Pētījumi par RigaBrain izmantotajām tehnoloģijām
    Šie ir pētījumi, kuros tika izmantotas tās pašas tehnoloģijas, ko šobrīd izmanto RigaBrain® . Seansu intensitāte, apmeklējuma biežums un pakalpojuma sniegšanas metodika var atšķirties katrā no pētījumiem, bet izmantojamās tehnoloģijas ir tās pašas! ADDICTION A Family Matter: NeurOptimal® For Fetal Alcohol Syndrome FAS has a profound impact on both the child and the family. In this pilot study, NeurOptimal® was provided for both child & family members. Standard measures and FMRI were used to assess results. Dr. Linda Beckett MD Dr. Janet McCulloch MD Founders of the Kingston Institute of Psychotherapy & Neurofeedback In Kingston, Ontario, Canada ADHD-ADD (Attention Deficit Disorder) Does NeurOptimal® Neurofeedback Help To Improve Focus/Attention? A Kid, An Idea, A Study And A Big Payoff Jules Ford, Founder of OptiMind Neurofeedback, Focus, Clarity, Serenity Six Case Studies Examining the Effectiveness of a Comprehensive Adaptive Approach to Neurofeedback for Attention Deficit in an Educational Setting Shannon Warwick, MA Union Institute and University at Vermont College,Asheville, North Carolina Effectiveness of EEG Biofeedback as Compared with Methylphenidate in the Treatment of Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder: A Clinical Outcome Study Mohammad Ali Nazari1, Laurent Querne2, Alain De Broca2, Patrick Berquin2 1Department of Psychology, University of Tabriz, Tabriz, Iran; 2Department of Paediatric Neurology, Lab. Neurosciences Fonction- nelles & Pathologies, Amiens, France. ALZHEIMERS The Latest News on The Continuing Research of Neuroptimal®'s Effects on Alzheimers Patients in France Daniel Wagner, Zengar NeurOptimal® French Representative & Instructor Founder of France Neurofeedback NeurOptimum® Experiences with Alzheimer's Clients From Referring Hospitals in France Daniel Wagner, Zengar NeurOptimal® French Representative & Instructor Founder of France Neurofeedback NeurOptimum® ANXIETY-DEPRESSION Effects of NeurOptimal® Neurofeedback on Symptoms of Depression and Anxiety Dr. Linda Beckett MD Dr. Janet McCulloch MD Founders of the Kingston Institute of Psychotherapy & Neurofeedback In Kingston, Ontario, Canada Neurofeedback with Anxiety and Affective Disorders D. Corydon Hammond, PhD, ABEN/ECNS Physical Medicine and Rehabilitation, University of Utah School of Medicine, PM&R 30 No 1900 East, Salt Lake City, UT 84132-2119, USA CHEMO BRAIN (Cancer therapy) The Effect of EEG Biofeedback on Reducing Postcancer Cognitive Impairment Jean Alvarez, EdD, Fremonta L. Meyer, David L. Granoff and Allan Lundy Integr Cancer Ther published online 12 April 2013, DOI: 10.1177/1534735413477192 The abstract is available here where the full article is available for purchase. Alternatively you may email Jean Alvarez directly for a full copy. Efficacy of EEG Biofeedback in Addressing Cognitive Dysfunction in Cancer Survivors This study examined the efficacy of EEG biofeedback (neurofeedback) in addressing the cognitive sequelae of cancer therapy, commonly known as “chemobrain” or “chemofog.” Approximately fifty percent of breast cancer survivors exhibit cognitive impairment within three weeks of beginning chemotherapy, and half of those have not recovered one year later. Neurofeedback, unlike compensatory strategies currently recommended by the National Cancer Institute and major cancer centers, has the potential to restore cognitive function. Jean Alvarez, EdD, David L. Granoff, Allan Lundy FAMILY The Role of NeurOptimal® in Learning: A program for leaders in family enterprises and the professionals who serve them NeurOptimal® training is shown to make a difference in an education-training course for professionals as they learn family systems theory. From the capable professionals employed in family firms, managing financial assets, to consulting complicated family enterprises. NeurOptimal® affects the ability to be more of a functioning self in anxious systems. Kathy Wiseman (Bowen faculty member), Priscilla Friesen & Andrea Maloney Schara, LCSWA Working With Extrinsic Constraints: Clinical Case Study From the Perspective of Bowen Family Systems Theory and NeurOptimal®. This study demonstrates the evident changes brought on through NeurOptimal® training Lois Walker, B.N., M. Div. Observations of Change in a Family System Using NeurOptimal® Someone dear to you, someone you deeply care about, has fallen through the cracks in the mental health system. The medical system has not been able to interrupt a downward spiral in the person’s life. If you are interested in how one person in a family might respond differently in a crisis, you may be interested in this story of how an older sister learns to mange self using family systems theory and NeurOptimal® (www.zengar.com). It is a story of learning to be more aware and objective about mental illness and how thoughtful relationships changing, throughout the family, can make a tremendous difference in enabling better functioning (for everyone, not just the symptomatic one). Overall it is a story of how one begins to redirect anxiety in a system. Andrea Maloney Schara, LCSWA (www.ideastoaction.wordpress.com) GENERAL Five Year Clinical Outcome Study using NeurOptimal® Outcome Analysis 2013 using NeurOptimal® Neurofeedback -------- A retrospective chart review NeurOptimal® neurofeedback is designed to interface with the nervous system as a Non-Linear Complex Dynamical System, whereas traditional 'evidence based' research tends to measure linearly. Therefore, it seems reasonable to measure outcomes because that's what prospective clients and referral sources really want to know. Since NeurOptimal® is training at the source of complaints, the nervous system's turbulence, rather than treating diagnostic categories, it also seemed reasonable to look at outcomes across diagnostic categories rather than try to compare medically defined groups where fallible diagnostic judgments create more issues. Joan Cross, BSc, PT, MPH from the InnerWave Center Comprehensive Neurofeedback Training in the Context of Psychotherapy for Tranformational Change A doctoral dissertation submitted to the Dean of Behavioural Health, July 2010. Karen Cochrane, Ph.D. Brain-Mind Operational Architectonics Imaging: Technical and Methodological Aspects Andrew A. Fingelkurts, Alexander A. Fingelkurts BM-Science – Brain & Mind Technologies Research Centre, P.O. Box 77, FI-02601, Espoo, Finland PEAK PERFORMANCE The Effects of EEG Neurofeedback and Neuro-Cognitive Processing in the Educational Environment of an Arts-Based Private Elementary/Middle School The purpose of this study was to ascertain measurable differences in academic outcomes among two groups of learners within a creative arts curriculum that employed a selfdirected, stress-reduced, and individualized curriculum. One group was provided with EEG neurofeedback and neuro-cognitive coaching for stress reduction, while the other was not. This study measured the rate of improvement in academic progress that a learner can achieve when formalized learning takes place in a stress-reduced arts-based learning environment with EEG neurofeedback and neurocognitive coaching. Lise' D. Spurlock-DeLong, Ph.D., CPCRT, CCCM PTSD (Post Traumatic Stress Disorder) Overcoming Extreme Challenges: How NeurOptimal® can be an Answer for our Veterans Marie-Laure Wagner, M.S. Zengar NeurOptimal® Representative & Founder of InnerOptimal SLEEP DISORDERS Natural Sleep Rhythms: From Cells to Behavior How NeurOptimal® potentially interfaces with, and restores, natural sleep rhythms. New evidence mapping cellular networks underlying the brain’s circadian timing nucleus has provided a potential locus of control for the human circadian rhythm (HCR). This network provides a biologically plausible regulatory site for external influence of the HCR-notably pharmacologic agents, environmental influence, and particularly salient to this presentation, NeurOptimal®. Dr. Ed O'Malley, Ph.D, FAASM (PhD in Neurobiology at Cornell University Graduate School of Medical Sciences; postdoc in EEG brain-mapping and clinical fellowship for board certification in Sleep Medicine (NYU School of Medicine); Director, Norwalk Hospital Sleep Disorders Center for 12 years-pioneered neurofeedback for insomnia). Optimal Sleep Using NeurOptimal®: Insomnia Studies Dr. Ed O'Malley, Ph.D, FAASM Global qEEG Changes Associated With Non-frequency & Non-site Specific Neurofeedback Training Dr. Ed O'Malley, Ph.D., FAASM and Merlyn Hurd, PhD, BCIAC/EEG Fellow, New York, NY Neurofeedback COPD Abstract Submitted by Ed O'Malley PhD, FAASM Gleeson S, Saad T, Haggerty M, O’Malley M, O’Malley E, Weddle A, Winter S. Efficacy of Neurofeedback as an Adjunct Therapy to Pulmonary Rehabilitation. Am J Respir Crit Care Med, 2009; 179: A2366. Effectiveness of Neurofeedback Training In Chronic Insomnia Okunola O,1 O'Malley E,2 O'Malley M2 (1) Norwalk Hospital, Norwalk, Connecticut, Norwalk, CT, USA, (2) Norwalk Hospital, Norwalk, CT, USA TBI (Traumatic Brain Injury) A CASE STUDY …. Physical, Psychological and Cognitive Trauma with Recovery through NeurOptimal® Neurofeedback. Personal case study with pre and post NeurOptimal® psychometric testing and SPECT Scan results. Denise M. Cull, M.Psych, Forensic The Use of NeurOptimal® With a Young Adult With an Acute TBI - A Case Study This is a case study using clinical, NeurOptimal® baseline and anecdotal data. Dr. Lartin’s 22 year old son Brian survived a life-threatening TBI in April of 2012 and had more than 70 sessions of NeurOptimal® in a year. The contribution of NeurOptimal® to his recovery is discussed. Brian made an essentially complete recovery. Dr. Joan-Marie Lartin, Ph.D., RN and Alan Bachers, Ph.D NeuroCognitive Approaches to Brain Injury Independent case studies focusing on the cognitive aspects of remediation when coupled with NeurOptimal®. A trio of case studies, protocols and progress: 1. 24 year old boy with Concussive Syndrome 2. 68 year old woman with primary ischemic stroke 3. 30 month old girl with a rare chromosomal disorder; Dr. Lise' D. Spurlock-DeLong, Ph.D., CPCRT, CCCM Founder of Cognitive Connections, a cognitive rehabilitation clinic focusing on the use of neurofeedback and assistive therapies to promote increased neuroactivity and processing in all people. Systemic EEG Biofeedback for Traumatic Brain Injury Since NeurOptimal® helped ChemoBrain patients, will it also help people with TBI with similar symptoms? Dr. Jean Alvarez, Ed.D Director of research at the newly incorporated Cleveland-based Applied Brain Iesākumā rekomendēja iepazīties ar šo rakstu latviešu valodā: http://rigabraininfo.uservoice.com/knowledgebase/articles/96200-rigabrain-smadze%C5%86u-treni%C5%86%C5%A1-un-neiroplasticit%C4%81te un šo angļu valodā prezentāciju: The Science Behind NeurOptimal® by Valdeane W. Brown, Ph.D.
  • RigaBrain smadzeņu treniņš, CNS, turbulence un apzināšanās
    Mirklī, kad Tavas smadzenes un CNS atrodas pareizu svārstību līmenī, jāatceras, ka tas tomēr nav kas tāds, par ko var iegūt informāciju, mums pašiem esot apzinātā stāvoklī. Tikko pieslēdzas apziņa, notikumi, situācijas un viss cits, kas smadzenēm lika radīt sprakšķus RigaBrain seansa laikā, ir beidzies. Jāatceras, ka apzināta informācijas apstrāde ir vislēnākais CNS process. Katra nelineāra, dinamiska sistēma nonāk turbluences stāvoklī tieši pirms stāvokļa maiņas no pagātnes traucējošā momenta uz tagadni. Pārrāvumu signāli jeb sprakšķi dod CNS ziņu par to, ierosinot orientējošo atbildes reakciju, pārmaiņus pārejot no mandeļveida ķermeņa uz hipokampu, kas nozīmē, ka tiek ierosināta perifērā apzināšanās, gluži tāpat, kā nomierinošā atbildes reakcija tai pašā momentā – tieši tik daudz, cik konkrētajai personai noteiktajā momentā tā ir iespējama.
  • Smadzeņu pielāgošanās spēja un RigaBrain® smadzeņu treniņš
    Pielāgošanās ir centrālās nervu sistēmas (CNS) dabiska reakcija, kas ir centrālā darbība NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® metodes ietvaros. To dēvē arī par neiroplasticitāti. Pēdējos gados veiktajos pētījumos pierādīts, cik elastīgas un plastiskas ir cilvēka smadzenes. Pirms šiem pētījumiem valdīja teju neapstrīdams pieņēmums, ka smadzeņu struktūra izviedojas līdz 18 gadu vecumam un pēc to sasniegšanas vairs nav maināma. Mūsdienās mēs zinām – tie ir pilnīgi meli! Mūsu smadzenes mainās katru dienu, ņemot vērā dažādas situācijas un cilvēka spēju tām pielāgoties, lai izdzīvotu. Pētījumos pierādīts, ka smadzenes atrodas starp kārtību un haosu, tādēļ cilvēks momentā spēj pielāgoties iekšējām un ārējām vides maiņām. Arī milzīgo informācijas daudzumu, ko ik dienas uztveram, smadzenes spēj pārstrādāt tieši šīs īpašības dēļ. Atgriezeniskās saites mehānisms ir ārkārtīgi ātrs un sarežģīts. Lai smadzenes spētu veikt pašregulācijas funkciju, mums ar tām jārunā to „valodā”. NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® metode tieši to ļauj darīt, parādot smadzenēm to uzvedību no momenta uz momentu un ļaujot sevi mainīt. Tās nevar nemainīties! Neiroplasticitāte ir neatslābstoša. Iesakām izlasīt Dr. Amen grāmata “Change Your Brain, Change Your Life” Arī RigaBrain® kabinetā NeurOptimal® metode ir viena no pieejamajām pieejām, palīdzot smadzenēm pielāgoties un uzlabot to darbības efektivitāti.
  • Vai ar RigaBrain® smadzeņu treniņiem var panākt jebkāda veida sajūtas?
    RigaBrain® smadzeņu treniņš RigaBrain® smadzeņu treniņi, izmantojot NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģiju, koncentrējas uz smadzeņu darbības pašregulācijas uzlabošanu, nevis uz konkrētu sajūtu radīšanu vai ietekmēšanu. Šī metode harmonizē un sabalansē smadzeņu viļņus, lai uzlabotu vispārējo smadzeņu darbību un pašregulācijas spējas. Nav iespējams veidot tādas sajūtas, kādas Tev nav! Smadzeņu treniņi ar NeurOptimal® tehnoloģiju nav paredzēti, lai radītu jaunas, dzīvē nebijušas sajūtas vai izraisītu mākslīgas pieredzes. Tas darbojas, palīdzot smadzenēm pašām atpazīt un koriģēt neoptimālas darbības. Piemēram, ja cilvēkam sāp galva, viņš nespēj izjust lieliskas sajūtas. Kad galvassāpes pazūd, cilvēks pats par sevi jūtas labāk, jo viņa smadzenes ir atgriezušās harmoniskākā stāvoklī. Izjust ko pavisam nereālu, dzīvē nebijušu Ar RigaBrain® smadzeņu treniņiem nav iespējams izjust ko pavisam nereālu vai dzīvē nebijušu, tādā veidā, ka cilvēkam rastos pārliecība, ka tā ir bijusi īsta pieredze. Šie treniņi nav paredzēti mākslīgu sajūtu radīšanai vai izraisīšanai. Tie palīdz uzlabot smadzeņu darbību un pašregulācijas spējas, kas var veicināt labāku emocionālo stāvokli, miega kvalitāti, koncentrēšanās spējas un stresa pārvaldību, bet neizraisīs pieredzes, kuras nav reālas. Secinājums RigaBrain® smadzeņu treniņi fokusējas uz smadzeņu viļņu harmonizēšanu un sabalansēšanu, lai uzlabotu cilvēka vispārējo labsajūtu. Tie neievada smadzenēs specifiskus viļņus, lai radītu noteiktas sajūtas, un nav paredzēti mākslīgu sajūtu vai nereālu pieredžu radīšanai. Tādējādi, ar šiem treniņiem var uzlabot dzīves kvalitāti, bet ne radīt jaunas vai nereālas sajūtas.
  • Vai RigaBrain® izstrādā katram klientam atsevišķu smadzeņu treniņu plānu?
    Nē, mēs nesastādām “īpašus treniņa plānus”, bet katra sekundes simtdaļa ir īpaši pielāgota konkrētā cilvēka smadzeņu unikalitātei. Seansa laikā reālajā laikā tiek sniegta tūlītēja mirkļa atgriezeniskā saite, kas ir viena no šo seansu unikālajām īpašībām. Šeit netiek izmantoti jau gatavi šabloni vai datubāzes, kuriem mēs cenšamies līdzināties. Kā tas darbojas? Reālā laika atgriezeniskā saite: NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® seansa laikā smadzenes saņem tūlītēju atgriezenisko saiti par savu darbību katrā sekundes simtdaļā. Šī atgriezeniskā saite ir pielāgota katra cilvēka smadzeņu unikālajai darbībai. Bez gataviem šabloniem: Metodē netiek izmantoti gatavi šabloni vai datubāzes. Katrs seanss ir individuāls, balstoties uz konkrētā cilvēka smadzeņu darbību tajā brīdī. Smadzenes pašas pieņem lēmumus: Lēmumu par to, ko un kā labot, pieņem pašas smadzenes. To nelemj ne datortehnoloģijas, ne es kā treneris, ne pats cilvēks. Smadzenes pašas reaģē uz sniegto atgriezenisko saiti un veic nepieciešamās korekcijas. Secinājums RigaBrain® smadzeņu treniņu seansi ir unikāli un pielāgoti katra cilvēka smadzeņu darbībai reālajā laikā. Mēs nesastādām iepriekš sagatavotus treniņu plānus, bet nodrošinām, lai katrs seanss būtu individuāls un efektīvs, balstoties uz konkrētā cilvēka smadzeņu darbības momentāno atgriezenisko saiti.
  • Vai RigaBrain® treniņi ir saistīti ar elektrošoku?
    Pilnīgi un galīgi NĒ! Nekāda sakara un līdzības. RigaBrain® treniņi, izmantojot NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģiju, nekādā veidā neizmanto elektrošoku vai jebkāda veida elektrisku stimulāciju. Metode ir pilnīgi droša un neinvazīva. Kā darbojas RigaBrain® treniņi? Neinvazīva tehnoloģija: NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® ir neinvazīva metode, kas nozīmē, ka tā neiejaucas ķermeņa funkcijās vai neizmanto elektrisko stimulāciju. Atgriezeniskā saite: Treniņos tiek izmantota momentāna atgriezeniskā saite, lai smadzenes varētu pašas identificēt un koriģēt neoptimālu darbību. Šī atgriezeniskā saite tiek sniegta caur audio un vizuāliem signāliem, nevis caur elektriskiem impulsiem. Dabīgs process: Smadzenes pašas reaģē uz saņemto informāciju un veic nepieciešamās korekcijas, lai uzlabotu savu darbību. Tas ir dabīgs process, kas balstās uz smadzeņu pašregulācijas spēju. Secinājums RigaBrain® treniņi nekādā veidā nav saistīti ar elektrošoku. Metode ir droša, neinvazīva un balstīta uz smadzeņu dabīgo spēju pašregulēties, izmantojot momentānu atgriezenisko saiti.
  • Smēķēšana un RigaBrain® smadzeņu treniņi
    Runājot par smēķēšanu, mēs neesam novērojuši, kā tieši smēķēšana samazina seansa efektivitāti. Taču jāņem vērā, ka tā ilgtermiņā samazina smadzeņu apasiņošanas kvalitāti, kas būtiski ilgtermiņā samazina smadzeņu darbības veiktspēju. Smēķēšanas ietekme uz smadzenēm Samazināta apasiņošana: Ilgstoša smēķēšana samazina smadzeņu apasiņošanu, kas var ietekmēt smadzeņu darbību un veiktspēju. Ilgtermiņa sekas: Samazināta smadzeņu apasiņošana var ilgtermiņā negatīvi ietekmēt kognitīvās spējas un vispārējo smadzeņu veselību. RigaBrain® klientu pieredze Mūsu klienti ziņo, ka pēc smadzeņu treniņiem ar NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® viņiem ir vieglāk atmest smēķēšanu. Viņi bieži novēro, ka nav ierasto simptomu, kādi ir bijuši citos mēģinājumos atmest smēķēšanu. Secinājums Lai gan smēķēšana var ilgtermiņā negatīvi ietekmēt smadzeņu veselību, RigaBrain® smadzeņu treniņi var palīdzēt uzlabot smadzeņu darbību un veicināt labāku pašregulāciju. Tas var padarīt smēķēšanas atmešanu vieglāku, mazinot parastos atmešanas simptomus.
  • NeurOptimal® Latvijā
    NeurOptimal® ir pasaulē pirmā un vienīgā Dynamical Neurofeedback® smadzeņu treniņu sistēma, ko izstrādājuši klīniskie psihologi. Tā ir pieejama arī Latvijā, izmantojot RigaBrain® smadzeņu treniņu centru. NeurOptimal® tehnoloģijas vēsture Latvijā NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģija ir kļuvusi pieejama Latvijā pateicoties RigaBrain® centram, kas ir vadošais smadzeņu treniņu pakalpojumu sniedzējs valstī. RigaBrain® centrs, ko vada ergoterapeits Pēteris Urtāns, sāka piedāvāt NeurOptimal® tehnoloģiju vairāk nekā pirms 15 gadiem, veidojot stabilu pamatu šīs inovatīvās tehnoloģijas izmantošanai Latvijā. Sākums RigaBrain® centrs bija pirmais (2008. gadā), kas ieviesa NeurOptimal® tehnoloģiju Latvijā, sākot piedāvāt smadzeņu treniņu seansus un apmācības. Pateicoties RigaBrain® centram, Latvijā kļuva iespējams izmantot šo neinvazīvo un drošo metodi smadzeņu darbības uzlabošanai. Attīstība Laika gaitā RigaBrain® ir paplašinājis savu darbību, piedāvājot ne tikai individuālus seansus, bet arī apmācības un sertifikācijas kursus NeurOptimal® tehnoloģijas lietošanā. Tas ļāva vairāk cilvēkiem un speciālistiem apgūt un izmantot šo tehnoloģiju savā darbā. Ietekme Pateicoties RigaBrain® centram, NeurOptimal® tehnoloģija ir kļuvusi plaši atzīta un izmantota Latvijā. Tā ir palīdzējusi daudziem cilvēkiem uzlabot savu dzīves kvalitāti, koncentrēšanos, miegu un vispārējo labsajūtu. RigaBrain® arī aktīvi strādā pie jaunu sadarbības partneru iesaistīšanas un jaunu centru atvēršanas, lai vēl vairāk cilvēku varētu gūt labumu no NeurOptimal® tehnoloģijas. NeurOptimal® tehnoloģijas pieejamība Latvijā ir kļuvusi par neatņemamu daļu no smadzeņu treniņu un attīstības jomas, pateicoties RigaBrain® centram un tā centieniem popularizēt un attīstīt šo inovatīvo pieeju. Kā darbojas NeurOptimal®? Treniņu laikā notiek intensīvs darbs ar centrālo nervu sistēmu, tādēļ NeurOptimal® var palīdzēt uzlabot: Kognitīvo un fizisko veiktspēju Koncentrēšanos Miegu Droša un efektīva sistēma Ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi un vairāk nekā 3 miljoniem stundas izmantošanas prakses visā pasaulē, NeurOptimal® ir kļuvusi par laikā pārbaudītu, drošu un efektīvu Neurofeedback sistēmu. NeurOptimal® priekšrocības Latvijā Pieejamība: NeurOptimal® treniņi ir pieejami RigaBrain® centrā Rīgā. Profesionāla pieeja: Treniņus vada pieredzējuši speciālisti, kas palīdzēs jums sasniegt vislabākos rezultātus. Individuāla pieeja: Katrs seanss ir pielāgots jūsu unikālajām smadzeņu darbībām, sniedzot tūlītēju atgriezenisko saiti. Atklājiet savu potenciālu Jūs varat iegūt vislabāko no dzīves! Atrodiet savu nākamo līmeni ar NeurOptimal® Latvijā, izmantojot RigaBrain® smadzeņu treniņu centru. RigaBrain® atbalsts NeurOptimal® tehnikas ieviešanā RigaBrain® ne tikai nodrošina NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® seansus, bet arī palīdz citiem iegūt un ieviest šo inovatīvo tehnoloģiju. Iegūstiet NeurOptimal® tehniku RigaBrain® piedāvā iespēju iegādāties NeurOptimal® treniņu sistēmas, lai jūs varētu izmantot šo tehnoloģiju savā praksē vai privāti. Mēs nodrošinām visu nepieciešamo aprīkojumu un materiālus, lai jūs varētu sākt darbu ar NeurOptimal® efektīvi un droši. Palīdzība NeurOptimal® seansu ieviešanā privāti Mēs palīdzam individuāliem klientiem un speciālistiem ieviest NeurOptimal® seansus privātā vidē. Mūsu eksperti sniegs nepieciešamās apmācības un atbalstu, lai nodrošinātu, ka jūs varat piedāvāt kvalitatīvus un efektīvus smadzeņu treniņus. Atveriet jaunas vietas RigaBrain® atbalsta jaunu centru atvēršanu, kur tiks piedāvāti NeurOptimal® seansi. Mēs palīdzam ar plānošanu, aprīkojuma izvēli, apmācībām un turpmāku atbalstu, lai jūsu jaunais centrs varētu veiksmīgi uzsākt darbību. Kļūstiet par RigaBrain® sadarbības partneri RigaBrain® piedāvā iespēju kļūt par mūsu sadarbības partneri, nodrošinot pilnu atbalstu un resursus, lai jūs varētu veiksmīgi attīstīt savu neurofeedback biznesu. Mēs esam gatavi palīdzēt ar konsultācijām, tehnisko atbalstu un mārketinga materiāliem. Atbalsts neurofeedback biznesa uzsākšanā Mēs sniedzam visaptverošu atbalstu tiem, kas vēlas uzsākt savu neurofeedback biznesu. RigaBrain® palīdzēs ar biznesa plānošanu, aprīkojuma izvēli un apmācībām, lai nodrošinātu, ka jūs esat gatavi piedāvāt augstas kvalitātes NeurOptimal® seansus. Palīdzība konsultāciju piedāvātājiem Ja jūs esat konsultāciju pakalpojumu sniedzējs (fizioterapeits, psihologs, psihoterapeits, coach u.c.) un vēlaties pievienot NeurOptimal® seansus savā praksē, RigaBrain® nodrošina nepieciešamo apmācību un atbalstu. Mēs palīdzēsim integrēt šo tehnoloģiju jūsu esošajos pakalpojumos, lai jūs varētu paplašināt savu piedāvājumu un nodrošināt klientiem vēl lielāku vērtību. Izvēloties RigaBrain®, jūs iegūstat uzticamu partneri, kas palīdzēs jums veiksmīgi ieviest un attīstīt NeurOptimal® tehnoloģiju jūsu darbā vai biznesā. Sazinieties ar mums, lai uzzinātu vairāk par iespējām un sāktu ceļu uz veiksmīgu neurofeedback praksi.
  • Kas ir NeurOptimal® neurofeedback?
    NeurOptimal® ir inovatīva neirotehnoloģija, kas piedāvā smadzeņu treniņu, ļaujot smadzenēm darboties to labākajā iespējamajā veidā. Šo metodi izstrādājuši klīniskie psihologi Dr. Valdeins un Sjūzena Brauni, Zengar Institute Inc. dibinātāji. NeurOptimal® izmanto dinamisko Neurofeedback® algoritmu, kas ir novatoriska neiroloģiskās atgriezeniskās saites forma. Kā darbojas NeurOptimal®? NeurOptimal® darbojas tieši ar smadzenēm un ir pamatoti dēvējams par "visefektīvāko biohakeri uz šīs planētas." Tā neārstē, bet gan apmāca smadzenes funkcionēt to labākajā iespējamajā veidā. Metode nenosaka diagnozi, bet atspoguļo smadzenēm to informāciju, kas tām vajadzīga, lai reorganizētu sevi. Rezultātā klienti jūtas mierīgāki, ir skaidrāka galva, laimīgāki un spēj labāk darboties savā dzīvē. Ko var sagaidīt no NeurOptimal® sesijas? Pilnīgi bez piepūles: Jūs varat atpūsties, aizvērt acis un pat gulēt, ja vēlaties. Vienkārša mācīšanās: Smadzenēm ir neticami vienkārši mācīties un darboties, izmantojot šo metodi. Optimāls stāvoklis: Neatkarīgi no jūsu atrašanās vietas, KATRAS smadzenes var izbaudīt savu optimālāko stāvokli. Kur tiek izmantota NeurOptimal®? NeurOptimal® metode tiek izmantota dažādi: Profesionālās praksēs: Daudzi profesionāļi integrē NeurOptimal® savās praksēs. Uzņēmumos: Daži uzņēmumi ievieš šo tehnoloģiju savos birojos, lai uzlabotu darbinieku labsajūtu. Mājās: Tā ir ērti un vienkārši izmantojama arī klientiem un viņu ģimenēm mājās. Atbalsts un attīstība Zengar ir apņēmusies piedāvāt izcilu atbalstu saviem lietotājiem un pastāvīgi investē pētniecībā un attīstībā, lai radītu drošības un pārliecības izjūtu metodes lietotāju lokā. Kopā mēs veidojam klientu un NeurOptimal® interesentu loku, kas aptver vairākus kontinentus. Kopsavilkums NeurOptimal® ir progresīva smadzeņu treniņu tehnoloģija, kas uzlabo smadzeņu darbību, ļaujot tām funkcionēt optimāli. Tā ir droša, efektīva un vienkārši izmantojama metode, kas palīdz cilvēkiem visā pasaulē sasniegt labāku dzīves kvalitāti.
  • Kā NeurOptimal® strādā?
    NeurOptimal® smadzeņu treniņi strādā ar centrālo nervu sistēmu, samazinot trauksmi un radot optimālu smadzeņu funkciju. Treniņa būtība Jūs varat iedomāties NeurOptimal® treniņu kā spoguli jūsu smadzenēm. Iedomājieties, ka jūs nekad iepriekš neesat redzējis sevi spogulī, bet kādu dienu jūs ieraugāt savu atspulgu. Kad tas notiek, jūs dabiski sākat kārtot sevi – matus, apģērbu, kosmētiku utt. Spogulis sniedz informāciju, kas nepieciešama, lai jūs sevi sakārtotu tā, ka sev patīkat. Un tā tas ir arī ar smadzenēm. Smadzeņu optimālā darbība Smadzenes “zina”, kas ir to optimālais stāvoklis, saņemot pareizo informāciju par to darbību, un NeurOptimal® metode ir paredzēta, lai nodrošinātu, ka smadzenes tiek apgādātas ar informāciju, kas tām vajadzīga, lai veiktu korekcijas, kas virza uz optimālu to darbību. Turbulence vai pēkšņas izmaiņas elektriskajā aktivitātē grauj optimālu smadzeņu darbību. NeurOptimal® atklāj šīs pēkšņās izmaiņas un informē smadzenes par to caur skaņas pārtraukumiem, treniņā laikā klausoties mūziku vai skatoties filmu. Šīs gandrīz nemanāmās pauzes centrālajai nervu sistēmai sniedz atspoguļojumu par to, kā tā strādā. Tas notiek atkal un atkal, kamēr dabiska smadzeņu paškorekcija kļūst par ieradumu. Rezultāti Kad smadzeņu paškorekcija kļūst par ieradumu, jums ir labāks miegs, mazāk stresa, koncentrēties un sajust prieku kļūst vieglāk, neskatoties uz problēmām, ar kurām, iespējams, saskaraties. Labāk funkcionējošas smadzenes nozīmē labāku dzīvi. "Man šķiet pārsteidzoši, ja klients pēc viena treniņa ierauga rezultātus ļoti skaidrā veidā. Viens no maniem klientiem minēja, ka izmaiņas, kas notiek, ir smalkas, bet būtiskas – mazinājies stress un jutība pret negatīvām situācijām."
  • Kā notiek NeurOptimal® treniņi?
    NeurOptimal® treniņi ir viegli un patīkami, un tie neprasa īpašu piepūli. Pirms treniņa Ja konsultējaties ar NeurOptimal® profesionāli, jūs varētu tikt aicināti aizpildīt dažas pašnovērtējuma aptaujas, lai palīdzētu novērtēt treniņos gūto progresu. Treniņa process Ērta vide: Jūs sēžat ērtā krēslā un vienkārši atpūšaties. Sensoru piestiprināšana: Pie jūsu galvas ir piestiprināti divi nelieli sensori, kas ļauj NeurOptimal® saudzīgi nolasīt elektrisko aktivitāti smadzenēs. Relaksācija: Jūs klausāties mūziku un skatāties ekrānā vai varat aizvērt acis un ļauties melodijai, ja vēlaties. Bērniem dažkārt patīk spēlēt spēli vai lasīt grāmatu. Treniņa ilgums: Sesija ilgst 35-45 minūtes, kuru laikā jūs vienkārši atpūšaties, kamēr jūsu smadzenes sevi sakārto. Treniņa būtība Neskatoties uz to grūtības pakāpi, treniņš nesagādā nekādu piepūli. NeurOptimal® sistēma sniedz smadzenēm momentānu atgriezenisko saiti par to darbību, palīdzot tām optimizēt sevi dabīgā veidā. Jūs varat vienkārši atpūsties un baudīt sesiju, kamēr jūsu smadzenes veic nepieciešamās korekcijas. Kopsavilkums Darbs ar NeurOptimal® ir ļoti viegls un pozitīvas emocijas raisošs, tas neprasa piepūli. Jūs vienkārši atpūšaties, kamēr smadzenes strādā, lai uzlabotu savu funkciju. NeurOptimal® treniņi palīdz jums justies mierīgākiem, skaidrāk domāt un labāk funkcionēt ikdienas dzīvē.
  • Kas padara NeurOptimal® pārāku par līdzīgām tehnikām?
    NeurOptimal® izceļas ar vairākām būtiskām priekšrocībām, kas padara šo tehnoloģiju par vienu no pirmajām izvēlēm neirofeedback jomā: Neirozinātnē pamatota metode: NeurOptimal® ir izstrādāta, balstoties uz jaunākajiem sasniegumiem neirozinātnē, piedāvājot metodi, kas būtiski uzlabo cilvēka smadzeņu darbību. Lietotājam draudzīga: NeurOptimal® ir izstrādāta tā, lai to varētu viegli lietot ikviens bez nepieciešamības pēc sarežģītiem uzstādījumiem vai īpašām zināšanām. Tās lietošanas vienkāršība piešķir ievērojamu priekšrocību salīdzinājumā ar citām sistēmām. Neinvazīva metode: NeurOptimal® neiejaucas tieši smadzeņu darbībā, bet nodrošina atgriezenisko saiti, kas ļauj smadzenēm pārkārtot sevi. Tā ir pilnīgi neinvazīva, sniedzot smadzenēm informāciju par to pašu darbību, ļaujot tām mācīties un optimizēt sevi dabiskā veidā. Dinamiskās neiroloģiskās atgriezeniskās saites princips: Atšķirībā no citām metodēm, kas mēģina apmācīt smadzenes funkcionēt noteiktā veidā, NeurOptimal® izmanto smadzeņu dabiskos dinamiskos mācību procesus, sniedzot tām nepieciešamo informāciju, lai tās varētu pārkārtot sevi. Dabiskas un adaptīvas: NeurOptimal® pieeja ir dabiska un adaptīva, reaģējot uz smadzeņu dinamiku mirkli pēc mirkļa, nevis mēģinot uzspiest smadzenēm "pareizo" stāvokli. Individualitāte: NeurOptimal® atzīst un respektē katru smadzeņu unikalitāti, sniedzot personalizētu atgriezenisko saiti, kas pielāgota katras personas smadzeņu viļņu aktivitātei. Tas nodrošina, ka katrs lietotājs saņem tieši to atbalstu, kas viņam nepieciešams. Vienkārša lietošana: Lai gan tehnoloģija aiz NeurOptimal® ir sarežģīta, tās izmantošana ir pārsteidzoši vienkārša. Lietotājiem vienkārši jāpiestiprina sensori, jāieslēdz ierīce un jāatpūšas, klausoties mūziku vai skatoties video. NeurOptimal® ir ne tikai pārāks, bet arī vienkārši izmantojams un efektīvs rīks jūsu labsajūtas un snieguma uzlabošanai, padarot to par izcilu izvēli ikvienam, kas meklē drošu un efektīvu veidu, kā uzlabot savu smadzeņu darbību.
  • Fakti par NeurOptimal®
    Neirozinātnē pamatota metode: NeurOptimal® ir izstrādāta, balstoties uz neirozinātnes pētījumiem, lai uzlabotu cilvēka smadzeņu darbību. Klientam draudzīga: NeurOptimal® ir viegli lietojama bez sarežģītiem uzstādījumiem vai īpašu zināšanu nepieciešamības, padarot to pieejamu plašākam lietotāju lokam. Neinvazīva metode: Treniņu laikā nekas netiek "iedēstīts" smadzenēs; tiek vienkārši atspoguļota to darbība, kas palīdz smadzenēm pašām sakārtot sevi tur, kur tas ir visvairāk nepieciešams. Dabiska pieeja: NeurOptimal® nodrošina centrālo nervu sistēmu ar informāciju par savu darbību, ļaujot smadzenēm dabiski optimizēt sevi. Dinamiskā neiroloģiskā atgriezeniskā saite: NeurOptimal® darbojas pēc principa, kurā smadzenes tiek informētas par pašas darbību, lai tās varētu sevi sakārtot pašas, nevis piespiežot tās darboties noteiktā veidā. Adaptīva un individuāla pieeja: Katras smadzenes ir unikālas, un NeurOptimal® pielāgojas individuālajiem vajadzībām un stāvoklim, nodrošinot optimālu treniņu. Vienkārša lietošana: Lai arī metode balstās uz sarežģītiem nelineāras dinamikas principiem, NeurOptimal® lietošana ir ļoti vienkārša — pievieno sensorus un uzsāk treniņu. Plašas iespējas: NeurOptimal® var izmantot mājās, profesionāļu praksēs un uzņēmumos, padarot to pieejamu dažādām auditorijām un pielietojumiem. Atbilstība individuālām vajadzībām: Metode ir pielāgota, lai atbilstu dažādiem individuālajiem faktoriem, piemēram, diennakts laika, cukura līmenim asinīs, un vispārējai veselībai. Atšķirība no citām metodēm: Atšķirībā no citām neirofeedback metodēm, kas mēģina "apmācīt" smadzenes ievērot vidējos rādītājus, NeurOptimal® atzīst smadzeņu individuālo un nelineāro raksturu, nodrošinot personalizētu un efektīvu treniņu. Šie fakti parāda, ka NeurOptimal® ir moderna un efektīva smadzeņu treniņu sistēma, kas sniedz drošu un personalizētu pieeju smadzeņu veselības uzlabošanai.
  • Kā NeurOptimal® strādā ar jūsu smadzenēm?
    NeurOptimal® izmanto centrālās nervu sistēmas izcilās adaptīvās spējas, nodrošinot smadzenēm informāciju tādā veidā un tempā, kas ir piemērots tieši jums. Šī metode atspoguļo jūsu smadzeņu darbību reālajā laikā, ļaujot tām efektīvi pielāgoties un optimizēt savu funkcionalitāti.
  • Kāpēc NeurOptimal® ir svarīgs jūsu smadzenēm?
    Smadzenes ir jūsu ķermeņa centrālais vadības punkts, regulējot visu no fiziskās līdz emocionālajai un garīgajai labsajūtai. Tās nepārtraukti saņem, apstrādā un uzglabā informāciju, reaģējot uz ārējiem stimuliem gandrīz automātiski. NeurOptimal® ļauj šīm kompleksajām sistēmām darboties efektīvāk, izmantojot pašregulējošas un adaptīvas funkcijas.
  • Kā notiek pašregulēšanās ar NeurOptimal®?
    Iedomājieties smadzenes kā smilšu kaudzi, kas brīvi maina formu atbilstoši nepieciešamībai. Tāpat kā smiltis, kas pielāgojas trauka formai un pašreizējiem apstākļiem, arī smadzenes spēj atjaunot un kompensēt funkcijas, reaģējot uz jaunu informāciju no NeurOptimal®. Šī metode nodrošina, ka smadzenes spēj efektīvi "atjaunoties" pat pēc traumām vai citām izmaiņām.
  • NeurOptimal® un neiroplasticitāte
    Pateicoties NeurOptimal®, smadzenes var ne tikai atjaunot savas funkcijas, bet arī uzlabot tās, pielāgojoties jaunām situācijām un apstākļiem. Smadzenes ir adaptīvas un pašorganizējošas, spējīgas uzņemt un efektīvi izmantot jaunu informāciju, ko sniedz NeurOptimal®. Tas ir īpaši svarīgi situācijās, kad nepieciešama ātra adaptācija un atjaunošanās.
  • Jūsu smadzenes un NeurOptimal®
    Es domāju, ka lieta, ko saistībā ar NeurOptimal® akcentēt visvairāk, ir veids, kā nodrošināt centrālās nervu sistēmas diezgan pārsteidzošo spēju adaptīvi uzņemt un izmantot informāciju. NeurOptimal® sniedz šo informāciju tādā veidā un tādā tempā, kas ir piemērots tieši personai, kas tieši šajā brīdī trenē smadzenes. Smadzeņu nozīme Smadzenes ir centrālās nervu sistēmas centrs. Tā ir sarežģīta vadība, kas atbildīga par visu pārējo sistēmu kontroli organismā. Nav svarīgi, vai ir runa par fizisko, emocionālo vai garīgo - jūsu smadzenes ir atbildīgas pār tām visām. Tās saņem un apstrādā informāciju no ķermeņa un apkārtējās vides, apstrādā un uzglabā informāciju, un izstrādā atbilstošu reakciju, turklāt lielākoties – bez apziņas iesaistes. Tas viss ir iespējams plaša un brīnišķīga neironu tīklojuma dēļ, ko sauc par centrālo nervu sistēmu. Smadzeņu neironu tīklojums Tiek lēsts, ka cilvēka smadzenēs ir 15 līdz 33 miljardi neironu, un katrs neirons var veidot līdz pat 100,000 sinaptisko savienojumu. Neironi sazinās šajā milzīgajā tīklā, izmantojot elektriskos signālus. Šie signāli var nākt gan no atsevišķiem neironiem, gan arī no dinamiskām neironu grupām. Šīs grupas reaģē uz noteiktām frekvencēm, piemēram, gaismu, kas atspoguļotas elektriskās izmaiņās, ko mēra uz skalpa. Smadzeņu pašorganizējošā daba Lai šo sistēmu būtu vieglāk saprast, iedomāsimies smadzenes kā smilšu kaudzi. Paņemot saujā visparastākās sausas jūrmalas smiltis un izbirdinot tās noteiktas formas traukā, tās ieņem noteiktu formu, visdrīzāk kaut ko līdzīgu kalnam vai pauguram. Smilšu graudiņi paši nostājas tur, kur katram ir visērtāk un izveidojas šī noteiktā forma. Tad, ja ar roku no kaudzes pamatnes izņemsim dažus smilšu graudus, ar laiku smilšu kalns atjaunosies pats, tukšajā vietā iebirs smiltis no augšas, un iepriekšējā forma atjaunosies. Tāpat notiek arī ar mūsu smadzenēm, neironi tajās savienojas mums neparedzamā veidā, taču tie savienojas tā, kā konkrētajā mirklī ir visērtāk un piemērotāk. Arī tad, ja kaut kas smadzeņu darbībā tiek bojāts, kādas traumas rezultātā, lieliski nostrādā kompensējošie mehānismi, tātad, citas smadzeņu zonas sāk uzņemties traumēto zonu iepriekšējās funkcijas. Smilšu kaudze ir atvērta jauniem smilšu graudiem, tiem vienmēr tiks rasta vieta un pielietojums, tāpat arī ar jaunu informāciju smadzenēs, tā tiks saglabāta atmiņā un atsaukta, izmantota tad, kad būs nepieciešama. Smilšu kaudze ir pašorganizējoša struktūra, tāpat kā smadzenes. Smadzenes pašas sevi spēj labot, kārtot, strukturēt, tām tikai vajadzīga informācija. Turklāt smadzenes, tāpat kā smilšu kaudze, ir adaptīvas, tās pielāgojas, lai kas arī notiktu. Tātad smadzenes ir atvērtas jaunai informācijai (jauniem smilšu graudiem), pašorganizējošas (smilšu graudi paši ieņems piemērotāko vietu kaudzē, bez programmēšanas), adaptīvas (smilšu graudi iebirs tieši tur, kur nepieciešams, arī tad, ja kaut kur radīsies caurums), sarežģītas (smilšu kaudze sastāv no liela daudzuma elementu - smilšu graudiem, smadzenes - no neironiem). Smadzeņu viļņi un EEG Smadzeņu viļņi tiek ģenerēti, kad smadzenēs veidojas neironi. Tie komunicē savā starpā ar elektrisku signālu palīdzību, kurus varam novērot ar elektroencefalogrammas (EEG) palīdzību. Smadzeņu viļņus mēra kā regulāra cikla atkārtošanos reizi sekundē. Mērvienība tiek saukta par hercu (Hz) un, citiem vārdiem, tā mēra smadzeņu viļņu aktivitātes biežumus. Jo zemāks Hz skaits, jo lēnāka smadzeņu aktivitāte. Smadzeņu viļņu balanss Smadzeņu viļņi nav nošķirti viens no otra. Netiek ģenerēti tikai viens vai daži smadzeņu viļņu veidi. Mūsu vispārējā smadzeņu aktivitāte ir šo frekvenču kombinācija, vienkārši daži viļņi ir spēcīgāki, citi – vājāk izteikti. Galvenais ir līdzsvars. Svarīgi, lai ilgstoši nebūtu pārāk liela vai pārāk maza smadzeņu aktivitāte. NeurOptimal® pieeja Citās neiroloģiskajās atgriezeniskās saites metodēs mērķis ir palielināt noteiktu smadzeņu viļņu amplitūdu, vienlaikus samazinot citus. Tas ir ļoti šaurs ceļš, jo smadzenes nevar fokusēties tikai uz vienu vilni. Strādājot šādā veidā, jūsu centrālā nervu sistēma var tikt pakļauta nevēlamām blakusparādībām. NeurOptimal® pieejā mēs tikai sniedzam informāciju smadzenēm par to, ko tās dara, ļaujot pašām pieņemt lēmumu par savu optimālo līdzsvaru, darbojoties pilnā frekvenču diapazonā. Un tas viss notiek dabiski!
  • Dinamiskais un Lineārais neurofeedback
    Smadzeņu dabiskā funkcija Smadzenes ir nelineāra, dinamiska sistēma, kas uztver informāciju un pielāgo organisma darbībai. Tā rezultātā, smadzenes ir vērstas uz pašregulāciju. Lineārā pieeja Vairums neiroloģiskās atgriezeniskās saites metožu (neurofeedback) mēģina “apmācīt” smadzenes funkcionēt normās jeb vidējos aritmētiskajos rādītājos, kas raksturo vairumu iedzīvotāju. Lineārā pieeja: Cenšas pielāgot smadzeņu darbību noteiktiem rādītājiem. Tiek kontrolēta nelineāra, organiskā sistēma. Mērķē uz “normām”, kas neatbilst individuālajai smadzeņu darbībai. Dinamiskā pieeja (Dynamical Neurofeedback®) NeurOptimal®, kas ir arī RigaBrain® seansu pamatā, ir vismodernākā smadzeņu apmācību sistēma, kas pieejama mūsdienu pasaulē. Dinamiskā pieeja: Neizmanto iepriekš sastādītas datu bāzes. Mācās reālajā laikā no iegūtajiem datiem par smadzeņu darbību. Ļauj smadzenēm mācīties un trenēties, lai tās spētu pašorganizēties un pašadaptēties. Uztur smadzenes optimālajā stāvoklī, nevirzot tās uz konkrētu stāvokli. Atšķirības starp Dynamical Neurofeedback® un Lineāro neurofeedback: Fokusējas uz pašorganizēšanos: Dynamical Neurofeedback® nevirza smadzenes uz kādu konkrētu stāvokli, bet ļauj tām pašām atrast optimālo darbību. Precizitāte un pielāgošanās: Dynamical Neurofeedback® sistēmā ir iebūvēta tehnoloģija, kas atpazīst signālus no smadzenēm un apkārtējās vides, padarot to precīzāku. Automātiska monitorizēšana: Tehnoloģija automātiski monitorē smadzeņu aktivitāti un pielāgojas reālajā laikā (vienā sekundē 256 reizes). Daudzfaktoru analīze: Vienlaicīgi vēro 20 dažādus aspektus smadzeņu aktivitātē un pielāgojas reālajā laikā. Neinvazīva pieeja: Nav nepieciešams sekot līdzi frekvenču izmaiņām un neietekmē to tiešo darbību. Kopsavilkums Dynamical Neurofeedback® ir droša un efektīva pieeja, kas neizmanto diagnozes vai simptomus, bet māca smadzenēm pašorganizēties un uzturēt sevi optimālā stāvoklī. Tas padara NeurOptimal® par modernāko smadzeņu apmācību sistēmu, nodrošinot augstāku precizitāti, automātisku pielāgošanos un neinvazīvu pieeju smadzeņu treniņiem.
  • Vai RigaBrain® smadzeņu treniņi ārstē?
    Mēs nestrādājam ar diagnozēm vai specifiskiem simptomiem un nesalīdzinām klienta un normatīvo datu bāzes rezultātus. Šī nav medicīniska vai ārstnieciska metode. Ārstnieciskos un medicīnas jautājumos jākonsultējas ar savu ārstējošo ārstu. Ja ārsts nav informēts par RigaBrain® smadzeņu treniņiem, tad aicinām viņu sazināties ar mūsu speciālistiem, lai gūtu padziļinātāku informāciju par seansiem. RigaBrain® piedāvātie smadzeņu treniņi dod iespēju mūsu smadzenēm pašām rast un iedarbināt pašregulācijas mehānismus, lai harmonizētu un sabalansētu savu darbību, taču tie nav izmantojami, lai ārstētu vai diagnosticētu slimības, individuālas attīstības īpatnības, garīgu saslimšanu vai tās simptomus. Tomēr, iegūstot stabilu centrālo nervu sistēmu, daudzi simptomi un slimības mazinās vai pazūd. Ja šobrīd izmantojat ģimenes ārsta, terapeita vai cita mediķa palīdzību akūtu vai hronisku saslimšanu ārstēšanā, lūdzam Jūs saņemt atbilstošu konsultāciju pirms smadzeņu treniņu uzsākšanas. Iespējams, Jūsu ārsts par šādiem seansiem nebūs dzirdējis, tādēļ lūdziet viņu pirms ieteikuma sniegšanas sazināties ar RigaBrain® treneri Pēteri Urtānu, lai precizētu seansu būtību un iespējamos rezultātus. Par ārstnieciskām un medicīniskām problēmām jautājiet savam ārstējošajam ārstam vai, vēl labāk, piesakiet konsultāciju RigaBrain® visi kopā! RigaBrain® atsauksmes RigaBrain® klienti bieži ziņo par uzlabojumiem dažādās dzīves jomās, piemēram, koncentrēšanās spējās, miega kvalitātē un emocionālajā stabilitātē. Lai gan mēs neārstējam simptomus, daudzi klienti novēro pozitīvas izmaiņas, kas uzlabo viņu vispārējo dzīves kvalitāti. Aicinām ikvienu, kurš vēlas uzlabot savu smadzeņu darbību un centrālās nervu sistēmas stabilitāti, izmēģināt RigaBrain® smadzeņu treniņus. Izvērtējiet savu pieredzi un novērojiet, kā treniņi ietekmē Jūsu ikdienas dzīvi un labsajūtu.
  • RigaBrain® smadzeņu treniņa skaidrojums ārstiem
    Vispārīgs apraksts RigaBrain® smadzeņu treniņi nav medicīniska pieeja un netiek izmantoti konkrētu simptomu ārstēšanai. Šī metode balstās uz ideju par smadzenēm kā kompleksu, dinamisku sistēmu, kas spēj pašregulēties, paškoriģēties un paš-atalgoties. Darbības princips Smadzeņu treniņa laikā klienti klausās dažādas skaņas (mūzika, video, vai pat savus ierakstus), kamēr divkanālu elektroencefalogrāfs (C3/C4) mēra smadzeņu viļņu aktivitāti. Šī metode izmanto matemātiskus principus, kas atklāj svārstību un perturbāciju esamību smadzeņu viļņu amplitūdēs. Kad dators konstatē perturbācijas, skaņa tiek īslaicīgi pārtraukta. Šī skaņas pārrāvuma laikā smadzenes uztver pārmaiņas, novērtē situāciju un pieņem lēmumu atslābināties. Neinvazīvs un dabisks process Šī pieeja ir neinvazīva un atšķirīga no tradicionālajām lineārajām metodēm, kas cenšas novirzīt smadzeņu viļņus konkrētā virzienā. Tā vietā RigaBrain® treniņi sniedz smadzenēm informāciju par to pašreizējo stāvokli, ļaujot tām pašām rast optimālus funkcionēšanas modeļus. Zinātniskais pamatojums Lai pilnībā izprastu RigaBrain® smadzeņu treniņu būtību, nepieciešamas priekšzināšanas neiroloģijā, fizikā, statistikā, matemātikā, psiholoģijā, kā arī jāizprot neironu tīklu, plasticitātes un Hebbiana mācīšanās princips. Nepieciešamība pēc ārsta apstiprinājuma Neiroloģisku vai psihisku saslimšanu gadījumā ir rekomendējošs ārsta rakstisks vai telefonisks apstiprinājums smadzeņu treniņu veikšanai. Piemērs smadzeņu darbības dinamiskumam Smadzenes var salīdzināt ar "Vikipēdiju", kurā ik dienas tiek ievadīts milzīgs daudzums informācijas. Tāpat kā neironi smadzenēs, informācijas autori atrodas dažādās pasaules vietās, bet viss tīkls ir savstarpēji saistīts. Smadzenes, sastāvot no 100 miljardiem neironu ar aptuveni 10000 savienojumiem katram, ir milzīga, sarežģīta un pašorganizējoša sistēma. Ja ārsts vēlas uzzināt vairāk par RigaBrain® smadzeņu treniņiem vai konsultēties par konkrētiem gadījumiem, aicinām viņu sazināties ar RigaBrain® speciālistiem, lai iegūtu padziļinātāku informāciju par seansiem un to iespējamiem rezultātiem.
  • Kas notiek ar datiem, kas tiek atzīmēti RigaBrain® anketās?
    Datu apstrāde un salīdzināšana Salīdzināšana: Dati, kas tiek atzīmēti RigaBrain® anketās, tiek salīdzināti ar anketām, kuras klients atkārtoti aizpilda pēc noteikta treniņu daudzuma iziešanas vai pēc noteikta laika perioda. Novērtēšana: Šī informācija palīdz novērtēt klienta progresu un sniedz vērtīgu ieskatu par treniņu ietekmi. Konfidencialitāte Konfidenciāla informācija: Visa informācija, kas tiek iegūta no anketām, ir konfidenciāla un netiek uzkrāta vai nodota trešajām personām. Datu apskate: Datus apskata ergoterapeits seansa laikā, lai nodrošinātu precīzas rekomendācijas un pielāgotu treniņu plānu. RigaBrain® nodrošina, ka jūsu personiskie dati tiek apstrādāti atbildīgi un konfidenciāli, sniedzot jums vislabāko iespējamo atbalstu jūsu smadzeņu treniņu procesā.
  • Papildus aktivitātes, kas jādara pašiem pēc RigaBrain® smadzeņu treniņiem
    Pētera Urtāna ieteikumi smadzeņu veselības uzturēšanai RigaBrain® smadzeņu darbības uzlabošanas centra vadītājs Pēteris Urtāns stāsta par sešiem svarīgiem punktiem, kas jāņem vērā, lai optimāli uzturētu smadzeņu veselību. Mēs tos saucām par smadzeņu "Zelta sešinieku" Seši būtiski punkti: Kvalitatīvs miegs Nodrošiniet sev pietiekami daudz kvalitatīva miega, lai smadzenes varētu atpūsties un atjaunoties. Atbilstoša pārtika Lietojiet sabalansētu uzturu, kas bagāts ar nepieciešamajām uzturvielām un vitamīniem, lai nodrošinātu smadzenēm enerģiju un veselību. Mācīšanās Turpiniet mācīties un attīstīt savas prasmes, lai stimulētu smadzeņu darbību un veicinātu neiroplasticitāti. Komunikācija Uzturiet aktīvu komunikāciju ar citiem cilvēkiem, lai veicinātu emocionālo labsajūtu un smadzeņu veselību. Fiziskas aktivitātes Regulāri nodarbojieties ar fiziskām aktivitātēm, lai uzlabotu asinsriti un smadzeņu darbību. Māka būt „šeit un tagad” Praktizējiet mindfulness vai citus relaksācijas paņēmienus, lai spētu būt klātesošs un samazinātu stresu. Kopsavilkums Šie seši punkti – kvalitatīvs miegs, atbilstoša pārtika, mācīšanās, komunikācija, fiziskas aktivitātes un māka būt „šeit un tagad” – ir būtiski smadzeņu veselības uzturēšanai un uzlabošanai. Šīs lietas neko nemaksā un var būtiski uzlabot jūsu fizisko, emocionālo un garīgo labsajūtu. Pētera Urtāna un RigaBrain® pieredze liecina, ka ievērojot šos ieteikumus, cilvēks spēs justies daudz labāk un pilnvērtīgāk.
  • Ieteikumi un rekomendācijas pēc RigaBrain® smadzeņu treniņiem
    Pozitīvie rezultāti Pēc pirmreizējā seansa uzreiz aptuveni 30% ziņo pozitīvus novērojumus, pārējie 70 līdz 80 procenti klientu ziņo par ievērojamiem pozitīviem rezultātiem pēc pāris nedēļām vai vairākiem seaniem! Tomēr, lai palīdzētu rezultātiem izpausties, nepieciešams arī pašiem strādāt un sekot ieteikumiem. RigaBrain® smadzeņu treniņi ir kā ceļš uz optimālu smadzeņu darbību. Treniņu laikā esat uz ceļa, bet mājās – lai sasniegtu mērķi, jums pašiem jāturpina ceļš ar savām kājām. Ieteikumi starplaikos starp seansiem: Izvairieties no stresa: RigaBrain® seansu ietekmē noturība pret stresu mēdz paaugstināties. Atsakieties no stimulējošu vielu lietošanas: Dažreiz vairs nav vēlmes tās lietot. Ļaujieties procesam: Centieties atbrīvot savu prātu un nekontrolēt lietas un apstākļus, ļaujot smadzenēm atrast optimālākos variantus sevis attīstīšanai. Veltiet laiku kvalitatīvam miegam: Miegs ir svarīgs atjaunošanās procesiem. Nododieties izzināšanai vai mācieties: Attīstīšanās process palīdzēs smadzenēm. Aktīvi iesaistieties sabiedrībā: Satiecieties ar sev patīkamiem cilvēkiem. Nodarbojieties ar fiziskām aktivitātēm: Fiziskās aktivitātes veicina asinsriti un jaunu šūnu veidošanos. Praktizējiet meditāciju vai “šeit un tagad” stāvokli: Tas paātrina smadzeņu darbības atbrīvošanos no “nospiedumiem”. Lietojiet uzturu, kas veicina smadzeņu darbību: Bioķīmiskā procesa nodrošinājums un asinsrites uzlabošana smadzenēs. Ja jūtamas diskomforta izjūtas: Diskomforta izjūtas ir pozitīvs rādītājs, jo tās ir saistītas ar smadzenēs notiekošo transformāciju. Jūs sākat apzināties savas "sāpes" un lēnām tās atbrīvojat. Vairāk par diskomforta izjūtām lasiet izdales materiālā vai vietnē www.RigaBrain.com. Nenobīstieties no tām. Ļaujieties tām. Nenodariet pāri sev vai apkārtējiem. Centieties atbrīvoties no tām. Šķidrumi: Alkohola lietošana: Atturieties no alkohola lietošanas divas līdz trīs nedēļas pēc seansa, jo pat viena lāse var negatīvi ietekmēt jauno neirālo savienojumu veidošanos un mazināt seansa efektivitāti. Tīrs, svaigs ūdens: Ieteicams lietot vairāk ūdens. Sadalot savu svaru ar 30, uzzināsiet sev optimālo ūdens daudzumu litros, ko būtu ieteicams patērēt dienas laikā. Pārtikas produkti: Olbaltumvielas: Galvas smaguma gadījumā ieteicams lietot olbaltumvielas saturošus produktus, piemēram, biezpienu, olas, riekstus, avokado, putnu gaļu u.c. – biežāk, bet mazās devās. Enerģijas un glikozes trūkums: Lai ātri atjaunotu enerģiju, ieteicams izdzert tasi tējas ar cukuru. Smadzeņu darbību veicinoši produkti: Iekļaujiet ēdienkartē biezpienu, olas, riekstus, avokado, putnu gaļu, zaļo tēju u.c. Dienasgrāmata: Iesakām ieviest dienasgrāmatu ar šādām sadaļām: izjūtas formulējums, ilgums, veids (sīkāks apraksts). Atzīmējiet fiziskās, mentālās un emocionālās netipiskās izjūtas, kuras būtu saistāmas ar seansiem.
  • Šķidrums un RigaBrain® smadzeņu treniņš
    Šķidruma uzņemšana Ieteikums: Seansu starplaikos un pēc treniņiem iesakām uzņemt vairāk šķidruma, vislabāk tīru, negāzētu ūdeni. Ūdens patēriņa aprēķins Optimālais daudzums: Lai uzzinātu sev optimālo ūdens daudzumu, sadaliet savu svaru ar 30. Rezultāts būs litri, ko dienas laikā tieši jums būtu ieteicams patērēt. Kopsavilkums RigaBrain® smadzeņu treniņu starplaikos un pēc treniņiem ir svarīgi uzņemt pietiekami daudz šķidruma. Vislabāk ir dzert tīru, negāzētu ūdeni, lai nodrošinātu smadzeņu optimālu darbību un atjaunošanos. Pārliecinieties, ka uzņemat pietiekamu daudzumu ūdens, balstoties uz savu ķermeņa svaru.
  • Uzturs un RigaBrain® smadzeņu treniņi
    Enerģijas nepieciešamība Smadzeņu treniņi prasa daudz enerģijas, tādēļ ir svarīgi pievērst uzmanību diētai treniņu laikā. Proteīnu bagāta diēta Laika periods: Trīs dienas pirms, seansu starplaikā un nedēļu pēc pēdējā treniņa. Proteīnu avoti: Palieliniet proteīnu (olbaltumvielu) saturošu pārtikas produktu patēriņu: Piens Biezpiens Siers Olas Zivis Rīsi Garneles Jogurts Liesa liellopu, jēru, putnu vai cūkas gaļa Maltīšu biežums un daudzums Pēc procedūrām: Ieteicams ēst bieži un mazās devās, lai nodrošinātu pastāvīgu enerģijas līmeni un atbalstītu smadzeņu darbību. Kopsavilkums Lai nodrošinātu pietiekamu enerģijas līmeni RigaBrain® smadzeņu treniņu laikā, trīs dienas pirms, seansu starplaikā un nedēļu pēc pēdējā treniņa ir jālieto vairāk proteīnu bagātu pārtikas produktu. Pēc procedūrām ieteicams ēst bieži un mazās devās, lai veicinātu optimālu smadzeņu darbību un atjaunošanos.
  • Fiziskās aktivitātes un RigaBrain® smadzeņu treniņš
    Ieteikumi fiziskajām aktivitātēm Regulāras aktivitātes: Vismaz divas līdz trīs reizes nedēļā. Aktivitātes var ietvert: Garas pastaigas Vingrojumi Izstaipīšanās Skriešana Citas sportiskās aktivitātes Sporta nozīme Asinsrites uzlabošana: Sportiskās aktivitātes uzlabo asinsriti, kas ir būtiski smadzeņu darbībai. Hormonu izdalīšanās: Fiziskās aktivitātes veicina noteiktu hormonu izdalīšanos, kas atbild par labsajūtu. Neirālo ceļu veidošanās: Fiziskās aktivitātes veicina jaunu neirālo ceļu veidošanos, kas ir svarīgi smadzeņu attīstībai un veselībai. Aktivitātes pirms un pēc treniņiem Pirms un pēc smadzeņu treniņiem: Fiziskās aktivitātes var veikt gan pirms, gan pēc smadzeņu treniņiem, ja cilvēks jūtas komfortabli. Tās var palīdzēt uzlabot treniņu efektivitāti un vispārējo labsajūtu. Kopsavilkums Lai uzlabotu smadzeņu darbību un vispārējo veselību, iesakām regulāri nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, vismaz divas līdz trīs reizes nedēļā. Fiziskās aktivitātes uzlabo asinsriti, veicina labsajūtu un jaunu neirālo ceļu veidošanos. Aktivitātes var veikt gan pirms, gan pēc smadzeņu treniņiem, ja jūtaties komfortabli, un tās ir pat ieteicamas, lai maksimāli izmantotu smadzeņu treniņu sniegtās priekšrocības.
  • Atpūta un RigaBrain® smadzeņu treniņš
    Ieteikumi atpūtai seansu laikā un pēc tiem Seansu nedēļā un nākamās trīs nedēļas pēc pēdējā seansa: Pietiekami daudz laika: Ieplānojiet pietiekami daudz laika, lai būtu iespējams kvalitatīvi izgulēties. Miers apkārt: Nodrošiniet mierīgu vidi, lai veicinātu atpūtu un smadzeņu atjaunošanos. Laiks priekš sevis: Katru dienu ieplānojiet laiku sev, lai pārdomātu iegūto pieredzi un apzinātos pārmaiņas. Kopsavilkums Lai maksimāli izmantotu RigaBrain® smadzeņu treniņu priekšrocības, seansu nedēļā un nākamās trīs nedēļas pēc pēdējā seansa ir svarīgi nodrošināt pietiekami daudz laika atpūtai un kvalitatīvam miegam. Nodrošiniet mierīgu vidi un ieplānojiet laiku sev, lai pārdomātu un integrētu iegūto pieredzi.
  • Dienasgrāmatas pildīšana pēc RigaBrain® smadzeņu treniņa
    Ieteikumi dienasgrāmatas pildīšanai Piedomājiet par sevi: Vairāk nekā līdz šim, pēc seansiem, pievērsiet uzmanību sev un notikumiem, kas notiek apkārt. Pierakstiet pārmaiņas: Dokumentējiet pārmaiņas, ko novērojat sevī. Pierakstiet fiziskās, mentālās un emocionālās izmaiņas. Jautājumi: Pierakstiet jautājumus, ko vēlaties pārrunāt nākamajā tikšanās reizē ar speciālistu. Rūpīga novērošana: Jo rūpīgāk veiksiet sevis novērošanu, jo labāk nostiprināsiet iegūto pieredzi un sasniegsiet labākus rezultātus. Kopsavilkums Pēc RigaBrain® smadzeņu treniņiem ieteicams pildīt dienasgrāmatu, lai rūpīgi novērotu sevi un dokumentētu pārmaiņas. Pierakstot novērojumus un jautājumus, jūs varēsiet labāk nostiprināt iegūto pieredzi un sasniegt labākus rezultātus nākotnē.
  • Galvassāpes pēc RigaBrain® smadzeņu treniņa
    Iespējamie iemesli un reakcijas Retos gadījumos: Galvassāpes pēc RigaBrain® smadzeņu treniņiem ir reti, bet iespējami. Saspringuma atslābums: Viens no galvassāpju iemesliem ir ilgstošs saspringums, kas atslābumā var izpausties kā galvassāpes. Pārmaiņu periods: Smadzenes iziet cauri nozīmīgam pārmaiņu periodam, strauji atbrīvojoties no liekā un nevajadzīgā, kas dzīves laikā uzkrāts. Galvassāpes var pastiprināt arī ārējie faktori, piemēram, darba attiecību izbeigšana, kas nozīmē pārmaiņas dzīves ritmā. Risinājumi un paņēmieni Pastiprināta ūdens lietošana: Palieliniet tīra, negāzēta ūdens patēriņu, lai palīdzētu mazināt saspringumu galvā. Olbaltumvielām bagāta pārtika: Iekļaujiet diētā vairāk proteīnu saturošu produktu, piemēram, biezpienu, olas, riekstus, avokado, putnu gaļu. Relaksācijas paņēmieni: Nostājieties, taisni apsēdieties vai apgulieties uz mīkstas virsmas klusā telpā. Aizveriet acis uz minūti un domājiet par to, kas notiek jūsu ķermenī. Apzināti izjūtiet visas savas kustības. Elpojiet lēni un dziļi, atceroties, ka jums nekas nav jāmaina vai jādara. Neuztraucieties par domām, kas ienāk prātā. Ieklausieties skaņās visapkārt. Nemēģiniet noteikt, kas tās ir par skaņām, tikai klausieties. Fiksējiet klusuma brīžus skaņu starplaikos. Tad vēlreiz pievērsiet uzmanību tam, kā jūtas jūsu ķermenis, un lēnām atveriet acis. Apzinātība un emocionālā saikne Apzinātība: Apzinoties, ka esat "šeit un tagad" stāvoklī, tiek aktivizēti citi smadzeņu reģioni, un spiediens var atkāpties. Emocionālās un fiziskās sāpes: Fiziskās sāpes un emocionālais satraukums aktivizē tos pašus smadzeņu apgabalus, vedinot domāt, ka tās ir nedalāmi saistītas. Tādēļ fizisku sāpju gadījumā pārbaudiet, vai cēlonis nav emocionālas dabas. Kopsavilkums Galvassāpes pēc RigaBrain® smadzeņu treniņa ir reti, bet tās var izraisīt saspringuma atslābums vai smadzeņu pārmaiņu periods. Lai mazinātu galvassāpes, ieteicams palielināt ūdens patēriņu, ēst olbaltumvielām bagātu pārtiku un izmantot relaksācijas paņēmienus. Apzinātība un emocionālā veselība var arī būt saistītas ar galvassāpju cēloņiem, tāpēc ir svarīgi pārbaudīt gan fiziskos, gan emocionālos faktorus.
  • Miegs un RigaBrain® smadzeņu treniņš
    Miega izmaiņas pēc treniņiem Grūtības aizmigt: Pēc pirmajiem un vakara treniņiem dažiem cilvēkiem, iespējams, ir grūti aizmigt. Tas ir pārejošs process. Miega svarīgums Miega nozīme: NEKAD neaizmirstiet par miega svarīgumu smadzeņu darbībai. Miegs ir būtisks smadzeņu atjaunošanās procesam un optimālai darbībai. Miega ilgums: Vienmēr centieties izgulēties sešas līdz astoņas stundas. Labākās miega stundas Optimālais laiks: Labākās miega stundas ir no 21.00 līdz 23.00. Šajā laika posmā ķermenis visefektīvāk atjaunojas un uzkrāj enerģiju. Kopsavilkums Pēc RigaBrain® smadzeņu treniņiem dažiem cilvēkiem var rasties pārejošas grūtības aizmigt. Miega kvalitāte un ilgums ir būtiski smadzeņu optimālai darbībai, tādēļ vienmēr centieties izgulēties sešas līdz astoņas stundas. Labākās miega stundas ir no 21.00 līdz 23.00, kad ķermenis visefektīvāk atjaunojas. Netaupiet uz miega rēķina, jo tas ir kritiski svarīgs jūsu veselībai un labsajūtai.
  • Socializācija un RigaBrain® smadzeņu treniņš
    Socializācijas nozīme Labsajūta un smadzeņu darbība: Viens no labsajūtas un labas smadzeņu darbības priekšnoteikumiem ir socializācija, tikšanās un komunikācija ar sev patīkamiem cilvēkiem. Komunikācija: Aktīvi iesaistieties sabiedrībā un uzturiet saikni ar cilvēkiem, kas jums patīk. RigaBrain® klientu tikšanās Klientu tikšanās: RigaBrain® rīko klientu tikšanās tiem, kuri ir izgājuši smadzeņu treniņus. Šajos vakaros pārrunājam interesējošās tēmas un dalāmies pieredzē. Interese un dalība: Ja jums ir interese piedalīties, piezvaniet un piesakieties dalībai klientu tikšanās. Kopsavilkums Socializācija ir būtisks faktors labsajūtas un smadzeņu darbības uzlabošanai. Aktīvi iesaistieties komunikācijā ar sev patīkamiem cilvēkiem. Ja esat izgājis RigaBrain® smadzeņu treniņus, piedalieties RigaBrain® klientu tikšanās pasākumos, lai pārrunātu interesējošas tēmas un dalītos pieredzē. Piezvaniet, lai pieteiktos dalībai un veicinātu savu socializāciju un labsajūtu.
  • RigaBrain® treniņi un mēnešreižu cikls
    Iespējamās izmaiņas Individuālas reakcijas: Katra cilvēka organisms ir unikāls, un reakcijas uz RigaBrain® smadzeņu treniņiem var būt atšķirīgas. Mēnešreižu cikla nobīdes: Lai gan tas nav bieži sastopams, dažiem cilvēkiem var novērot mēnešreižu cikla izmaiņas, piemēram, nobīdes vai izmaiņas cikla ilgumā un intensitātē. Tas var būt saistīts ar ķermeņa atbildes reakciju uz smadzeņu treniņiem un izmaiņām hormonālajā līdzsvarā. Kas jādara, ja novērojat izmaiņas Novērošana: Ja novērojat izmaiņas mēnešreižu ciklā, ir svarīgi sekot līdzi šīm izmaiņām un pierakstīt tās. Konsultācija ar speciālistu: Ja izmaiņas rada bažas vai ir ievērojamas, iesakām konsultēties ar ginekologu vai veselības aprūpes speciālistu, lai pārliecinātos, ka viss ir kārtībā. Dalīšanās ar informāciju: Informējiet RigaBrain® treneri par novērotajām izmaiņām, lai viņi varētu ņemt to vērā un sniegt jums atbilstošu atbalstu. Kopsavilkums Kaut arī mēnešreižu cikla izmaiņas pēc RigaBrain® smadzeņu treniņiem nav bieži sastopamas, dažiem cilvēkiem tās var parādīties. Svarīgi ir sekot līdzi izmaiņām un konsultēties ar speciālistu, ja rodas bažas. Dalieties ar informāciju arī ar RigaBrain® treneri, lai nodrošinātu vislabāko iespējamo atbalstu un izpratni par jūsu individuālo reakciju uz treniņiem.
  • Ko vērot pēc RigaBrain® seansiem?
    Tie, kuri jau apmeklējuši RigaBrain® smadzeņu treniņus, zina, ka pēc seansiem lūdzam cilvēkiem sevi vērot, pievērst uzmanību niansēm savā ikdienā. Un tik pat bieži saņemam pretjautājumu, ko tieši vērot? Lūk, esam apkopojuši lietas, kurām būtu jāpievērš uzmanība pēc RigaBrain® smadzeņu treniņiem: A. Vērojiet visus punktus, kas ir pieminēti pašnovērtējuma anketā Pašnovērtējuma anketa B. Vērojiet visus aspektus, ko esat pieminējuši pārrunās ar treneri Kas ir tas, kas jums traucē vai vēlaties atbrīvoties? Vai ir kaut kas tāds, ko esat sev nodefinējis, ko vēlētos uzlabot vai mainīt sevī? C. Vērojiet sevi sev zināmās situācijās Kā jūsu ķermenis reaģē automātiski? Kādas domas ir galvā? Vai rīkojaties savādāk nekā iepriekš? D. Iepazīstieties ar citu cilvēku atsauksmēm Lai saprastu, cik daudzveidīgi rezultāti var būt iespējami smadzenēm. Klientu atsauksmes E. Vērojiet, ko citi cilvēki saka par jums F. Pārskatiet un salīdziniet šos aspektus pirms un pēc seansiem: Reakcija stresa situācijās: Kādas ir jūsu fiziskās, domāšanas un emocionālās reakcijas? Miega kvalitāte: Vai ir viegli vakarā iemigt un no rīta pamosties? Kāds ir jūsu miega kvalitāte? Noskaņojums dienas laikā Ēstgriba: Vai vēlaties jaunus produktus, kurus iepriekš nebijāt iecienījis? Vai pastiprināta vēlme pēc ūdens? Skatījums un attieksme pret dzīvi un citiem cilvēkiem Atmiņa un koncentrēšanās veicot uzdevumus Lēmumu pieņemšana: Vai ir viegli pieņemt lēmumus, pat visnenozīmīgākos? Fiziskā pašsajūta: Vai senas traumas vai slimības sekas liek par sevi manīt? Galvas stāvoklis: Vai galva jūtas viegla, skaidra, pilna, dulla, reibst, sāp vai ir normāla? Vai galvā jūtams spiediens vai reibonis? Vēlme pēc kārtības un sistēmas izveidošanas Interese par garīgu izaugsmi: Vai interesē garīga izaugsme, literatūra, grāmatas, publikācijas, lekcijas? Produktivitāte un radošā darbošanās: Vai rodas jaunas idejas? Emocionālais stāvoklis: Vai jūtaties enerģijas pilns, uzlādēts un iedvesmots? Vai izjūtat skumjas, raudulību, drūmas domas, apātiju? Pašsajūta sabiedrībā: Kā jūtaties kopā ar citiem cilvēkiem? Izmaiņas, ko novērojuši tuvākie cilvēki Zīmīgi vai spilgti sapņi Domu formulējums mutiski un rakstiski Aizmāršība un kļūdīšanās: Vai ir novērota aizmāršība un kļūdīšanās lietās, kurās līdz šim tā netika novērota? Eiforija bez iemesla: Vai jūtaties kā eiforijā? Mīlestības sajūta un rūpes par sevi: Vai jūs sev pats patīkat vairāk? Enerģija vairākas dienas pēc treniņa Veselīgā vienaldzība Sejas mikrogrumbiņas: Vai ir samazinājušās mikrogrumbiņas? Vai labāk patīk savs vizuālais tēls? Kopsavilkums Pēc RigaBrain® smadzeņu treniņiem ir svarīgi pievērst uzmanību dažādiem aspektiem, kas liecina par smadzeņu darbības uzlabošanos un pozitīvām izmaiņām ikdienas dzīvē. Vērojot un dokumentējot šīs izmaiņas, jūs varat labāk novērtēt savu progresu un gūt maksimālu labumu no treniņiem.
  • Pārtika, kas uzlabo smadzeņu darbību
    Lai nodrošinātu optimālu smadzeņu darbību, ir svarīgi iekļaut uzturā pārtikas produktus, kas veicina smadzeņu veselību. Šeit ir saraksts ar dažiem no svarīgākajiem pārtikas produktiem, kas palīdz uzlabot smadzeņu darbību: Olbaltumvielām bagāti produkti Piens: Satur kalciju un proteīnus, kas veicina smadzeņu darbību. Biezpiens: Bagāts ar olbaltumvielām un aminoskābēm, kas nepieciešamas smadzeņu funkcijām. Siens: Satur kalciju un citas svarīgas uzturvielas. Olas: Satur holīnu, kas ir būtisks smadzeņu darbībai. Zivis: Omega-3 taukskābes no zivīm, piemēram, lasi un tunzivīm, veicina smadzeņu veselību. Putnu gaļa: Liesās gaļas šķirnes, piemēram, vistas un tītara gaļa, ir labs olbaltumvielu avots. Rieksti un sēklas: Satur veselīgus taukus, proteīnus un antioksidantus, kas ir būtiski smadzeņu darbībai. Veselīgi tauki Avokado: Bagāts ar veselīgiem taukiem, kas uzlabo asinsriti un smadzeņu funkcijas. Olīveļļa: Satur mononepiesātinātās taukskābes, kas veicina smadzeņu veselību. Augļi un dārzeņi Ogas: Mellenes, zemenes un citas ogas satur antioksidantus, kas aizsargā smadzenes no oksidatīvā stresa. Zaļie lapu dārzeņi: Spināti, kāposti un citas lapu zaļumi ir bagāti ar vitamīniem un minerālvielām, kas veicina smadzeņu veselību. Brokoļi: Satur antioksidantus un citas svarīgas uzturvielas, kas veicina smadzeņu darbību. Banāni: Bagāti ar kāliju un magniju, kas palīdz smadzeņu darbībai. Pilngraudi Auzu pārslas: Nodrošina ilgstošu enerģiju un ir bagātas ar šķiedrvielām. Pilngraudu maize un rīsi: Nodrošina stabilu glikozes pieplūdumu smadzenēm. Dzērieni Zaļā tēja: Satur antioksidantus un kofeīnu, kas uzlabo koncentrēšanos un garīgo modrību. Ūdens: Hidratācija ir būtiska smadzeņu optimālai darbībai. Kopsavilkums Lai uzlabotu smadzeņu darbību, iekļaujiet uzturā dažādus pārtikas produktus, kas bagāti ar olbaltumvielām, veselīgiem taukiem, vitamīniem un minerālvielām. Regulāra šo produktu lietošana palīdzēs nodrošināt smadzeņu veselību un veicinās garīgo modrību, koncentrēšanos un vispārējo labsajūtu.
Jautājumi un atbildes

NeurOptimal® ir inovatīva Dynamical Neurofeedback® tehnoloģija, kas palīdz uzlabot smadzeņu pašregulācijas spējas. Tās efektivitāte un lietojums var atšķirties atkarībā no individuālajām vajadzībām un mērķiem. Apskatīsim atbildes uz jūsu uzdotajiem jautājumiem.

Vai NeurOptimal® patiešām darbojas?

Jā, NeurOptimal® ir izstrādāts, lai uzlabotu smadzeņu elastību un noturību, palīdzot tām efektīvāk reaģēt uz dažādiem izaicinājumiem. Lietotāju pieredze un pētījumi liecina, ka tas var palīdzēt uzlabot miega kvalitāti, samazināt stresa un trauksmes līmeni, uzlabot koncentrēšanās spējas un sniegt citus pozitīvus efektus. Tomēr, tā kā katrs cilvēks ir unikāls, arī pieredze ar NeurOptimal® var atšķirties. 

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Ko var darīt NeurOptimal® sesijas laikā?

NeurOptimal® sesijas laikā varat veikt dažādas mierīgas aktivitātes, kas neprasa intensīvu koncentrēšanos vai fizisku piepūli. Daži cilvēki izvēlas lasīt, klausīties mūziku, meditēt vai vienkārši atpūsties un ļaut prātam klīst. Galvenais mērķis ir justies ērti un relaksēti, lai sistēma varētu veikt savu darbu, neietekmējot smadzeņu dabisko darbību. 

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Vai NeurOptimal® ir drošs?

Jā, NeurOptimal® tiek uzskatīts par drošu smadzeņu optimizācijas metodi visām vecuma grupām. Tā kā tas ir neinvazīvs un darbojas, reaģējot uz smadzeņu darbības modeliem, nevis tos aktīvi mainot vai stimulējot, blakusparādības ir minimālas vai nepastāv. NeurOptimal® ir plaši izmantots dažādās situācijās, tostarp darbā ar bērniem, sportistiem un cilvēkiem, kas meklē veidus, kā uzlabot savu garīgo veiktspēju un labsajūtu. 

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Cik daudz NeurOptimal® sesiju man vajag?

Sesiju skaits var atšķirties atkarībā no jūsu individuālajiem mērķiem un pašreizējās pašsajūtas. Daži cilvēki jūt uzlabojumus jau pēc pāris sesijām, kamēr citiem var būt nepieciešamas vairāk sesijas, lai sasniegtu vēlamos rezultātus. Vidēji ieteicams veikt apmēram 10 līdz 20 sesijas, bet konkrētais skaits var atšķirties. Ir svarīgi konsultēties ar sertificētu NeurOptimal® treneri, lai izstrādātu atbilstošu plānu, kas atbilst jūsu vajadzībām un mērķiem.

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

Neizmantota iespēja:
kā nepieteikšanās uz RigaBrain® seansu
var ietekmēt Tavu dzīvi?

Ja cilvēks izvēlas neizmantot RigaBrain® pakalpojumus un neiekļauj savā dzīvē NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® seansus, zaudējumi var būt ievērojami, it īpaši, ja viņam ir pastāvīgas vai hroniskas problēmas, kas ietekmē dzīves kvalitāti. Šeit ir daži potenciālie zaudējumi:

  1. Nepilnīga pašregulācijas spēja: Bez Dynamical Neurofeedback® atbalsta, cilvēks var turpināt saskarties ar smadzeņu darbības regulēšanas grūtībām, kas var ietekmēt emocionālo stabilitāti un spēju reaģēt uz stresa situācijām.

  2. Garastāvokļa un miega problēmas: Ja cilvēkam ir problēmas ar miegu vai garastāvokli, šīs problēmas var turpināties vai pat pasliktināties, radot papildu veselības riskus un ietekmējot ikdienas dzīvi.

  3. Produktivitātes zudums: Sliktāka koncentrēšanās spēja un atmiņa var negatīvi ietekmēt darba sniegumu un mācību procesu, kas var samazināt profesionālās un akadēmiskās iespējas.

  4. Sociālās un personiskās attiecības: Emocionālas un kognitīvas grūtības var ietekmēt attiecības ar ģimeni, draugiem un kolēģiem, radot sarežģījumus komunikācijā un kopējā savstarpējā sapratnē.

  5. Fiziskās veselības problēmas: Hronisks stress un garīgas problēmas var ietekmēt arī fizisko veselību, veicinot vai pasliktinot tādus stāvokļus kā sirds slimības, augsts asinsspiediens, diabēts un citas hroniskas slimības.

  6. Finansiālās izmaksas: Iespējams, laika gaitā būs nepieciešami dārgāki veselības aprūpes pakalpojumi, ja sākotnējās problēmas tiks ignorētas vai nepietiekami ārstētas.
     

Ieguvumi no NeurOptimal® tehnoloģijas regulāras izmantošanas var būt nozīmīgi, jo tās palīdz uzlabot smadzeņu pašregulāciju un vispārējo labklājību, kas var samazināt minētos riskus un uzlabot dzīves kvalitāti.

Piesakies RigaBrain® seansiem: spied šeit!

bottom of page